For elever i alderen 14 til 18
Oplev den amerikanske drøm

High School i USA

Classic/Select
Alder 15-18

Lige nu - få 3700 DKK i rabat!

USA er vores mest populære destination og et fantastisk valg til dit high school-ophold. Lige nu har vi et Early Bird-tilbud, der giver de 20 første ansøgere 3700 DKK rabat og gratis afbestilling.

Dette tilbud inkluderer:

 • USA Classic 10 måneder
 • Skoleåret 2025/26
 • Flybilletter, Welcome Camp i New York, placering i en lokal værtsfamilie og high school
 • 100% placeringsgaranti
 • Gratis afbestilling indtil 15. November

Indtast koden EARLYBIRD25 når du ansøger for at drage fordel af rabatten.

Bliv udvekslingsstudent på high school

"Det er som en film" - det er det vi plejer at sige, når tingene virker, som om de ikke er helt ægte. Men uanset hvor i landet du bor, vil du som High School-elev i USA opdage, at noget af det du har set på film og tv, faktisk er ægte. Skoleånden, cheerleaders, de gule busser og football-hold. De findes, og du vil opleve det hele i virkeligheden. Men dit High School-år i USA handler om meget mere. Dette er din chance for at opleve den amerikanske hverdag. At bo her, og virkelig lære menneskene – og landet at kende indefra, er en helt fantastisk mulighed.

USA Classic

High School Classic er det traditionelle High School udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte High School-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medbringe. Det fungerer således: På baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie, og det bedste er, at det kan blive overalt i USA: Fra Rocky Mountains, til ørkenerne i Texas, til strandene i Californien! Hvis du er klar på nye eventyr, og er villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, så er dette programmet for dig.

USA Select

STS High School Select er valget for dem, der ønsker at bestemme, hvilken skole og by de vil studere i. Det er langt den bedste mulighed for dem, der ønsker at kunne påvirke disse aspekter af deres udveksling i USA. STS samarbejder bl.a. med gode skoler i det populære Californien, det solrige Florida og universitetsånden i Massachusetts. Fortæl os, hvad der er vigtigt for dig - om det er at studere film, spille hockey eller bo tæt på kysten, så hjælper vi dig med at skræddersy den bedst mulige udveksling. Læs mere om Classic og Select her.

USA Basic

Dette er vores absolut bedste mulighed for dem, der ikke ønsker eller ikke kan deltage i vores Welcome Camp og ønsker at købe deres egne flybilletter. Din familie bliver også værtsfamilie for en anden studerende, mens du er væk på dit udvekslingsår. Bemærk venligst, at Basic kun gælder for et 10-måneders udvekslingsår i USA, og at der ikke kan foretages andre valg såsom bypræferencer eller lignende.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Bliv en ægte amerikaner

USA er et stort kontinent med seks tidszoner og 50 forskellige stater. Du vil opleve, at alle staterne fra Alaska til Hawaii har deres egne traditioner og en unik kultur. Se efter eventyr i Colorado, nyd de solbeskinnede strande i Californien, besøg en ranch i Texas, og oplev de fantastiske søer i Michigan. Uanset hvor dit high school-år fører dig hen, vil det være et år af dit liv, som vil åbne dine øjne og give dig noget at den amerikanske tro på, at man kan udrette det, man vil!

Befolkning: 327 mio.
Areal: 9,8 millioner km2
Hovedstad: Washington D.C.
Største by: New York City (8,5 mio.)
Antal stater: 50
Valuta: Amerikanske dollar
Målesystem: Britiske enheder (tommer, ounces)
Landekode: +1

Frihed, aktiviteter og skoleånd

Som udvekslingselev i USA spiller skolen en vigtig rolle i dit nye liv. Det er naturligvis her, du har undervisning, men det vil også være her du deltager i aktiviteter efter skoletid og hygger med vennerne. Uanset om du er til amerikansk fodbold, drama, musik eller kunst, er der et hold eller en klub for dig. Underviserne og eleverne deler en fælles stolthed over deres High School, og du vil hurtigt opleve og føle den berømte skoleånd.

Er du Junior eller Senior?

Det amerikanske skolesystem er inddelt i 12 niveauer, hvor High School starter fra niveau 9 til 12. High School-elever er opdelt i fire grupper kaldet: Freshmen, Sophmores, Juniors og Seniors. De fleste udvekslingselever placeres som Juniors eller Seniors, hvilket svarer til årgang 11 eller 12. Din placering afhænger af din alder, dine karakterer, dine engelskkundskaber samt skolens regler.

Vælg nogle typisk amerikanske fag

Som High School-elev i USA, har du stor frihed til at vælge din fagsammensætning. Engelsk, matematik, samfundsfag, og amerikansk historie er ofte obligatoriske fag, men du skal derudover vælge yderligere fag for at fylde dit skema. Vælg et fag, du kan lide i forvejen - eller prøv noget typisk amerikansk såsom offentlig tale (public speaking), årbog (Yearbook) - eller statskundskab. Underviserne elsker når du er aktiv og deltager i timerne. Vær ikke bleg for at række hånden op og stille spørgsmål – så vil du lære mere i løbet af dit High School-år i USA, end du havde regnet med.

Din amerikanske værtsfamilie

Weekendmorgener tilbragt i shoppingcentret, barbecue med naboerne og aktiviteter med den lokale sportsklub. Når du bor hos en af vores omhyggeligt udvalgte værtsfamilier, lever du dit liv som en typisk amerikaner og du vil helt sikkert føle dig velkommen. Amerikanerne er kendt for deres sociale og venlige attitude, og din værtsfamilie vil gøre dig til en naturlig del af deres liv og daglige rutiner. De tager dig med på deres foretrukne café og burgerrestaurant, og du vil møde deres venner og familiemedlemmer til middage. Det forventes, at du regelmæssigt hjælper til med de huslige pligter – præcis som derhjemme.

Alle vores studerende i USA bliver placeret hos en værtsfamilie og en lokal high school gennem vores partner STS Foundation. Gennem virkelig dedikerede lokale koordinatorer og et tæt samarbejde i hele organisationen er de dedikerede til at finde den allerbedste placering til dig.

Typiske amerikanske helligdage

Amerikanerne er ofte meget stolte over deres land og dets traditioner. Uanset om du skal opholde dig en times kørsel fra New York, på en ranch i Texas, hos en stor familie i Utah eller en mindre familie i Wisconsin, venter der store begivenheder forude. Du kan regne med at være med til fejringen af Halloween (trick or treat), Thanksgiving, Memorial Day (til ære for USA's krigsveteraner) og andre store begivenheder, hvor venner og familie samles til fest.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15-18,5 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: Juli-september eller januar
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber
 • Visum: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: Welcome Camp, er inkluderet. (Ikke inkluderet, hvis du rejser i foråret eller med vores Basic-program)
 • Skoleåret: August/september – maj/juni
 • Skoledag: Normalt kl. 08.00-15.30
 • Fag: Obligatoriske fag og valgfag
 • Populære ture i landet: Hawaii og Californien. Ikke inkluderet i programgebyret.
Mit år i USA er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg oplevede spændende ting, jeg kun havde drømt om, og fandt nye venner for livet / Karin Hallgren

Livet efter skole

Sport, "speech" eller debat? I USA deltager de fleste i forskellige skoleaktiviteter, når dagens lektioner er ovre. Du kan være sikker på én ting: Der er noget for alle og for enhver interesse. Sport er vigtigt på de amerikanske High Schools, men du behøver ikke selv at deltage som spiller eller udøver. Det er lige så vigtigt at støtte dine venner og skolekammerater fra tribunerne ved at heppe - og vise din "school spirit".

Tid til "prom night"

Der er en grund til, at 'prom night' (en traditionsrig årlig fest) og 'homecoming' (genforening af gamle elever) er hyppige temaer i High School-film. Disse begivenheder eksisterer i virkeligheden, og de fleste elever engagerer sig på et eller andet plan. Forberedelserne starter måneder forinden, og begivenhederne er virkelig højdepunkter for skoleåret, som alle ser frem til.

Rejs med os i USA

Du vil naturligvis tilbringe en del af din fritid i din nye hjemby. Uanset hvor du opholder dig, er der masser af nye og spændende oplevelser. Samtidig vil vi gerne give dig mulighed for at se endnu mere af landet. Vi tilbyder masser af forskellige ture i USA. Din liste over valgmuligheder afhænger af, hvor du opholder dig, men nogle eksempler er ture til Hawaii, Washington DC, Florida og Californien med besøg i Disneyland. Et udvekslingsår handler ikke kun om skolen, men også om at have det sjovt.

Welcome Camp i New York

Få den bedst mulige start på din High School-udveksling i Nordamerika på vores fantastiske Welcome Camp i New York. Sammen med udvekslingsstuderende fra hele verden får du mulighed for at komme af med dit jetlag og opdage en af verdens fedeste byer.

Welcome Camp er inkluderet for alle studerende, der rejser på vores klassiske eller udvalgte programmer med start i efteråret. Welcome Camp er ikke inkluderet, hvis du rejser i forårssemestret, eller hvis du rejser på vores Basic-program.

Dette indgår

Det meste af dette er inkluderet i vores programgebyr. Hvis du rejser i foråret eller med vores Basic-program, er der dog nogle afvigelser.

*Gælder ikke for Basic-programmet
**Hvis du tager afsted i forårssemesteret eller med vores Basic-program, er Welcome Camp ikke inkluderet.

 • Rejse tur/retur*
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp **
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Tilvalg

Få mere kontrol over dit high school-ophold ved at ønske en bestemt placering. Vælg sted, og øg dine chancer for at gøre dine drømme til virkelighed.   

Tilvalg er ikke muligt, hvis du rejser med vores Basic-program.

Priser

Kontakt os venligst, hvis du er interesseret i et kortere program end 5 måneder, det kan arrangeres i de fleste tilfælde.

Mange af de store omkostninger er inkluderet i vores programpris, men der er nogle ting, der kan tilføjes. Her kan du læse mere om, hvad der er inkluderet, og hvilke omkostninger der kommer oveni.

Prislisten nedenfor viser prisen for vores Classic-program og inkluderer rejse og velkomstlejr. Hvis du ønsker vores Select-program, bedes du kontakte os for mere præcise prisoplysninger. Hvis du vil vælge vores Basic-program, hvor rejse og velkomstlejr ikke er inkluderet, er prisen 84.850 Kr. Bemærk venligst, at din familie også skal være værtsfamilie for en anden udvekslingsstudent i løbet af dit udvekslingsår.

Priseksempel:

 • Classic 10 måneder: fra 114.950 kr. inkl. velkomstlejr og rejse.
 • Select 10 måneder: fra 200.000 kr inkl. velkomstlejr og rejse og dit valg af skole.
 • Basic 10 måneder: 84.850 kr. Velkomstlejr og rejse er ikke inkluderet.
Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Efterår
2025
Fra 99.500 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 114.950 kr.
5 måneder
Efterår
2024
Fra 99.500 kr.
10 måneder
Efterår
2024
Fra 114.950 kr.
5 måneder
Forår
2025
Fra 99.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger