For elever i alderen 14 til 18
Oplev den amerikanske drøm

High School i USA

Classic/Select
Alder 15-18

"Det er som en film" - det er det vi plejer at sige, når tingene virker, som om de ikke er helt ægte. Men uanset hvor i landet du bor, vil du som High School-elev i USA opdage, at noget af det du har set på film og tv, faktisk er ægte. Skoleånden, cheerleaders, de gule busser og football-hold. De findes, og du vil opleve det hele i virkeligheden. Men dit High School-år i USA handler om meget mere. Dette er din chance for at opleve den amerikanske hverdag. At bo her, og virkelig lære menneskene – og landet at kende indefra, er en helt fantastisk mulighed.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle High School udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte High School-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medbringe. Det fungerer således: På baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie, og det bedste er, at det kan blive overalt i USA: Fra Rocky Mountains, til ørkenerne i Texas, til strandene i Californien! Hvis du er klar på nye eventyr, og er villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, så er dette programmet for dig.

High School Select

Skolesystemet i USA giver næsten uendelige muligheder. Med High School Select giver vi dig mulighed for at vælge den skole og placering, der passer bedst til dine drømme og krav. Det er derfor det oplagte valg, hvis der er bestemte dele af dit udvekslingsår, du gerne vil have indflydelse på.

Med High School Select kan du gå på en privat eller offentlig skole i et semester, et skoleår eller endda flere skoleår. Du har også muligheden for at udvide dit skoleprogram så du kan få et high school graduation bevis og kandidateksamen. Dette kan kvalificere dig til yderligere studier på college eller universiteter i USA.

Erhvervsret, foto, grafisk design, rumfartsvidenskab eller kreativ skrivning. Hvad vil du helst læse? Du kan også kombinere dine yndlingsfag med en sport eller en anden interesse. På nogle skoler skal du bære uniform, mens andre kun har et regelsæt for påklædning. Vi hjælper dig med at finde den skole, hvor vi mener, at du vil få dine ønsker opfyldt.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Bestil vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Bliv en ægte amerikaner

USA er et stort kontinent med seks tidszoner og 50 forskellige stater. Du vil opleve, at alle staterne fra Alaska til Hawaii har deres egne traditioner og en unik kultur. Se efter eventyr i Colorado, nyd de solbeskinnede strande i Californien, besøg en ranch i Texas, og oplev de fantastiske søer i Michigan. Uanset hvor dit high school-år fører dig hen, vil det være et år af dit liv, som vil åbne dine øjne og give dig noget at den amerikanske tro på, at man kan udrette det, man vil!

Befolkning: 327 mio.
Areal: 9,8 millioner km2
Hovedstad: Washington D.C.
Største by: New York City (8,5 mio.)
Antal stater: 50
Valuta: Amerikanske dollar
Målesystem: Britiske enheder (tommer, ounces)
Landekode: +1

Frihed, aktiviteter og skoleånd

Som udvekslingselev i USA spiller skolen en vigtig rolle i dit nye liv. Det er naturligvis her, du har undervisning, men det vil også være her du deltager i aktiviteter efter skoletid og hygger med vennerne. Uanset om du er til amerikansk fodbold, drama, musik eller kunst, er der et hold eller en klub for dig. Underviserne og eleverne deler en fælles stolthed over deres High School, og du vil hurtigt opleve og føle den berømte skoleånd.

Er du Junior eller Senior?

Det amerikanske skolesystem er inddelt i 12 niveauer, hvor High School starter fra niveau 9 til 12. High School-elever er opdelt i fire grupper kaldet: Freshmen, Sophmores, Juniors og Seniors. De fleste udvekslingselever placeres som Juniors eller Seniors, hvilket svarer til årgang 11 eller 12. Din placering afhænger af din alder, dine karakterer, dine engelskkundskaber samt skolens regler.

Vælg nogle typisk amerikanske fag

Som High School-elev i USA, har du stor frihed til at vælge din fagsammensætning. Engelsk, matematik, samfundsfag, og amerikansk historie er ofte obligatoriske fag, men du skal derudover vælge yderligere fag for at fylde dit skema. Vælg et fag, du kan lide i forvejen - eller prøv noget typisk amerikansk såsom offentlig tale (public speaking), årbog (Yearbook) - eller statskundskab. Underviserne elsker når du er aktiv og deltager i timerne. Vær ikke bleg for at række hånden op og stille spørgsmål – så vil du lære mere i løbet af dit High School-år i USA, end du havde regnet med.

Din amerikanske værtsfamilie

Weekendmorgener tilbragt i shoppingcentret, barbecue med naboerne og aktiviteter med den lokale sportsklub. Når du bor hos en af vores omhyggeligt udvalgte værtsfamilier, lever du dit liv som en typisk amerikaner og du vil helt sikkert føle dig velkommen. Amerikanerne er kendt for deres sociale og venlige attitude, og din værtsfamilie vil gøre dig til en naturlig del af deres liv og daglige rutiner. De tager dig med på deres foretrukne café og burgerrestaurant, og du vil møde deres venner og familiemedlemmer til middage. Det forventes, at du regelmæssigt hjælper til med de huslige pligter – præcis som derhjemme.

Typiske amerikanske helligdage

Amerikanerne er ofte meget stolte over deres land og dets traditioner. Uanset om du skal opholde dig en times kørsel fra New York, på en ranch i Texas, hos en stor familie i Utah eller en mindre familie i Wisconsin, venter der store begivenheder forude. Du kan regne med at være med til fejringen af Halloween (trick or treat), Thanksgiving, Memorial Day (til ære for USA's krigsveteraner) og andre store begivenheder, hvor venner og familie samles til fest.

Yay, we’re on TikTok!

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15-18,5 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: Juli-september eller januar
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber
 • Visum: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: Welcome Camp, er inkluderet
 • Skoleåret: August/september – maj/juni
 • Skoledag: Normalt kl. 08.00-15.30
 • Fag: Obligatoriske fag og valgfag
 • Populære ture i landet: Hawaii
Mit år i USA er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg oplevede spændende ting, jeg kun havde drømt om, og fandt nye venner for livet / Karin Hallgren

Livet efter skole

Sport, "speech" eller debat? I USA deltager de fleste i forskellige skoleaktiviteter, når dagens lektioner er ovre. Du kan være sikker på én ting: Der er noget for alle og for enhver interesse. Sport er vigtigt på de amerikanske High Schools, men du behøver ikke selv at deltage som spiller eller udøver. Det er lige så vigtigt at støtte dine venner og skolekammerater fra tribunerne ved at heppe - og vise din "school spirit".

Tid til "prom night"

Der er en grund til, at 'prom night' (en traditionsrig årlig fest) og 'homecoming' (genforening af gamle elever) er hyppige temaer i High School-film. Disse begivenheder eksisterer i virkeligheden, og de fleste elever engagerer sig på et eller andet plan. Forberedelserne starter måneder forinden, og begivenhederne er virkelig højdepunkter for skoleåret, som alle ser frem til.

Rejs med os i USA

Du vil naturligvis tilbringe en del af din fritid i din nye hjemby. Uanset hvor du opholder dig, er der masser af nye og spændende oplevelser. Samtidig vil vi gerne give dig mulighed for at se endnu mere af landet. Vi tilbyder masser af forskellige ture i USA. Din liste over valgmuligheder afhænger af, hvor du opholder dig, men nogle eksempler er ture til Hawaii, Washington DC, Florida og Californien med besøg i Disneyland. Et udvekslingsår handler ikke kun om skolen, men også om at have det sjovt.

Welcome Camp i New York

Welcome Camp består af fire spændende dage på et campus i nærheden af New York sammen med STS-ledere og andre udvekslingselever. En vigtig del af kurset er få oplysninger om landets historie, politiske system og kultur. Der vil naturligvis også være tid til sightseeing.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur inklusive flyafgifter
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Tilvalg

Få mere kontrol over dit high school-ophold ved at ønske en bestemt placering. Vælg sted, og øg dine chancer for at gøre dine drømme til virkelighed.   

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Forår
2024
Fra 84.900 kr.
5 måneder
Efterår
2023
Fra 84.900 kr.
10 måneder
Efterår
2023
Fra 109.950 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger