For elever i alderen 14 til 18
Den grønne ø byder dig velkommen

High School i Irland

Classic
Alder 14-18

Céad Mile Fáilte. Du muligvis forstår den gamle traditionelle velkomsthilsen bedre på et sprog, du allerede taler flydende: et hundrede tusinde gange velkommen. I Irland du vil helt sikkert blive udsat for gaeilge (nogle gange lidt fejlagtigt betegnet som gælisk eller irsk), men engelsk er hovedsproget på den grønne ø. Og dét er en af grundene til, at high school i Irland er et fremragende alternativ til udveksling i England. Du lærer sproget, men med et twist.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Irland, lige fra landets smukke højland til de interessante og fascinerende byer. Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Venlig og sjov

Irland består af to lande. Ud over Republikken Irland er der også Nordirland, som er en del af Storbritannien. Som STS-udvekslingselev bliver du placeret i Republikken, hvor Dublin er hovedstad. Denne grønne ø venter på dig med sin stolte kultur fyldt med traditionel musik, spøjse sportsgrene, charmerende befolkning og smukke landskab.

Alt er inden for rækkevidde. Kunst og kultur i Galway, imponerende omgivelser på Wild Atlantic Way, det kuperede landskab, gamle borge og lange sandstrande. Noget for enhver smag. Derudover har Irland to gange vundet titlen "verdens venligste land". Det er sikkert, smukt og indbydende, og det venter blot på dig.

Befolkning: 4 mio.
Areal: 70.280 km2
Hovedstad: Dublin
Kystlinje: 2.797 km
Længste flod: Shannon (344 km)
Valuta: Euro
Landekode: +353

Irske high schools

Det irske skolesystem har et godt ry, og uddannelsesniveauet er højt. High school kaldes Secondary School og er opdelt i to dele: Junior Cycle og Senior Cycle. De fleste udvekslingselever placeres i Senior Cycle, hvor der læses en blanding af teoretiske, praktiske og kunstneriske fag. Engelsk og matematik er normalt obligatoriske fag, mens resten er op til dig.

Hvis du er vild med sprog, kunne det være en idé at studere noget gaeilge. I løbet af nogle få uger spørger du dine venner "cén chaoi a bhfuil tú?" i stedet for "hvordan går det?"

Hvornår kan jeg tage afsted?

Det irske skoleår er inddelt i tre semestre – ligesom i England. Skoleåret begynder i september med efterårssemestret, efterfulgt af forårs- og sommersemestrene. Du vil gå på high school i samme område, som hvor din værtsfamilie bor. Tag din uniform på, smør din madpakke, og gør dig klar til et fantastisk udvekslingsår.

Go n-éirí an bothar leat. Med andre ord: vi ønsker dig en god tur.

Du er meget velkommen

Din irske værtsfamilie vil gøre deres bedste for at få dig til at føle dig hjemme på deres smukke ø. Som briterne er irerne kendt for deres gæstfrihed og humoristiske sans. Den irske måde at tale engelsk på kan være lidt vanskelig at forstå i starten, men du vil snart få grebet om det og du vil helt sikkert komme til at elske det.

Det vigtige socialliv

Mange af vores værtsfamilier bor i den sydlige del af landet. Her får du en ægte irsk oplevelse og kommer til at kende landet og dets kultur indefra.

I de fleste familier er weekenderne vigtige for det sociale liv. Musik spiller ofte en vigtig rolle for samværet med familie og venner, for irerne elsker at synge og danse. Bliv ikke overrasket, hvis mere end én person i din værtsfamilie spiller et instrument. Gør du? Tag det med, og del din kultur – din værtsfamilie vil elske det.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 14-18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: August/januar
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber
 • Visum: Ingen
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleåret: August til juni
 • Skoledag: Normalt kl. 09.00-15.45
 • Fag: Obligatoriske fag og valgfag. Forkundskaber kræves
 • Ture: Weekend i London. Tilkøb
I sidste ende handler det om at engagere sig – og dagene går så hurtigt / Will Draper

Soundtracket til dit udvekslingsår

Som udvekslingselev i Irland er der masser at lave efter skoletid. Måske var det noget med typisk irsk folkemusik? Blikfløjte, violin og bodhrán er lyde og rytmer, du hurtigt lærer at genkende, når du passerer en pub. Vil du lære at spille et nyt instrument? Prøv dig frem og se hvad der fanger din interesse.

Sportsgrene, du kender – og ikke kender

Når tiden er inde til sport, hvorfor så ikke prøve en traditionel sport som hurling, gælisk fodbold eller camogie? Du finder også alle de sædvanlige sportsgrene samt moderne musik. Med den lange kyststrækning lige ved hånden får du rig mulighed for at svømme, sejle eller windsurfe. Det grønne og kuperede indland er perfekt til vandreture, mountainbiking eller ridning.

Fejringer

Irerne elsker deres traditioner og er stolte over at vise dem frem. En favorit er Skt. Patricks dag. Vær sammen med dine irske venner til en hel dags festivitas, hvor de klæder sig helt i grønt, hvilket også ofte indbefatter ansigtsmaling.

Rejser?

Vi vil gerne give dig et år fyldt med oplevelser. Det kan være godt at glemme lektierne for en tid og lave noget sjovt, så tag endelig på weekendtur til London med os. Du vil møde andre STS-elever, og sammen kan I gå på opdagelse i metropolen. Din lokale kontaktperson kan give dig flere oplysninger om priser og datoer efter ankomsten.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Tilvalg

Hvis du godt kunne tænke dig at bo i den fascinerende by Cork under dit high school-ophold, kan du skrive det i din ansøgning.

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
3 Terms
Efterår
2024
Fra 119.500 kr.
2 Terms
Efterår
2024
Fra 108.500 kr.
1 Term
Efterår
2024
Fra 97.500 kr.
2 Terms
Efterår
2025
Fra 108.500 kr.
1 Term
Efterår
2025
Fra 97.500 kr.
3 Terms
Efterår
2025
Fra 119.500 kr.
1 Term
Forår
2025
Fra 97.500 kr.
2 Terms
Forår
2025
Fra 109.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger