For elever i alderen 14 til 18
Udforsk Canadas smukke natur

High School i Canada

Classic/Select
Alder 15-18

Smuk natur, store åbne områder, fede udendørsaktiviteter og dyreliv. Canada er det andet største land i verden. Du vil møde venlige folk og en imødekommende kultur. Det er forståeligt, hvorfor landet tiltrækker et stigende antal udvekslingselever, fra Quebec til British Columbia i store og pulserende byer som Montréal, Toronto, Ottawa og Vancouver. Du vil opleve, at Canada har det hele.

High School Classic

High School Classic er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte High School oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre.

Det fungerer således: På baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Canada, fra Rocky Mountains til søerne i Ontario! Er du klar på nye eventyr og villig til at lade dig overraske i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

High School Select

STS Select i Canada giver dig muligheden for at vælge mellem skyskrabere i Vancouver, den franske stemning i Montreal, den internationale atmosfære i Toronto eller de smukke Whistler bjerge. STS tilbyder Select skoler på tværs af Canada. Fortæl os hvad der er vigtigst for dig – hvad enten det er, at stå på ski i Rocky Mountains, studere fotografi og medie eller måske, at bo nær strandene ved Lake Ontario.

STS samarbejder med nøje udvalgte skoler, som tilbyder det akademiske high school niveau vi forbinder med Canada, fantastiske lokationer, vidunderlige værtsfamilier og overordnet set nogle gode programmer. I Canada samarbejder vi med skoler, der både er franske, engelske og tosprogede. Uanset sproget leverer skolen en kvalitets uddannelse og gode læringsforhold til eleven. Ligesom Canadas nabo i syd, har skolerne gule skolebusser, skabe til eleverne, homecoming bal og prom!

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Et vinter paradis

Du tænker måske på Canada, og forestiller dig bjerge med sne og en masse vinteraktiviteter. Måske har du altid drømt om at stå på ski i Whistler eller Rocky Mountains. Canada er et vinterparadis, og der du tager hen, hvis du elsker sne. Men den storslåede natur, byder på en lang række sjove udendørsaktiviteter hele året rundt. I foråret og sommeren springer en masse små festivaler op, og som folk fejrer over hele landet. Ikke mindst på Canadas national dag, Canada Day, 1. juli.

Et bonus-sprog

Canada er et tosproget land, hvilket betyder, det har to officielle sprog. Engelsk er det mest almindelige, men for en stor del af befolkningen, er fransk deres modersmål. Som udvekslingselev i Canada, har du mulighed for at lære begge sprog. Tag til Canada og vælg en engelsk, fransk eller tosproget oplevelse.

Areal: Knap 10 millioner km2
Befolkning: 35 mio.
Hovedstad: Ottawa
Største by: Toronto
Officielle sprog: Engelsk og fransk
Valuta: Canadiske dollar
Landekode: +1

Skolelivet i Canada

Digitale medier, oplevelsesturisme, ridning eller ishockey. Dette er den slags fag, der kan komme på dit skoleskema, hvis du vil gå på high school i Canada. Det canadiske skolesystem har et godt ry. De canadiske skoler tilbyder også de gule skolebusser, prom, homecoming og alle de bedste traditioner fra de amerikanske skoler. Der er ofte en tæt relation mellem lærere og elever, der er med til at skabe en positiv atmosfære, som vil få dig til at føle dig velkommen og hjemme.

Det canadiske skoleår

De canadiske skoler har 12 årgange, hvor high school begynder på 9. år. De fleste udvekslingselever placeres på årgang 10, 11 eller 12. Hvor du placeres afhænger af din alder, dine tidligere karakterer og reglerne på den lokale skole. Skolen starter i september og slutter i juli, med en juleferie i december og spring break i marts. Udover disse ferier, vil du have adskillige lange weekender, hvor du har mulighed for at udforske dit nye værtsland.

Det perfekte skoleskema

Vil du tale engelsk eller fransk i løbet af dit udvekslingsår? Hvis du har stærke præferencer så anbefaler vi at benytte STS Select programmet. Vi tilbyder skoler i både engelsk- og fransktalende områder, og med STS Select er valget dit. Sproget i dit område er ofte et obligatorisk fag i skolen, men udover det, vil du have mulighed for at vælge, hvad du gerne vil have af fag. Ved ankomsten til Canada, vil du møde en studievejleder, der vil hjælpe dig med at skabe det perfekte skoleskema. Vores STS Classic elever kan ønske enten en engelsk- eller fransktalende skole. Lige meget hvilken en det ender med at blive, vil skolen gøre, hvad de kan, for at du føler dig hjemme.

Livet hos værtsfamilien

Canadiske familier er åbne overfor kulturforskelle, og elsker at få dig til at føle dig hjemme hos dem. De går alle igennem den samme screening og baggrundstjek. Det sprog, der tales hos værtsfamilien afhænger af, hvor i Canada du bliver placeret. Nogle familier snakker engelsk, nogle snakker fransk og nogle snakker begge sprog. De har det til fælles, at de alle er imødekommende og venlige.

Sport og udendørslivet

Hvis jeres skema passer sammen, kan du køre med din værtsmor eller værtsfar til skole. Ellers vil du formentlig tage skolebussen. Ligesom alle andre familier rundt omkring i verden, vil der være dage, hvor I har tid til at sidde ned og spise morgenmad sammen, mens andre dage vil være anderledes. Mange elever har travlt om eftermiddagen med aktiviteter efter skole, enten på et af skolens hold eller i en af klubberne, ellers bruger de tid sammen med vennerne. De fleste aftener vil du spise med familien, og sørger for dagens pligter sammen. Hvis din familie er sportslige, hvilket ikke er ualmindeligt i Canada, træner du måske sammen med familien eller ser en kamp sammen. Andre typiske familieaktiviteter er weekendture og udflugter.

Yay, we’re on TikTok!

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–18 år ved ankomst
 • Afrejsemåned: August/januar
 • Sprogkrav: Gode engelsk kundskaber. Nogle skoler i fransktalende områder kræver erfaring med det franske sprog.
 • Visum: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: Ja, STS Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleåret: August–juni
 • Skoledag: Som regel 09–15.30
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Populære ture i landet: Afhængig af skole og området
I Canada har jeg lært en masse og oplevet en helt anderledes kultur. Hvis du overvejer det – så grib chancen og gør det. Det er dit livs chance / Elin Winberg

Udendørslivet og fritiden

Canadierne er med rette stolte af deres store nations bjerge, skove, søer og floder. Og de ved hvordan naturen nydes året rundt. Landet er kendt for ishockey, men det er et paradis for alle slags vintersport. Curling, hundeslæde, isfiskeri, kælk, skøjter, skiløb, langrend, snow boarding, snescooter, alt hvad du kan komme i tanke om. Medbring dit vintertøj og deltag i alt det sjove.

Når sneen smelter i foråret, vil der stadig være masser af ting at lave udenfor. Forår og sommer er den perfekte tid for camping, vandreture, sejle i kano eller kajak i de kolde bjergfloder. Andre populære sportsgrene er fodbold, baseball, amerikansk fodbold, golf og tennis. Det er vidst ikke nødvendigt at sige, at Canada er stedet for dig, hvis du er sporty og elsker at bruge din tid udendørs. Canada er også stedet, hvis du kan lide storbyer, smuk arkitektur og mad fra hele verden. Storbyerne Vancouver, Montréal, Toronto og Ottawa, er lige så varieret i landskab, som de er i kultur. Du vil finde koncerter, festivaler, shopping og alt andet du forventer af storbylivet.

STS Welcome Camp

Du starter dit canadiske eventyr på den bedste måde sammen med andre udvekslingselever, der også er på udveksling i Canada. STS Welcome Camp er meget populært, og der findes ingen bedre måde at starte din udveksling på.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Efterår
2025
Fra 101.700 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 151.500 kr.
5 måneder
Forår
2025
Fra 101.700 kr.
5 måneder
Efterår
2024
Fra 101.700 kr.
10 måneder
Efterår
2024
Fra 151.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger