For elever i alderen 14 til 18

  FAQ

  Her er nogle af de mest almindelige spørgsmål om STS High School – og svarene på dem.

  Hvis du har andre spørgsmål eller ønsker flere svar, må du endelig kontakte os. Vi hjælper dig gerne.

  • Skal jeg vaccineres for at tage på udveksling?

   De fleste af vores værtslande kræver, at du er vaccineret imod Covid19. Selv i tilfælde hvor det ikke er et krav, anbefaler vi at du er fuldt vaccineret i god tid før afrejse. Der er muligvis også andre vaccinationer, som værtslandet kræver for at du kan rejse ind i landet, så det er vigtigt at få styr på dette i god tid før afrejse.

  • Hvilke karakterer skal jeg have?

   Vores elever skal have 4 og derover i alle primære fag de seneste tre år (eller de år, hvor de har fået karakterer). Hvis du har nogle 02-taller, kan du kontakte os for at få en individuel bedømmelse. Vi vil gøre vores bedste for at sende dig afsted. 

  • Kan jeg rejse med STS, hvis jeg har allergi, eller jeg har haft en sygdom?

   Et godt helbred er vigtigt, men vi vil altid gerne hjælpe elever med allergier eller tidligere medicinske problemer. Alle er unikke, og vi laver en individuel vurdering af dine muligheder. Når det kommer til allergier, er det ofte nemmere at finde de optimale løsninger med High School Select.

  • Kan jeg dyrke sport på hold i mit High School-år?

   Selvfølgelig - så længe det er i orden med din skole og den klub, som du måske skal være medlem af. Du vil dog oftest skulle til "try outs" for at kvalificere dig til holdet - og du skal samtidig opretholde et godt karaktergennemsnit under opholdet. I USA må vi som organisation ikke deltage i "sportsrekruttering". I Spanien må udvekslingselever ikke spille kampe for deres klub pga. FIFA's regler på det område. Din skole kan også have en politik om, at visse teams er lukket for udvekslingselever, men det er let at undersøge ved din ankomst. Med STS High School Select har du større mulighed for at vælge skoler, afhængig af deres specifikke sportsprofiler.

    

  • Kan jeg gå til eksamen i udlandet?

   Det er helt op til den enkelte skole. De har alle deres egne regler og forskrifter. Nogle skoler lade deres udvekslingselever deltage i dimissionshøjtideligheden, men uden at få et officielt eksamensbevis. I nogle tilfælde kan du bede din skole om at få en udskrift af dine fag og karakterer. Hvis du vil have indflydelse på dit pensum og øge chancen for at deltage i en High School-dimission, anbefaler vi, at du vælger High School Select.

  • Hvilken type skole skal jeg gå på?

   I de fleste lande skal du gå på en offentlig skole, men du kan også blive tilbudt muligheden for at gå på en privatskole. Dette vil koste ekstra og I vælger selv, om I ønsker at tage imod dette tilbud. Vores High School Select-program tilbyder som oftest privat skoler som alternativ. Forskellen på offentlige og private skoler varierer mellem de forskellige programlande.

    

  • Kan jeg undgå bestemte kurser/fag ved at bestå en prøve, når jeg kommer hjem?

   Det er muligt på mange skoler. Vores elever bliver normalt meget gode til engelsk og til tider matematik, og nogle elever bliver eksamineret i disse fag, når de vender tilbage. Kontakt din skole for at høre mere om chancen for videnstests.

  • Kan jeg vælge, hvor jeg vil bo i mit år?

   Ja, i mange af vores værtslande kan du angive i din ansøgning, at du ønsker at blive placeret i en bestemt stat, region eller by. Der koster ekstra, hvis du får dit ønske opfyldt. Hvis placeringen er meget vigtig for dig, har vi en rigtig god løsning i vores High School Select-program, hvor du er garanteret en plads i den region eller by, du vælger.

   Giv dig selv et øjeblik til at drømme. Hvor vil du gerne hen? Fortæl os om dine ønsker – så hjælper vi dig med at gøre din drøm til virkelighed.

  • Må jeg selv finde en værtsfamilie?

   I de fleste tilfælde er det muligt. I USA skal vi følge nogle regler fastlagt af det amerikanske udenrigsministerium. For eksempel er det ikke tilladt at være i familie med, have samme modersmål som eller stamme fra det samme land som værtsfamilien. Det sprog, der tales i husstanden, skal være landets officielle sprog. Giv os besked, hvis du gerne vil finde din egen værtsfamilie. Vi vil gerne hjælpe dig med dette og give dig al den information, du har brug for.

  • Hvornår får jeg min udpegede værtsfamilie?

   Senest den 31. august, hvis du starter i efteråret. Ved start i foråret kommer det an på dit endelige bestemmelsessted, da forskellige lande og skoler har forskellige startdatoer. Du vil få mere detaljerede oplysninger om dette, når du søger.

  • Hvad sker der, når jeg er optaget?

   Tillykke - du er optaget på programmet. Når du har betalt tilmeldingsgebyret, får du dit login til den hjemmeside, hvor du arbejder videre med din ansøgning. Vi guider dig gennem de forskellige trin i ansøgningen, og før du ved af det, er du godt på vej ud på dit livs eventyr.

  • Har STS en kontaktperson i mit lokalområde?

   Ja, uanset hvilket programland du er i, har vi en repræsentant til dig i dit lokalområde. Han eller hun vælger og screener vores værtsfamilier, har kontakt til skoler og bliver din kontaktperson og rådgiver under hele dit ophold.

  • Kan jeg rejse rundt i landet?

   Din lokale repræsentant og skolen arrangerer ofte ture i løbet af udvekslingsåret. Når dit udvekslingsår er slut, kan du vælge at bruge den ekstra måned, der er inkluderet i dit visum, til at rejse rundt.

  • Hvordan matches eleven og familien?

   En del af din ansøgning går ud på at skrive et personligt brev som er en præsentation af, hvem du er og dine interesser. Alle vores værtsfamilier vil gøre det samme. På baggrund af disse præsentationer vil vores lokale repræsentanter gøre deres bedste for at matche dig med en familie, der passer til din profil. Giv gerne dit personlige brev lidt ekstra opmærksomhed, for at øge chancerne for et perfekt match.

   Vi er meget grundige i udvælgelsen af vores værtsfamilier. Når værtsfamilierne ansøger, interviewer vi dem, besøger dem i deres hjem, foretager baggrundtjek og indsamler referencer. Mange af vores værtsfamilier er erfarne og vant til at have en udvekslingselev i deres hjem. Nogle gør det for første gang og I lærer sammen. Noget, de alle har til fælles, er en oprigtig interesse for kulturel udveksling. Ligesom dig.

  • Hvordan er ansøgningsprocessen?

   Ansøgningsprocessen til STS' High School-program er heldigvis meget enkel, og vi er ved din side hele vejen, hvis du har spørgsmål. Her kan du læse mere om trinnene i processen.

  • Hvornår skal jeg søge?

   Vi anbefaler, at du søger i god tid for at sikre din plads. Jo før du tilmelder dig, jo bedre. Vi har således god tid til at finde din værtsfamilie til dig, og din mulighed for at få en plads på High School-programmet stiger. Ved afrejse i efteråret kan du søge så sent som i marts for de fleste programlande. Ved skolestart i januar skal du søge senest i starten af oktober.

  • Jeg er klar til at ansøge, hvordan gør jeg det?

   Du ansøger nemmest ved at gå ind på siden for dit valgte programland og klikke på "Ansøg"-knappen. Dit interview er ikke bindende, og du træffer først den endelige beslutning, når du er blevet optaget.

   Har du flere spørgsmål? Bare rolig, kontakt os, så besvarer vi alle dine spørgsmål.

  • Kan jeg låne til et high school år?

   Selvfølgelig kan du det! Vi har netop indgået et samarbejde med Express Bank, som sikrer dig en lavere rente, end hvis du kontaktede Express Bank udenom STS! 

   Du kan få en kredit på 30.000 kr. - 150.000 kr. og se eksempler på lånebeløb og renter/gebyrer ved at klikke på dette link

   Ansøg om kredit ved at følge dette link.

   PS: Godkendelse til lån kræver kreditgodkendelse, som foretages af Express Bank.