For elever i alderen 14 til 18
Velkommen til Sverige!

High School i Sverige

Classic
Alder 15-18

Vidste du, at Sverige er 1.574 kilometer langt og har næsten 100.000 søer? Ret så imponerende. Landet har en smuk kystlinje og masser af store skove. Men også charmerende byer, både store og små – lige fra Malmö mod syd til Kiruna mod nord. Sveriges hovedstad, Stockholm, er en pulserende by i den smukke, svenske skærgård.

Det er et smukt land med et fantastisk dyreliv og masser af åbne vidder. Hvis du er heldig, kan du måske løbe ind i Sveriges konge – eller måske bare skovens konge, elgen. Kom med, og få en uforglemmelig oplevelse!

High School Classic

High School Classic er det traditionelle udvekslingsprogram, som de fleste af vores elever vælger. Det er det perfekte program for alle, der har udlængsel og drømmer om spændende oplevelser i udlandet og er åbne over for alle de overraskelser, det kan bringe. Sådan fungerer det: Ud fra din profil finder vi en passende værtsfamilie og skole, og det bedste af det hele er, at det kan være hvor som helst i Sverige – lige fra smukke steder på landet til de fascinerende byer! Hvis du har lyst til eventyr og er villig til at lade dig overraske af dine udvekslingsoplevelser, er det her det helt rigtige program for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Svensk musik

Forfatteren Astrid Lindgren, Nobelprisen, IKEA, Volvo og kunstnere som ABBA, Roxette, Ace of Base, Robyn og Swedish House Mafia – alle disse kommer fra Sverige. Sverige er faktisk verdens førende eksportør af hitmusik i forhold til BNP. Den svenske producer og sangskriver Max Martin har tredjeflest singler, der har ligget nr. 1 på Billboard-hitlisten, kun overgået af Paul McCartney og John Lennon. Det er da noget at være stolt over!

Hvis du elsker musik, kan du medbringe dit eget instrument og dyrke den svenske musik på dit udvekslingsår.

Indbyggere: 9,9 millioner
Areal: 450.000 km2
Styre: Demokratisk konstitutionelt monarki
Hovedstad: Stockholm (910.000 indbyggere)
Valuta: Svensk krone (SEK)
Landekode: +46

Skolelivet i Sverige

En venlig atmosfære. Åben og uformel kontakt mellem lærere og elever. Læringsmetoder, hvor du får megen frihed til selv at søge oplysninger. At gå på gymnasiet i Sverige er en skøn tid med store oplevelser, du vil huske resten af livet. Kom og oplev det selv!

Det svenske skolesystem

Der er undervisningspligt for alle børn i Sverige på mellem 7-16 år. Du går i gymnasiet, fra du er 16-19 år. Det er frivilligt, men næsten alle unge svenskere vælger at tage gymnasiet med. Svenske studerende kan vælge mellem forskellige linjer på gymnasiet, som fx økonomi, samfundsfag, naturvidenskab og æstetik. Udvekslingselever i de svenske gymnasier placeres normalt i 1. eller 2. g.

Der kræves ikke noget kendskab til det svenske sprog for at deltage i vores udvekslingsprogram. Men vi anbefaler, at du tager et sprogkursus efter skole.

Skolestart og ferier

Det svenske skoleår er inddelt i to semestre. Efterårssemesteret starter i august og slutter midt i december. Forårssemesteret går fra starten af januar til midt i juni. På et skoleår har alle efterårsferie i en uge i oktober, to ugers juleferie, en uges vinterferie (også kaldet sportlov) i februar og en uge omkring påske.

Du går i skole fra mandag til fredag. Undervisningen starter som regel mellem kl. 8-9 og slutter omkring kl. 15-16 med en frokostpause, som du spiser i gymnasiets kantine.

Din svenske værtsfamilie

Vores svenske værtsfamilier bor over hele Sverige. I de fleste svenske hjem arbejder begge forældre fuld tid, og de fleste familier har et tætpakket program hele ugen. Men de går højt op i at skabe tid til familien, og de vil være nysgerrige efter at lære mere om dig og din kultur. Dine værtsforældre vil behandle dig ligesom deres egen søn eller datter og gøre alt for, at du skal føle dig hjemme.

Ansvarlighed og støtte

Svenske teenagere har megen frihed, men deres forældre sørger for, at de følger de regler, der er. Det gælder selvfølgelig også dig som udvekslingsstudent i familien. Denne tankegang vil få dig til at vokse som person med fuld støtte fra din værtsfamilie.

Hjælpe til i hjemmet

I Sverige hjælper hele familien til derhjemme. Svenske unge forventes naturligt at hjælpe til med alt i hjemmet, fx tøjvask, fylde og tømme opvaskemaskine, oprydning, rengøring, indkøb og madlavning. Som udvekslingsstudent forventes det naturligvis, at du hjælper til ligesom alle andre i familien ved fx at rede din seng og holde dit værelse rent.

Spørg også, om du kan hjælpe til i køkkenet. På den måde kan du lære at lave nogle af de svenske specialiteter som fx de berømte ”köttbullar” eller de lækre ”kanelbullar”.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Ansøgere: 15-18 år ved ankomsten
 • Afrejse: januar/august/december
 • Sprogkrav: Ingen sprogkundskaber er påkrævet
 • Visum: Nej
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp, inkluderet
 • Skoleår: august-juni
 • Skoledagens varighed: Som regel fra kl. 08.00-16.00
 • Fag: Obligatoriske
 • Ture i landet: Weekend i Göteborg, inkluderet 
For mig var det at være på udveksling nogle gange ligesom at have en ud-af-kroppen-oplevelse, fordi det var så fantastisk, at jeg ikke kunne fatte, at det skete for mig. / Madeline Heal

Fritid i Sverige

Grøn og smuk sommer, kold og snerig vinter. Spænding i luften om foråret og træer i rødgule farver og indendørs hygge om efteråret. Sverige har fire fantastiske årstider. Hvis du elsker havet og naturen, er Sverige det perfekte valg.

Bjergene mod nord byder på masser af skiløb om vinteren – både slalom og langrend. Om sommeren kan du tage ud at sejle, fiske, vandre eller udforske den svenske natur på andre måder. Du vil højst sandsynligt få masser af traditionel ”fika”, dvs. en kop kaffe med noget sødt til.

Find et sportshold

Mange af dine svenske venner går til sport. Spørg din værtsfamilie om hjælp til at finde et hold til dig. Populære sportsgrene er bl.a. fodbold, ishockey, håndbold, sejlads, golf, tennis og floorball. Hvis du ikke er interesseret i holdsport, kan du tage med, når dine venner skal ud på en løbetur. 

Tag dit instrument med

Den svenske musikscene er verdenskendt og kan bryste sig af en lang række kendte kunstnere inden for både pop, opera og klassisk musik. Mange verdensberømte kunstnere afholder koncerter forskellige steder i Sverige – og om sommeren er der flere store musikfestivaler. Hvis du spiller et instrument, så tag det med. Det er den perfekte måde at få nye venner på – og samtidig have det sjovt.

Ture i Skandinavien

Grib chancen, og oplev mere under dit udvekslingsophold. Vi arrangerer forskellige ture i løbet af året, både i Sverige og muligvis også i de andre nordiske lande. På disse ture kan du opleve nye dele af landet, møde andre internationale studerende og opleve endnu mere under dit ophold i udlandet. Udgifterne til disse ture er ikke inkluderet i prisen for opholdet, men alle vores elever i Sverige er velkomne til at tage med! Kontakt din lokale koordinator for at få mere information om kommende ture.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden i Paris er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Efterår
2024
Fra 84.500 kr.
10 måneder
Efterår
2024
Fra 89.500 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 89.500 kr.
5 måneder
Efterår
2025
Fra 84.500 kr.
5 måneder
Forår
2025
Fra 84.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger