For elever i alderen 14 til 18
Bliv værtsfamilie for STS – se vores elever her!
Vive la France!

High School i Frankrig

Classic
Værtsfamilie
Alder 15-18

Omkring 85 mio. turister fra hele verden kan ikke tage fejl – Frankrig er stedet at besøge. Landet har i årtier haft førstepladsen i World Tourism Organizations årlige statistikker. Det er slet ikke så sært, at Frankrig er blandt favoritterne. Shopping, mode og sightseeing i Paris, det glamourøse strandliv ved Côte d'Azur, skiløb i de franske Alper og en smuk natur, er nogle af de ting der tiltrækker udlændinge. Desuden er Frankrig utvivlsomt nummer 1, når det gælder mad. Har du mod på at prøve en delikatesse som escargots?

High School Classic

Fra 58.995 kr.

High School Classic er det traditionelle High School udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte High School oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: På baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Frankrig, lige fra det smukke Normandiet til den smukke Middelhavskyst. Er du klar på nye eventyr og villig til at lade dig overraske i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

High School 2-in-1

Oplev 2 nye lande på et år! Vores nye High School 2-in1 program giver dig den unikke mulighed at tilbringe et semester af din udveksling i forskellige lande. Du kan lære et ekstra sprog, få indsigt i en anden kultur og få endnu flere internationale venner.

Kontakt os for at lære mere om vores 2-in1 program, og hvilke destinationer du kan kombinere på dit udvekslingsophold.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Bestil vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Parlez-vous français?

Som udvekslingselev i Frankrig, får du et bedre og mere indgående kendskab til landet, ud over de typiske turistattraktioner. Har du læst fransk i mindst to år, kan du ansøge om et High School ophold i Frankrig. Mens du bor der, forbedrer du konstant dine sproglige færdigheder og kommer til at tale et verdenssprog flydende. Måske et af de mest romantiske i verden?

Befolkning: 67 mio.
Areal: 644.000 km2
Længste flod: Loire (1.000 km)
Højeste bjerg: Mont Blanc (4.800 m)
Hovedstad: Paris (2,5 mio.)
Valuta: Euro
Landekode: +33

Fremragende studieliv i Frankrig

For at blive udvekslingselev i Frankrig, kræves to års undervisning i fransk hjemmefra. Dette samt ønsket om at lære. Det franske uddannelsessystem anses som ét af de bedste i verden. Et år i Frankrig vil ydermere være gavnligt for dine videre studier.

Le lycée

High School i Frankrig kaldes le lycée, som er tre år i alt. På år to vælger alle franske elever at fokusere på ét af disse fire områder: naturvidenskab, litteratur, økonomi eller teknologi. De fleste udvekslingselever placeres på andet år med fokus på litteratur. Din skole beslutter hvilket klassetrin, du placeres på.

Dit skema

De obligatoriske fag, afhænger af dit klassetrin. På andet år af le lycée er det ofte fransk, engelsk, historie, geografi, matematik, biologi, fysik, kemi og idræt. Du får også et par valgfag, som giver dig mulighed for at vælge og fokusere på noget, du selv er interesseret i.

Du går normalt i skole seks dage om ugen, men onsdag og lørdag er normalt korte dage.

Livet med en fransk familie

Familien er vigtig for franskmændene, og omdrejningspunktet for hverdagen. Som nyt familiemedlem vil du blive introduceret til den franske kultur og de typiske traditioner i netop din værtsfamilie. Når I samles omkring middagsbordet for at tale om din dag, vil du høre nye ord og vendinger, der vil give dig et bedre greb om sproget.

Noget, der er lige så vigtigt for franskmændene som familien, er naturligvis maden. Dette er verdens kulinariske midtpunkt med masser af klassiske retter. Du kan få serveret coq au vin, poulet basquiase eller boeuf bourguignon.

Nord, syd, bondegård eller by

Hvordan dit nye hjem ser ud, afhænger af hvor du bliver placeret. Livet hos en familie i norden er naturligvis noget ganske andet end livet i syden. Og at bo på en gård på landet er noget helt andet end i en lejlighed i byen. Det er derudover godt at vide, at mange franske familier har kæledyr, og at de elsker deres firbenede venner. Giv os derfor besked, hvis du lider af allergi, så vi kan tage hensyn til dette.

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: August/januar
 • Sprogkrav: Mindst 2 års fransk
 • Visum: Ingen
 • Valg af destination: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleåret: September–juni
 • Skoledag: Kl. 08–18 (man, tirs, tors, fre) og 8–12 (ons, lør)
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Lille, Nice og Disneyland Paris. Tilkøb
I løbet af mit år i Frankrig oplevede jeg så meget mere, end hvis jeg var blevet hjemme. Jeg har fået mere selvtillid, og jeg føler i dag, at jeg kan klare alt / Viktor Sjöblom

Fritid i Frankrig

Fritiden i Frankrig vil være rig og varieret – og det er op til dig, hvad du har lyst til at bruge din tid på. Valgmulighederne er næsten uendelige. Er du eksempelvis til shopping, vil det føles som en drøm. Shoppingcentrene og de mindre butikker er fyldt med den nyeste mode, og din garderobe bliver hurtigt fyldt med unikt fransk tøj.

Hyggelige caféer

Vidste du, at ordet café er fransk? Dette er et ord, der bliver en uundværlig del af dit ordforråd, da cafébesøg med vennerne er noget, du kommer til at bruge meget tid på. At hænge ud på cafeerne, bestille en café au lait og sidde og snakke i timevis, er typisk fransk. Kan du forestille dig en bedre måde at lære fransk på?

Tour de France og meget mere

I nærheden af Alperne er der rig mulighed for at fiske, dyrke skisport og bjergklatring. Ved Middelhavet hersker vandsport og strandliv. Franskmændene holder meget af alle slags sportgrene, både individuel og holdsport. Cykling er en national favorit, og når det prestigefyldte Tour de France starter, følger hele landet med fra start til slut. Måske er det en sportsgren, du kunne tænke dig at afprøve, i løbet af dit udvekslingsår?

Oplev mere af Frankrig

Glem alt om skolen og lektierne for en tid, og tag med STS på en af vores ture rundt i landet. Du rejser sammen med andre udvekslingselever og erfarne ledere. Rejseplanen omfatter besøg i Lille, Lyon, Bordeaux og Paris. Din lokale kontaktperson vil give dig alle de nødvendige oplysninger efter ankomsten.

STS Welcome Camp i London

Dit High School eventyr begynder på vores STS Welcome Camp i London. Sightseeing og workshops er kombineret på en sådan måde, at du får ny viden omkring dét at være udvekslingselev i et fremmede land. Dette er den bedste måde at starte dit udvekslingsår på!

Tilvalg

Har du allerede fundet et område i Frankrig hvor du gerne vil bo? Hvis det er tilfældet, så har du mulighed for at vælge hvor du gerne vil bo i din ansøgning til os.

Dette indgår

 • Indkvartering hos en godkendt værtsfamilie
 • Halvpension mandag-fredag og helpension i weekender
 • Flybilletter tur/retur til værtsfamilien
 • Skoleplads på en lokal High School 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både i Danmark og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde + workshop i enten Århus, Odense eller København inden afrejse
 • STS leder med på flyvningerne (obs: gælder ikke alle destinationer)
 • Support på vores nødtelefon 24/7/365
 • Gratis interview
 • STS materiale til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk og t-shirt 
 • STS Diplom
 • STS Ambassadør klub

Priser

High School Classic

Varighed
Periode
Pris
10 måneder
Forår 2020
64.995 kr.
5 måneder
Forår 2020
58.995 kr.
10 måneder
Efterår 2020
67.995 kr.
5 måneder
Efterår 2020
61.995 kr.

Bestil gratis interview

Hvornår vil du gerne rejse?

Om dig/eleven

Værger