For elever i alderen 14 til 18
Storbritannien – mere end OK

High School i Storbritannien

Classic/Select
Alder 16-18

Historie, traditioner og monumenter. Det nyeste inden for musik, film og mode. Smukke landsbyer, hvide klipper og solrige strande. Sandsynligvis verdens bedste fodboldliga og storbyer som London, Oxford og Edinburgh. Storbritannien har det hele.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Storbritannien, lige fra de hektiske storbyer til det imponerende skotske højland. Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

High School Select

Tag kontrollen over dit High School ophold med STS High School Select. Måske ved du allerede, hvad du gerne vil have ud af din tid på udveksling? Med High School Select programmet får du et skræddersyet High School ophold som passer perfekt til din profil og dine præferencer, idet du får mulighed for at vælge det område og den skole, du ønsker. Hvad med de smukke landskaber i Wales? En af kystbyerne Brighton eller Bournemouth? Eller hvorfor ikke vælge selveste metropolen og bruge et år i udkanten af London, en af verdens fineste byer?

Vi arbejder med nøje udvalgte skoler i nogle af landets mest spektakulære områder som alle tilbyder høje akademiske standarder og fremragende studiemiljøer. Der er forskellige skoletyper, der hver især er specialiseret i forskellige fag og som tilbyder adskillige aktiviteter, klubber og muligheder. Fortæl os, hvad der er det vigtigste for dig, så vi kan sikre, at du får præcis den oplevelse du leder efter.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Om Storbritannien

At være udvekslingselev i Storbritannien er den perfekte blanding af et godt studiemiljø og en masse sjov. Du vil stifte bekendtskab med en rig kultur og opdage, at den er så meget mere end bare de oplagte seværdigheder i London. Og hvor får du den bedste engelskundervisning og den sejeste accent, hvis ikke i Storbritannien? Uanset om du bor på landet eller i en af de større byer, har et år i Storbritannien meget at byde på.

Befolkning: 65 mio.
Dele: England, Skotland, Wales og Nordirland
Areal: 243.610 km2
Hovedstad: London
Styreform: Parlamentarisk demokrati med den regerende monark som statschef
Sprog: Engelsk valuta: Britiske pund Landekode: +44

Godt studiemiljø i Storbritannien

Det britiske uddannelsessystem er højt respekteret, og anses ofte som et af de bedste i verden. Det er derfor et godt og oplagt valg af værtsland, hvis du vil forbedre dit engelske. Skolesystemet er en anelse anderledes i England og Skotland. De fleste udvekslingselever starter på et af de to afsluttende år - også kendt som Sixth Form, hvor eleverne her studerer deres A-niveau fag. Du vælger tre eller fire kernefag og fokuserer på disse. I Skotland kaldes disse år for Senior Phase (S4 og S5). Men I det skotske system vælger elever et bredere valg af fag (normalt 5-6 fag), hvilket også giver dem en mere balanceret og mindre specialiseret uddannelse.

Et år, du vil huske resten af livet

Skoleårets kalender er også anderledes i England og Skotland; I Skotland starter skoleåret typisk i midten af august, og i England starter skoleåret i starten af september, så husk at tjekke dit værtslands skoleår så du også ved, hvornår du har fri. De fleste elever i Skotland skal bære skoleuniform, hvor det i England er lidt mere tilfældigt. Det forventes at du kalder lærerne Sir, Mr, Mrs. eller Miss. Det er måske en lidt strengere omgangsform end du er vant til, men det er efter sigende godt for studiemoralen. Skoleoplevelsen handler også om meget mere end blot undervisningen. Skolesystemet i England tilbyder en bred vifte af fritidsaktiviteter, som inkluderer sport, musik, kunst, kulturklubber og akademiske klubber. Dit udvekslingsår i Storbritannien vil give dig gode minder for resten af livet.

Velkommen hjem

Briterne er kendte for deres høflighed og betænksomhed. Din nøje udvalgte og motiverede værtsfamilie tager sig rigtig godt af dig. De vil sandsynligvis opmuntre dig til at tage ansvar og hjælpe dig med at vokse som person. Ved at blive en del af en britisk familie får du et unikt indblik i kulturen, traditionerne og den britiske måde at leve på.

Masser af sjov og hygge med familien

Alle familier har naturligvis deres egne yndlingsaktiviteter, og de vil gerne dele dem med dig. Du kan nyde traditionel engelsk morgenmad og se en Premier League-kamp om lørdagen. Du vil formentlig også få serveret te og scones, og måske smage nogle Yorkshire pudding.

I begyndelsen vil du nok blive lidt forundret over tæpperne på badeværelset eller andre ting, du ikke har set før. Og når samtalen handler om reglerne for cricket, forstår du måske ikke det hele til at starte med. Men giv det lidt tid, så lærer du det snart. Desuden er der garanti for masser af latter – briterne har en fantastisk humor.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 16–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: September/januar
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber
 • Visum: Ingen
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleår: Skotland: August-maj/juni, England: September–maj/juni
 • Skoledag: Normalt kl. 09.00–16.00
 • Fag: Elever vælger fag fra skolens udvalg når de ankommer
 • Ture i landet: Weekend i London. Tilkøb
Jeg ville næsten ønske, jeg kunne blive her for evigt. England er virkelig mit nye hjem / Zara Ohlsson

Når skoledagen er slut

Hvad kan du lave ud over lektier? Bare rolig, du vil have masser af muligheder i din fritid. Alle aktiviteter finder sted uden for skolen, så der er næsten uendelige aktiviteter at vælge imellem. Storbritannien summer af mode, musik, kultur og sport. Gå på museum, dans, tag på ridetur eller hvad du ellers interesserer dig for.

Musik produceret i Storbritannien

Storbritannien er hjem for mange kendte kunstnere, producenter og sangskrivere. Hvis du interesserer dig for musik, vil du få rig mulighed for at udforske nye scener og stilarter i løbet af dit udvekslingsår. Køb billetter til en koncert eller start et band med nogle af dine nye venner.

For sportsfans

Fodbold er den førende sport i Storbritannien. Der er mange hold, og rivaliseringen byerne i mellem er noget helt specielt. Selvom du ikke har lyst til at spille selv, skal du sørge for at se en kamp mindst én gang; derhjemme eller måske på stadion. Hvis du vil opleve noget typisk britisk, så er cricket og rugby oplagte valg.

Følg os

I løbet af dit år i Storbritannien holder din lokale kontaktperson dig opdateret med oplysninger om de ture, der arrangeres i landet. Hvilke ture der tilbydes varierer, alt efter hvor du bor. Du har mulighed for at besøge Land's End i Cornwall, tage med os til Skotland eller tilbringe en weekend i London. Disse ture er ikke en del af programprisen, men tilkøb.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp  (ikke til forårsafgange)
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

På vores High School Classic program i Storbritannien har du mulighed for at tage udvekslingsopholdet enten i England eller Skotland. Venligst husk på, at prisen varierer alt afhængigt af, hvilken destination du vælger. Kontakt os for at bekræfte prisen på dit valg af program.

Varighed
Periode
År
Pris
1 Term
Efterår
2025
Fra 84.500 kr.
1 semester
Forår
2025
Fra 129.500 kr.
1 Term
Efterår
2024
Fra 84.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger