For elever i alderen 14 til 18
Midt i Europa

High School i Schweiz

Classic
Alder 15-18

Elsker du at stå på ski? Så har du fundet det ideelle land til dit udvekslingsår. Det smukke Schweiz forbindes ofte med snedækkede Alper og anses som et paradis for skiløbere.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle High School udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte High School oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre.

Det fungerer således: På baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Schweiz, lige fra de smukke byer til de majestætiske schweiziske alper. Er du klar på nye eventyr og villig til at lade dig overraske i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Mere end skiløb

Schweiz har meget mere at byde på end velpræparerede løjper. Schweiz byder for eksempel ogå på den verdenskendte produktion af luksuriøse ure og lækker chokolade. Der er moderne byer med god offentlig transport. Levestandarden er høj i dette pæne, velstyrede og kulturelt mangfoldige land. Der tales desuden mange sprog i Schweiz, men du vil komme til at bo i den tysktalende del.

Lille, men sød

Det er en forholdsvis lille nation, hvilket betyder, at der er nem og hurtig adgang til mange steder i landet. Desuden er det perfekt beliggende midt i Europa, hvilket betyder Frankrig, Italien, Tyskland og Østrig er tæt på, og at du kan tilbringe nogle af dine skoleferier med skiløb i Alperne eller solbadning på Rivieraen.

Befolkning: 8,1 mio.
Areal: 41.285 km2
Hovedstad: Bern
Største by: Zürich
Officielle sprog: Tysk, fransk, italiensk og rætoromansk
Højeste bjerg: Dufourspitze (Monte Rosa), 4.634 m
Valuta: Schweiziske Franc
Landekode: +41

Gymnasium i Schweiz

Efter seks års grundskole findes der forskellige typer High Schools i Schweiz. Som udvekslingselev bliver du sandsynligvis placeret på den type High School, der kaldes "Gymnasium" eller "Mittelschule". For schweiziske elever fører denne retning til en eksamen kaldet "Matura", som er påkrævet, hvis man vil gå på universitetet.

Der er fire studieretninger på dette niveau: naturvidenskab, moderne sprog, latin og klassisk. De fag, der indgår i samtlige studieretninger er: Tysk, engelsk, matematik, biologi, kemi eller fysik, historie, geografi og idræt.

En tysk skole

Schweiz har tre officielle sprog: italiensk, fransk og tysk. Alle vores elever bor hos en tysk familie og skal dermed gå i en tysk skole. For at kunne klare studierne, skal du have mindst to år forkundskaber i tysk.

Din schweiziske familie

Under dit High School ophold i Schweiz bor du hos en tysksproget familie. For at blive optaget på en schweizisk skole skal du have to års forkundskaber i tysk, og dette vil naturligvis også hjælpe dig med at kommunikere med familien.

En stor del af samtalen i hjemmet foregår omkring middagsbordet. Schweiziske familier spiser ofte en lettere middag omkring kl. 19, hvor alle er samlet, og taler om dagens oplevelser. Her kan du stifte bekendtskab med kultur, traditioner og tyske vendinger på en nem og hyggelig måde.

Et medlem af familien fra starten

Vores omhyggeligt udvalgte værtsfamilier vil få dig til at føle dig hjemme fra dag ét. Unge mennesker lever et ret frit og selvstændigt liv og bestemmer selv, hvad der skal ske efter skole. Dette fungerer fint, så længe du husker at fortælle dine værtsforældre om dine planer. Ligesom derhjemme forventes du at hjælpe til med huslige pligter såsom at rede din seng og rydde af bordet efter middagen.

Miljøvenner

Schweizerne elsker deres smukke natur, den friske luft og det rene vand og de har ofte en miljøvenlig tankegang. Bliv ikke overrasket, hvis livet hos en schweizisk familie også vil få dig til at overtage denne tankegang.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: Juli/januar
 • Sprogkrav: To års tyskundervisning
 • Visum: Ingen
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleåret: August–juni/juli
 • Skoledag: Normalt kl. 08–16.30
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Rejser og udflugter. Tilkøb

Fritid på højeste niveau

I Schweiz er togstationerne som regel fyldt med mennesker, der skal op i bjergene i weekenderne. Hvis du kan lide at stå på ski og vandre, er dette et rent paradis. Løjperne i de større højder er åbne det meste af året, og trekking om foråret og sommeren hvor dalene er grønne, er noget ud over det sædvanlige. Husk at pakke ski og støvler.

Hæng ud med vennerne

Hvis du ønsker noget mere fysisk afslappende, kan du gå i biografen, på museum, slappe af på en café eller shoppe. Dine nye venner og din familie kan vise dig alle de bedste steder, og der vil være masser at lave og se i din nye hjemby. Hvis du får muligheden, så tag toget til nogle af de større byer i Schweiz såsom Zürich, Bern og Genève. De er alle et besøg værd.

Vi viser dig rundt

Vores STS-personale i Schweiz ser frem til at vise dig rundt og sørge for, at du har det godt. Alle vores udvekslingselever i Schweiz mødes normalt 3-4 gange om året. Vi arrangerer forskellige dagsture og udflugter, alt efter hvad eleverne ønsker. Det kan være aktiviteter som at besøge forlystelsesparken Europa Park, skøjteløb eller sightseeing ved kendte steder og seværdigheder. Din lokale kontaktperson vil give dig flere oplysninger efter ankomsten.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden i Paris er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Efterår
2025
Fra 99.500 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 109.500 kr.
5 måneder
Efterår
2024
Fra 99.500 kr.
10 måneder
Efterår
2024
Fra 109.500 kr.
5 måneder
Forår
2025
Fra 99.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger