For elever i alderen 14 til 18
Midnatssol og majestætiske bjerge

High school i Norge

Classic
Alder 16-17

Grib chancen for at studere i et af verdens mest fortryllende lande. Norge er kendt verden over for sin fantastiske natur, og det er den perfekte destination, hvis du elsker at stå på ski og snowboard. Landet kan bryste sig af et væld af smukke bjerge, fjorde og gletsjere, men også byer med et levende by- og kulturliv. Her lærer du nemt norsk og kommer hurtigt ind i livsstilen!

High School Classic

High School Classic er det traditionelle udvekslingsprogram, som de fleste af vores elever vælger. Det er det perfekte program for alle, der har udlængsel og drømmer om spændende oplevelser i udlandet og er åbne over for alle de overraskelser, det kan bringe. Sådan fungerer det: Ud fra din profil finder vi en passende værtsfamilie og skole, og det bedste af det hele er, at det kan være hvor som helst i Norge – lige fra de moderne og spændende byer til områder ved de uforglemmelige fjorde! Hvis du har lyst til eventyr og er villig til at lade dig overraske af dine udvekslingsoplevelser, er det her det helt rigtige program for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Udforsk det smukke Norge

Norge kan bryste sig af et væld af smukke bjerge, fjorde og gletsjere, men også byer med et et levende by- og kulturliv. Nordmændene er gode til engelsk, men grib chancen for at lære norsk – et sprog, du kan bruge i resten af Skandinavien!

Indbyggere: 5,2 millioner
Areal: 387.000 km2
Hovedstad: Oslo
Grænser op til: Sverige, Finland og Rusland
Sprog: Norsk (bokmål og nynorsk)
Norges nationaldag: 17. maj

At studere i Norge

I Norge er kontakten mellem lærere og elever åben og uformel. Du forventes at være aktiv og lære så meget som muligt. Der kræves ikke noget kendskab til det norske sprog for at deltage i vores udvekslingsprogram. Men vi anbefaler, at du forstår det grundlæggende. Undervisningen foregår nemlig på norsk.

Det norske skolesystem

I Norge varer gymnasiet tre år ligesom i Danmark. Det er forberedende til videre uddannelse, og man er mellem 16-19 år, når man går i gymnasiet. Skoleåret er inddelt i to semestre: Efterårssemesteret går fra august til december, og forårssemesteret går fra januar til juni. På et skoleår er der fire skoleferier. Skoledagen starter normalt kl. 8 og slutter omkring kl. 15.30.

Udvekslingselever i de norske gymnasier placeres normalt i 1. eller 2. g. Du har obligatoriske fag som fx matematik, norsk, engelsk, historie og samfundsfag. I nogle tilfælde kan du vælge andre fag, alt efter hvad du er interesseret i, og hvad skolen kan tilbyde. Ud over de teoretiske fag har de fleste norske skoler også idræt på skemaet.

Din norske værtsfamilie

Vores norske familier er fordelt over hele landet. Din familie bor måske sydpå ved den smukke norske skærgård, nordpå i det smukke landskab med nordlys, mod vest, hvor der er dybe fjorde og store gletsjere, eller mod øst, tæt på hovedstaden Oslo. Uanset hvor du bliver placeret, vil du møde en familie, der er spændte på at byde dig velkommen i deres hjem!

Bliv uafhængig

Fra en tidlig alder lærer norske børn at blive uafhængige og være med til at tage beslutninger. I din værtsfamilie hjælper alle hinanden med de daglige gøremål – det kommer du også til. Det er en fantastisk mulighed for dig for at vokse som person og have det sjovt med dine nye familiemedlemmer.

Det norske køkken

Norsk mad kan være meget specielt, men du bør i hvert fald prøve det, hvis det serveres i hjemmet. Du kommer til at smage den søde, brune ost, der kaldes ”myseost”, den klassiske stuvning ”får i kål” og det tynde kartoffelbrød ”lefser”. Og du kommer helt sikkert til at spise en masse fisk. Norge er en ægte fiskernation. Og hvis du er heldig, kan det være, du får lov at smage hvalkød.

Yay, we’re on TikTok!

Hurtige fakta

 • Ansøgere: 16-17 år ved ankomsten
 • Afrejse: januar/august
 • Sprogkrav: Ingen sprogkundskaber er påkrævet
 • Visum: påkrævet for ikke-europæiske elever
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp, inkluderet
 • Skoleår: august-juni
 • Skoledagens varighed: Som regel fra 08.00-15.30
 • Fag: Obligatoriske
 • Ture i landet: Vi tilbyder ture i de nordiske lande og i Norge, og turene kan variere fra år til år. Turene koster ekstra.

Tag dine ski med

Nordmændene ser sig selv som sportsentusiaster og specialister i udendørsaktiviteter. Du vil hurtigt opdage, at det er helt rigtigt. Om sommeren tager du på tur i det smukke norske landskab med vandrestøvler på fødderne og madpakke i rygsækken. Om vinteren er det på med skiene.

Der er mange alpine skisportssteder i Norge, men den mest populære aktivitet er langrend. Du har måske hørt om langrendsikoner som Petter Northug og Marit Bjørgen. Hvis ikke, vil du nok lære deres ansigter at kende under dit ophold i Norge.

Mere end sport

Fritiden i Norge handler selvfølgelig også om mere end bare sport. Hvis du ikke er så meget til sport, er der masser af andre ting at lave. Du kan melde dig ind i en klub eller forening, hvor du fx kan gå til musik, teater eller billedkunst. Det er en fantastisk mulighed for at lære mere om de norske traditioner.

I weekenden kan du mødes med venner, tage på klub, gå til koncert eller tage i biografen. Her får du også trænet dine sprogkundskaber. Derudover har mange norske familier et sommerhus, på norsk en ”hytte”, hvor de elsker at slappe af.

Ture i Skandinavien

Grib chancen, og få set mere af Skandinavien. Vi tilbyder alle udvekslingsstudenter i de nordiske lande at komme med på flere spændende ture i Nordeuropa. Alle ture koster ekstra. Din lokale kontaktperson vil give dig mere detaljeret information.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden i Paris er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
10 måneder
Efterår
2025
Fra 96.500 kr.
10 måneder
Efterår
2024
Fra 96.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger