For elever i alderen 14 til 18
Eventyr i enestående natur

High School i New Zealand

Classic/Select
Alder 15-18

Turen er lang, men umagen værd. New Zealand ligger 2.000 km øst for Australien og består af to hovedøer og masser af mindre øer som er fantastisk smukke. Hvis du har set den lokale instruktør Peter Jacksons Tolkien-film, Ringenes Herre eller Hobbitten, vil du kunne genkende nogle af bjergene, floderne og engene fra det store lærred. Men dette land er ikke kun noget du ser på film. Det er ægte, og det kan blive dit nye hjem.

Classic er vores mest populære program

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i New Zealand, lige fra sandstrandene i nord, til de unikke fjorde i syd. Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

High School Select

Med vores High School Select-program kan du skræddersy dit udvekslingsår, så det passer perfekt til din profil. Hvis du oplyser dine topprioriteter, hjælper vi dig med at finde den rigtige skole. Vores nøje udvalgte skoler ligger i byer som Auckland, Wellington eller Dunedin, eller mange andre steder, som alle tilbyder fede aktiviteter og gode muligheder.

I New Zealand er der både kommunale og private alternativer samt skoler til drenge, piger og begge køn. Lad os finde det, der passer dig bedst.

Du får en spændende tid i skolen, især fordi du har en hel del electives, hvilket betyder, at du selv vælger mange af fagene. Blandt vores tilbud finder du et Outdoor Education Program, som er en fantastisk måde at kombinere kvalitetsstudier og ekstremsport på. Idræt tilbydes på alle skoler i New Zealand. Du kan finde rugby, kurvebold, fodbold og hockey, blot at nævne nogle få.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Skiløb og surfing

Nordøen har et varmt klima, mens Sydøen, som er tættere på Antarktis, er hjemsted for fjorde, skiløjper og gletsjere. Det fantastiske ved dette land er, at du kan stå på ski på en vulkan og tage ud på dit surfbræt og fange den perfekte bølge, alt sammen på samme dag. Det er utvivlsomt et land med store kontraster.

Årstiderne er modsatte i forhold til den nordlige halvkugle. Når det er vinter i Europa, er det sommer i New Zealand. Og omvendt. Sørg for at pakke tasken til den rigtige årstid, og vær klar til at kaste dig ud i det eventyr, der venter dig.

Befolkning: 4,7 mio.
Areal: 268.000 km2
Hovedstad: Wellington
Sprog: Engelsk. Maori og newzealandsk tegnsprog anerkendes også som officielle
Trafik: Venstrekørsel
Valuta: New Zealand dollar (NZD)
Landekode: +64

Skolelivet i New Zealand

Et skolesystem af høj kvalitet, masser af sportsaktiviteter samt skoleuniformer, som forener eleverne og giver dem stolthed – det opsummerer high school-livet i New Zealand.

High school på kiwi-måden

Der findes i alt 13 niveauer i uddannelsessystemet i New Zealand. High school udgør de sidste fem af disse, og som udvekslingselev placeres du typisk på ét af de højeste niveauer. Hvis du placeres på sidste år, afsluttes året med et skolebal. Det betegnes ofte som årets begivenhed, og giver dig mulighed for at klæde dig som en stjerne for en aften.

I de fleste gymnasier er der 1-3 obligatoriske fag, afhængigt af dit niveau. En fuld skoleplan består af mellem 5 - 6 fag. Det er en fantastisk mulighed for at vælge et fag, du ikke finder derhjemme.

Husk at ansøge i god tid

Da New Zealand ligger på den sydlige halvkugle og årstiderne derfor er modsat i forhold til hvordan det er i Europa, holder skolerne sommerferie lukket i december. Skoleåret starter op igen i januar/begyndelsen af februar. Vores programmer i New Zealand består af 3 terms, og som udvekslingsstudent har du mulighed for at starte i enten januar eller juli.

Du skal have mindst tre års forkundskaber i engelsk for at kunne ansøge. Hvis du har det, kan du roligt sende din ansøgning allerede i dag. Antallet af pladser til udvekslingselever på offentlige skoler er begrænset, så sikr dig din plads allerede i dag.

Din kiwifamilie

Newzealænderne kaldes ofte kiwier. Vi finder vores newzealandske værtsfamilier på både på Syd- og Nordøen. De bor oftest i landdistrikter og mindre byer, men nogle bor også i de større byer.

Der er ikke noget, der hedder en typisk newzealandsk familie. De er alle forskellige og kan have små børn eller teenagere, voksne børn eller slet ingen børn. Men dét, de har til fælles, er, at de er nøje udvalgt, og at de glæder sig til at byde dig velkommen i deres hjem.

New Zealand indefra

Newzealandske familier mødes også ofte med venner og familie, og vil gerne vise dig deres land. Du får alle de informationerne om, hvad du skal se og opleve. Newzealænderne er meget engagerede, kan være ret impulsive og elsker at være aktive. Hvis du er åben over for alle disse nye indtryk, kan du måske få dig en ny hobby.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: Juli og januar
 • Sprogkrav: Mindst tre års engelsk
 • Visum: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: Welcome Camp, inkluderet
 • Skoleåret: 4 terms. Februar-December.
 • Skoledag: Normalt kl. 08.45–15.30
 • Fag: Obligatoriske fag og valgfag
 • Ture i landet: Nordøen i april. Sydøen i september. Tilkøb

En spændende fritid

Er du eventyrlysten? Hvis ikke, så overvej at træde ud af din komfortzone og du vil opleve, at der er ubegrænsede muligheder i New Zealand. Landet tilbyder masser af ekstreme sportsgrene som faldskærmsudspring, rafting og elastikspring, som faktisk stammer fra New Zealand. Men selvfølgelig er der også mere rolige aktiviteter. F.eks. golf, sejlads og afslapning i varme kilder.

Hvis du er fan af Tolkiens fantasiverden, så vil dét at bo i New Zealand gøre dine drømme til virkelighed. De smukke og dramatiske lokationer fra filmene eksisterer i virkeligheden, og de er oplagte at besøge, når du har fri fra skole.

Prøv noget unikt

Sjove facts om New Zealand. Antallet af får i landet er 15 gange større end antallet af mennesker. Ja, du vil se flokke af får overalt. Og dette er ikke en vittighed. Der er faktisk sportsgrene, hvor der indgår får fx. fårekast, fårestangning og fårehop. Du kan evt. give dig i kast med sportsgrenen fåreklipning. At klippe ulden af fårene er vanskeligere, end man lige skulle tro. Grib muligheden for at prøve noget unikt – måske får du aldrig chancen igen.

Tag på tur i ferien

I New Zealand giver vi alle vores udvekslingselever mulighed for at komme med på en rundtur på Nordøen i april og på Sydøen i september/oktober. Rundturene er tilkøb, og turens pris dækker busrejserne, ophold, aftensmad og morgenmad de fleste dage samt valgfri aktiviteter. Rundturen på Sydøen er et 11 dages eventyr, hvor du oplever New Zealands vildmark med gletsjere og storslået natur. Du vil måske også se hvaler og søløver. Rundturen på Nordøen er også 11 dages enestående oplevelser. Vi besøger landets hovedstad Wellington og landets største by Auckland, og vi nyder det milde klima og den smukke kystlinje.

Welcome Camp i Auckland

Ved ankomsten tilbringer eleverne de første tre dage i byen Auckland, på New Zealands Sydø. Du får nyttige oplysninger og tips om kulturen og det daglige liv, og så skal vi selvfølgelig ud på sjove udflugter og aktiviteter.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
3 Terms
Efterår
2024
Fra 139.500 kr.
2 Terms
Efterår
2024
Fra 129.500 kr.
2 Terms
Efterår
2025
Fra 129.500 kr.
3 Terms
Efterår
2025
Fra 139.500 kr.
3 Terms
Forår
2025
Fra 145.500 kr.
2 Terms
Forår
2025
Fra 135.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger