For elever i alderen 14 til 18
Rejsen til dit værtsland

Rejsen til din destination

De fleste udvekslingselever rejser selv til deres destination, fordi alle eleverne kommer fra forskellige steder i landet. Men alt efter, hvor du skal hen, og hvor mange der skal samme sted hen, så kan der være flere elever, der skal samme vej. Derfor er det en god idé at bruge den gule STS-rygsæk, du har fået fra os. På den måde kan I spotte hinanden, hvis I skal ud på samme rejse. Når du har din gule STS-rygsæk på, er det også nemmere for din værtsfamilie og vores medarbejdere at se dig, når I skal mødes på togperronen eller i lufthavnen.

Din afrejse afhænger af, hvornår skolen starter, og hvornår din værtsfamilie kan tage imod dig. Husk: Mange skoler starter i september. Hvis Welcome Camp er en del af din rejse, skal du først tage dertil og derefter videre til din endelige destination.

STS booker din rejse og sender dig dine billetter, når afrejsen nærmer sig. Rejsedokumenterne er digitale, og du kan have dem på din telefon. Husk at have pas, visum og andre rejsedokumenter nemt ved hånden i din håndbagage. Det er også en god idé at have adresse og telefonnummer til din værtsfamilie og koordinator ved hånden, hvis du skulle få brug for det.

Når du ankommer til dit værtsland

Når du ankommer til din destination, vil vi møde dig på togstationen eller i lufthavnen. Så tager vi sammen hen og møder din værtsfamilie. Så snart du er kommet til din værtsfamilie, er det en god idé at tale om, hvilke regler de har, og hvordan familien fungerer. På den måde kan du undgå en masse misforståelser helt fra starten.

Det er også godt at vide, at vi nogle gange tager billeder af vores elever på STS Welcome Camp. Disse billeder kan blive delt på STS’ sociale kanaler, som fx TikTok, Instagram og Facebook. Hvis du eller dine forældre ikke har lyst til, at du skal være med på billederne, er det vigtigt, at I giver os besked om det inden din afrejse.