Oplev den spanske livsstil

High School i Spanien

Classic
Alder 14-18

Oplev et historisk og moderne land med en rig kultur, der har bevist sin betydning for verden. Den lidenskabelige spanske ånd er kendetegnet ved en kærlighed til mad, store sportsgrene, åbenhed og samvær. Kom og vær med.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Spanien, lige fra de travle og smukke byer til den gyldne Middelhavskyst. Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

High School 2-in-1

Oplev 2 nye lande på et år! Vores nye High School 2-in1 program giver dig den unikke mulighed at tilbringe et semester af din udveksling i forskellige lande. Du kan lære et ekstra sprog, få indsigt i en anden kultur og få endnu flere internationale venner.

Et efterårssemester i Spanien kan blive kombineret med et forårssemester i: Schweiz, Østrig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Bestil vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Spansk – et verdenssprog

Næsten 500 millioner mennesker i verden taler spansk. At have dette sprog på dit fremtidige CV åbner mange døre. Der kræves ingen forkundskaber i spansk for at blive udvekslingselev her, men en vis grundlæggende viden anbefales på det kraftigste. Uanset hvor godt du taler spansk i dag, vil et udvekslingsår i Spanien finpudse dine sprogfærdigheder ved hjælp af konstante samtaler og flere skolefag, der styrker dit ordforråd inden for mange forskellige områder.

Spanien får smilet frem

Uanset om det er det varme vejr, de venlige og snakkesalig spaniere, siesta eller sene tapas-aftener sammen med din værtsfamilie, vil Spanien fange dine sanser og efterlade dig med et stort smil.

Befolkning: 47 mio.
Areal: 504.782 km2
Sprog: 72 % spansk, resten catalansk, galicisk og baskisk
Officielt navn: Kongeriget Spanien
Hovedstad: Madrid (3,2 mio.)
Valuta: Euro
Landekode: +34

Skolelivet i Spanien

Et nysgerrigt sind er alt, du skal bruge for at ansøge om et high school-år i Spanien. Frem til 10. klasse kaldes skolen i Spanien for ESO, som er en forkortelse for Secundaria Educación Obligatoria. 11. og 12. år kaldes Bachillerato. Disse to år er mere universitetsrettede og ikke obligatoriske for spanske teenagere. Din placering som udvekslingselev afgøres af skolen og afhænger af dine spanskkundskaber og tidligere karakterer.

Spansk, litteratur, engelsk, matematik og idræt er ofte obligatoriske fag. Fysik, kemi, biologi, håndværk og musik er eksempler på andre fag, der kan fremgå af dit skema

En typisk skoledag i Spanien

Skoledagen varierer fra skole til skole. Et eksempel på et skema er undervisning fra kl. 9 til 17 inkl. to timers frokostpause. Et andet typisk skema er undervisning fra kl. 9 til 14, uden frokostpause. Undervisningen foregår i det samme klasselokale hele dagen, men lærerne varierer afhængigt af faget.

Din spanske værtsfamilie

Din værtsfamilie bliver en vigtig del af dit udvekslingsår i Spanien, så er du åben, social og snakkesalig, vil du helt sikkert trives godt. Vores værtsfamilier er omhyggeligt udvalgt, og de åbner deres hjem for dig, fordi de er interesseret i mennesker fra andre kulturer og gerne vil fortælle om deres egen kultur.

Sene middage med masser af snak.

Gennem din værtsfamilie får du et interessant indblik i hverdagen, traditionerne og kulturen i Spanien. Ikke mindst omkring det lækre middagsbord. Det er almindeligt at spise lange, sene middage, ofte så sent som kl. 21 eller 22, og meget højlydte og lidenskabelige diskussioner er ofte en del af middagen. Spanierne elsker at fortælle historier, og al kommunikation er direkte og nogle gange temperamentsfuld. Det vænner du dig hurtigt til og du vil elske det.

Spanske familier har en typisk Middelhavslivsstil, men der vil også være forskelle på tværs af landet. Spanien er opdelt i forskellige regioner, og de har alle deres unikke traditioner og kendetegn.

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 14–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: September/januar
 • Sprogkrav: Basale spanskkundskaber anbefales
 • Visum: Ingen
 • Valg af destination: Ja - 9 byer. Ekstra omkostning.
 • Forberedelseskursus: Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleåret: September–juni
 • Skoledag: Normalt kl. 08.00–14.00
 • Fag: obligatoriske og valgfrie fag
 • Ture i landet: Madrid i januar og Sevilla i maj
Det er som at bo i en lille boble af glæde. Hvis du vil have dit livs eventyr, er high school i Spanien det oplagte valg / Johanna Dahl

Fritiden i et indbydende klima

Det dejlige vejr i Spanien indbyder til udendørsaktiviteter. Nogle værtsfamilier bor i nærheden af havet, og for dem er vandsport et naturligt valg. Andre bor i storbyer. Din lokale kontaktperson og værtsfamilien hjælper dig med at finde en sportsklub eller forening, du kan melde dig ind i.

Der er normalt mange muligheder, hvis du gerne vil spille fodbold, håndbold eller basketball. En anden populær sport er golf, og der findes stort set golfbaner overalt i Spanien. Når sommeren slutter, kan du også stå på ski i visse dele af landet.

Flamenco og udendørsliv

Vil du prøve noget typisk spansk? Hvis du kan lide at danse, må du endelig tilmelde dig et flamingokursus. En dans hvor passionen er i højsædet. Generelt foregår det sociale liv uden for hjemmet, og dine nye spanske venners spontanitet vil uden tvivl smitte af. Glæd dig til masser af sjov med dine venner, uanset om I bare hænger ud på en plaza i byen eller på en café. Det er sandsynligvis den bedste måde at forbedre dit spanske på.

Oplev mere af Spanien

Grib muligheden og brug lidt tid på at rejse i løbet af dit år i Spanien. Vi tilbyder alle vores STS-elever forskellige ture rundt om i landet, og det er som regel weekendture. Tag med os til hovedstaden Madrid eller til byen Sevilla. Programmet for turerne kan variere. Derfor vil du få flere oplysninger om priser og rejsedatoer fra din lokale kontaktperson i Spanien efter ankomsten.

Forbered dig på dit eventyr

Vores Welcome weekend i Barcelona er inkluderet i programprisen, og hjælper dig med at få en god start på dit ophold i Spanien.

Tilvalg

En verdensklasse storby eller en afslappende strandby? Spaniens byer er lige så varierende, som de er spændende. Hvis der er en bestemt by, som du gerne vil bo i på dit udvekslingsår, så skriv det i din ansøgning.

Yay, we’re on TikTok!

Dette indgår

 • Indkvartering hos en godkendt værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Flybilletter tur/retur til værtsfamilien
 • Skoleplads på en lokal High School 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både i Danmark og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde + workshop i enten Århus, Odense eller København inden afrejse
 • Support på vores nødtelefon 24/7/365
 • Gratis interview
 • STS materiale til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk og t-shirt 
 • STS Diplom
 • STS Ambassadør klub

Google Reviews

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Efterår
2022
Fra 69.950 kr.
10 måneder
Efterår
2022
Fra 85.000 kr.
5 måneder
Forår
2022
Fra 69.995 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger