For elever i alderen 14 til 18
Erfaring, personlig udvikling, sprogkundskaber

Hvad får jeg ud af et udvekslingsår?

Når du kommer tilbage fra dit år på high school, vil du opdage, hvor meget det at bo og studere i udlandet har givet dig: nye venner, nye sprogkundskaber, kulturoplevelser, mere selvtillid, masser af sjove oplevelser og dejlige minder. Du kan også føje en fantastisk international oplevelse til dit CV – og det er virkelig en fordel for dig i fremtiden.

Derudover får du:

  • Et forspring. Oplevelsen af at bo og studere i udlandet og tale et andet sprog flydende giver mange fordele. Det er noget, der bliver vægtet højt, når du skal søge ind på en videregående uddannelse og søge jobs i fremtiden!
  • Personlig udvikling. At være nysgerrig og udfordre dig selv kan være med til at berige dit liv. Det vil give dig mange kvaliteter, der er efterspurgt i erhvervslivet, som fx uafhængighed, sociale kompetencer og det at kunne tage initiativ.
  • Et internationalt netværk af venner. Du får en ekstra familie og nye bedste venner i et andet land. Sørg for at holde forbindelsen – det er nemlig et fantastisk aktiv at have venner over hele verden. Et internationalt netværk er uvurderligt, både for dig som privatperson og i din fremtidige karriere.
  • Et nyt syn på din egen kultur. Når du studerer i et andet land, udvider du din horisont. Du vil se din egen kultur med nye øjne og lære en masse om dig selv. Hvad kan du godt lide ved dit nye land? Hvad er anderledes? Det er også sjovt at kunne dele dit lands traditioner og værdier med andre, når du er på udveksling.