For elever i alderen 14 til 18
Østrig byder dig velkommen

High School i Østrig

Classic
Alder 15-18

Du behøver ikke være skiløber for at elske Østrig. Men hvis nyfalden puddersne og velpræparerede pister er noget for dig, vil Østrig være et paradis for dig. Der er bjerge og liftsystemer overalt, og de er ofte tæt på byerne.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Østrig, lige fra Alperne til Donaus flodbred. Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Musik er vigtigt

Vintersport er dog ikke alt. Østrig er også kendt for sin musikhistorie såsom Mozarts år i Salzburg. Musik er stadig vigtigt, ikke mindst på alle musikskolerne. Du vil også bemærke, at alle de små hyggelige landsbyer tilsyneladende har deres egne store orkestre. Hvis du synger eller spiller et instrument, er der masser af muligheder for at udvikle dit talent under et udvekslingsår i Østrig.

Postkortidyl

Østrig er et af verdens mest sikre lande, og en favorit blandt turisterne. Landet er fuld af smukke landskaber, byer og landsbyer med fantastisk arkitektur. Tag dine ski, dit instrument eller begge dele med, og grib chancen for at bo her og opleve det selv.

Befolkning: Næsten 9 mio.
Areal: 83.856 km2
Hovedstad: Wien
Sprog: Tysk
National helligdag: 26. oktober
Højeste bjerg: Grossglockner, 3.798 m
Landekode: +43

Skolelivet i Østrig

Sprechen Sie Deutsch? Taler du tysk? Der kræves ingen forkundskaber i tysk eller en speciel karakter i tysk for at blive udvekslingselev i Østrig, men grundlæggende viden og et nysgerrigt sind anbefales. Du lærer en masse ved bare at bo i Østrig, men du får mest muligt ud af skolen, hvis du har studeret sproget før.

Dit år i en østrigsk skole

High school i Østrig kaldes Gymnasium, og du vil blive placeret i 10. eller 11. årgang ud af 12, afhængig af alder og tidligere karaktere. Som udvekslingselev i Østrig, vil de fleste af dine fag være obligatoriske. De vil være forskellige og inkludere fag som tysk, engelsk, matematisk, natur og sience-fag og sport etc. Nogle gange kan man som elev også vælge kunst, musik eller et andet sprog, som fx. fransk eller spansk.

Skoleugen er normalt fra mandag til fredag nogle gange også lørdag, men dagene er forholdsvis korte.

Kan du lide musik eller sport?

Giv os besked, hvis du har særlig interesse for musik, økonomi eller sport, da der er mange high schools i Østrg, der har specialiseret sig inden for et specifikt område. Vi vil gøre vores bedste for at finde en skole, der kan matche dine interesser.

Gemütlichkeit venter forude

Østrig er berømt for sin hygge, lokalt kendt som Gemütlichkeit, og du vil blive budt hjerteligt velkommen af din omhyggeligt udvalgte værtsfamilie. Vores familier bor over hele landet, så du kan enten blive placeret i en større by eller en mindre landsby.

Du vil tilbringe meget tid sammen med din familie, og får bedre kendskab til landet gennem deres hverdag. Mad er altid en vigtig del af kulturen, og under dit ophold i Østrig, får du formentlig serveret nogle traditionelle østrigske retter. Wienerschnitzel, Sachertorte og Apfelstrudel er nogle af vores favoritter.

Yay, we’re on TikTok!

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–17,5 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: August/februar
 • Sprogkrav: Grundlæggende kendskab til tysk
 • Visum: Ingen
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet i prisen
 • Skoleåret: September–juli
 • Skoledag: Normalt kl. 08–14
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Gilgen-Salzburg, Hallstadt, en snowboardtur eller en weekend til Wien. Kontakt os for at få flere oplysninger. Udflugterne er ikke inkluderet i prisen, der vil blive tilføjet et gebyr.

Fritid i Østrig

Østrig er et land med imponerende natur og masser af muligheder for forskellige aktiviteter udendørs. Hvilke muligheder der vil være for dig og din fritid, afhænger af størrelsen og beliggenheden af din by eller landsby. I weekenderne tager familierne ofte på vandreture, trekking eller står på ski i bjergene. Vær klar på at forbedre dine skifærdigheder. Du vil måske endda få mulighed for at besøge et berømt skisportssted som St. Anton.

Hvis du ikke har lyst til at tilbringe al din tid på løjperne, vil der naturligvis også være andet at lave. Bordtennis, fægtning, ridning og svømning er populære aktiviteter. Der vil sikkert også være flere dage, hvor du bare går tur med dine venner og tager på café. Landet har en rigtig hyggelig cafékultur.

Aktiviteter på din skole

Østrigs beliggenhed er perfekt til rejser, og mange skoler arrangerer derfor rejser for deres elever. Grib muligheden, og tag med dine nye venner på tur til Frankrig, England og Alperne.

Vil du gerne synge eller spille et instrument? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Musik er vigtigt i Østrig, og du har gode muligheder for at synge i et kor eller spille med i et orkester – i skolen eller udenfor.

Aktiviteter med STS i Østrig

I løbet af året arrangerer vi aktiviteter og udflugter for vores elever i Østrig. Du kan tage med os på en tur til Gilgen-Salzburg, Hallstadt, en snowboardtur eller en weekend til Wien. Din lokale kontaktperson vil oplyse dig om datoer og omkostningerne forbundet med de forskellige aktiviteter efter ankomsten.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden i Europa er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
10 måneder
Efterår
2024
Fra 83.550 kr.
5 måneder
Forår
2025
Fra 72.500 kr.
5 måneder
Efterår
2025
Fra 72.500 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 83.550 kr.
3 måneder
Efterår
2024
Fra 52.500 kr.
5 måneder
Efterår
2024
Fra 72.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger