For elever i alderen 14 til 18
Yderst vulkansk

High school i Costa Rica

Classic
Alder 14-17

Costa Rica er naturentusiasternes drøm med store regnskove, perfekte strande, bjerge, vulkaner, øer og spændende dyreliv. Men det bedste ved landet er befolkningen, som er venlig og imødekommende og ser verden på en helt unik måde. Pura vida (‘det rene liv’) er både en hilsen og den nationale filosofi. Den handler om en venlig og bekymringsfri livsstil og en værdsættelse af mennesket, natur og at have det godt.

High School Classic

High School Classic er den traditionelle high school-udveksling, som de fleste af vores elever vælger. Det er det perfekte program for dem, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet og som er villige til at omfavne de overraskelser, den kan medføre. Sådan fungerer det: Ud fra din profil matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive stort set alle steder i Costa Rica! Hvis du er åben for eventyr og villig til at lade dig overraske, er det her programmet for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

‘Pura vida’ i Costa Rica

Efter en borgerkrig besluttede Costa Rica at fjerne sit militær, og siden da har landet investeret sine ressourcer i uddannelse, sundhedspleje og på at øge levestandarden for befolkningen. Derfor er det ingen overraskelse, at Costa Rica er et af de mest veludviklede lande i regionen, med en højere livskvalitet, bedre infrastruktur og højere uddannelsesstandard end mange af nabolandene.

Indbyggertal: 5 millioner
Område: 51.000 km2
Nationalparker: 28
Vulkaner: over 60 (6 aktive)
Hovedstad: San José (340.000 indbyggere)
Valuta: costaricanske colón
Landekode: +506

Hjemme i naturen

Costa Ricas naturlige mangfoldighed er imponerende for et så lille land, og det er let at komme rundt til det hele, uanset hvor du befinder dig. Frodige regnskove er hjemsted for et unikt dyreliv, aktive vulkaner lyser nattehimlen op og smukke strande ligger ud til både Stillehavet og Det Caribiske Hav. Og det tempererede klima betyder, at du kan nyde alt dette året rundt. Dette tropiske paradis har uendeligt mange naturvindundere.

Skolelivet i Costa Rica

En high school-uddannelse i Costa Rica tager fem til seks år, afhængigt af den læseplan, man vælger. De første tre år har man fokus på almen uddannelse, mens de sidste to-tre år er specialiserede på det valgte fokusområde, så der er stor frihed i forhold til at planlægge sin uddannelse.

En mere intim skoleoplevelse

De fleste skoler i Costa Rica er nok mindre, end dem du er vant til hjemmefra, så interaktionen med klassekammeraterne er nøglen til nye venskaber. Costaricanske elever er generelt meget venlige og vil være interesserede i at høre mere om dig og din kultur. Det er dog stadig vigtigt at tage initiativ og gøre en indsats for at blive venner med dine klassekammerater. På den måde bliver du integreret i fællesskabet, lærer mere om den lokale kultur og forbedrer dit spanske.

På nogle områder virker costaricanske skoler nok ret traditionelle sammenlignet med skolerne derhjemme. Alle skoler kræver, at eleverne bærer skoleuniform, og undervisningsmetoderne omfatter nok mere envejskommunikation, end du er vant til. Men husk, at det vil være en del af oplevelsen, og forskellige undervisningsmetoder får dig til at vokse og lære på nye og spændende måder.

Costaricanske værtsfamilier

Costa Rica har en stor tradition for at byde udlændinge velkommen. De familier, der vælger at lade en international studerende bo hos sig, gør det, fordi de gerne vil opleve en ægte kulturudveksling. De ser frem til at lære om din kultur og have dig i deres hjem. Vores værtsfamilier gør meget for at give dig den bedst mulige oplevelse, så sørg for, at du gør det samme og giver så meget af dig selv, som du kan. Det gør oplevelsen bedre for alle!

Tid med familien er meget vigtig i Costa Rica, så sørg for at blive en del af familien og deltage i deres aktiviteter. Sørg også for at hjælpe til i hjemmet og rydde op på dit værelse. Prøv at kommunikere åbent med din værtsfamilie, tilbring tid med dem, og lær så meget som muligt af dem. Desuden giver de dig et godt indblik i costaricanernes måde at leve på, og du får rigtig god mulighed for at øve dit spanske.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan deltage: elever mellem 14–17 år ved ankomsten
 • Afrejse: juli og februar
 • Sprogkrav: gode engelskkundskaber
 • Varighed: 5 eller 10 måneder
 • Visum: påkrævet
 • Welcome Camp: inkluderet
 • Skoleåret: februar til december
 • Skoledagen: kl. 7-15/16
 • Fag: obligatoriske og valgfri fag
 • Arrangerede ture: ture i Costa Rica, rundt til nationalparker, vulkaner, strande osv.

Fritiden i Costa Rica

Costa Rica er et lille land, men det har masser af fritidsaktiviteter og seværdigheder at tilbyde. Skolerne har ofte sportsprogrammer, som fodbold, basketball eller svømning, og der er mange ting, du kan gøre på egen hånd for at opleve landets charme. Du kan nyde det smukke tropiske landskab på en vandretur på vulkaner, lære at surfe på fantastiske strande eller komme helt tæt på det unikke dyreliv.

Ikke alle skoler tilbyder fritidsaktiviteter, men du kan altid melde dig ind i en lokal sportsklub. De mest almindelige sportsgrene blandt teenagere er fodbold, basketball, svømning og volleyball, men grib også chancen for at prøve noget unikt, f.eks. surfing eller zip-lining.

Udforsk mere

Der bliver hvert år arrangeret flere valgfri ture for vores udvekslingselever i Costa Rica. Du får mulighed for at besøge nationalparker, klatre på vulkaner og nyde de smukke strande. Udflugterne er en god mulighed for at se mere af landet og møde andre internationale studerende. Kontakt din lokale koordinator for mere information om turene.

Welcome Camp

Dit udvekslingsophold begynder med en Welcome Camp i Costa Ricas hovedstad, San José, hvor vi hjælper dig med at blive klar til dit kommende eventyr.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
5 måneder
Forår
2026
Fra 105.500 kr.
5 måneder
Efterår
2025
Fra 105.500 kr.
5 måneder
Efterår
2024
Fra 105.500 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 115.000 kr.
10 måneder
Efterår
2024
Fra 115.000 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger