For elever i alderen 14 til 18
Oplev livet 'down under'

High School i Australien

Classic/Select
Alder 15-18

Australien er et land med varierede landskaber. Ud over de velkendte byer, strande og dyreliv finder du også fantastiske koralrev, sneklædte bjerge, ørkener og regnskove - totale modsætninger, der tydeligt viser, at Australien har det hele. Turen er lang, men umagen værd!

High School Classic

High School Classic er det traditionelle High School udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte High School-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medbringe. Det fungerer således: På baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie, og det bedste er, at det kan blive overalt i Australien. Hvis du er klar på nye eventyr, og er villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, så er dette programmet for dig.

Vælg dit eventyr med Select

STS High School Select er valget for dem, der ønsker at beslutte, hvilken skole og by de vil studere i. Det betyder, at du som udvekslingsstudent selv kan bestemme, hvordan dit udvekslingsår skal se ud. Så fortæl os, hvad du ønsker dig af dit udvekslingsår i Australien, så hjælper vi dig med at finde den perfekte skole. Tag chancen og begiv dig ud på et læringseventyr!

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Fuld fordybelse, mens du er på farten

Hvis du gerne vil prøve den berømte, australske high school-oplevelse, men ikke ønsker at være afsted for længe, så tilbyder vi nu kortere high school-ophold i det sydlige Australien! De varer bare 3 uger (start i juli) men giver dig hele high school-oplevelsen: Du bor hos en lokal værtsfamilie og går i en helt normal australsk high school-klasse sammen med de lokale elever. Det er den fulde high school-oplevelse, bare kortere.

Lær mere om rejsen til Queensland her

Tag med 'down under'

Det australske kontinent ligger på den modsatte side af jorden i forhold til Europa, hvilket betyder, at årstiderne er det modsatte af, hvad du er vant til. Når den europæiske sommer slutter, begynder den australske. Selv om du vil være så langt hjemmefra som muligt, finder du snart din plads i dette nye klima. Den multikulturelle befolkning er kendt for at være både venlig og afslappet. Australierne er kendt for at være imødekommende og nemme at være sammen med, hvilket giver dig god mulighed for at tilpasse dig deres afslappede livsstil. Landet 'down under' venter på, at du kommer ned og oplever en ny måde at leve på.

Areal: 7.692 km2
Befolkning: 24 mio.
Hovedstad: Canberra
Sprog: Engelsk
Største by: Sydney (4,9 mio.)
Landekode: +61

Skolelivet i Australien

Det australske uddannelsessystem anses som ét af de mest innovative i verden, og hvert år tilmelder tusindvis af udvekslingselever sig derfor australske high schools og universiteter. Du vil opleve, at skolerne som standard er moderne med veludstyrede klasselokaler.

Sommerferie i december

High school udgør de sidste fem år af de i alt 12 år i det australske skolesystem. De fleste udvekslingselever placeres i år 11, nogle i år 10 og ganske få i år 12. Da årstiderne er omvendte i forhold til Europa, har australierne deres to måneder lange ferie fra december til januar. Skoleåret begynder i januar og slutter i december. Som STS-udvekslingselev kan du starte din udveksling i enten januar, april, juli eller oktober. Der vil være Welcome Camp for de elever som starter i juli og januar.

Hvis du bliver placeret i 10. årgang, er de fleste af fagene obligatoriske og omfatter engelsk, matematik og geografi. I år 11 er kun engelsk normalt et obligatorisk fag. Resten er op til dig. Den unikke vifte af fag der udbydes såsom marinebiologi, multimediestudier, scenekunst, indonesisk og aboriginale studier, er utrolig spændende. Sideløbende med disse tilbydes spændende sportsgrene som surfing og dykning.

Hvad skal du have på i skole?

I de fleste australske high schools er det obligatorisk, at alle elever køber deres egen skoleuniform. Så du behøver ikke at tænke over, hvad du skal have på første skoledag. På med uniformen og hæng ud sammen med dine fantastiske, nye australske venner.

Varme og venlige familier

Australierne er hjertevarme, omsorgsfulde og imødekommende. Landet er multikulturelt, eftersom størstedelen af befolkningen er indvandret fra forskellige dele af verden. Dette har skabt en generelt set fordomsfri mentalitet. Din nøje udvalgte værtsfamilie vil formentlig være social, miljøvenlig og humoristisk. Du vil hurtigt opdage, at australierne holder meget af vittigheder – selv på egen bekostning.

Vores australske familier

Australske familier er normalt meget aktive, og I kan tage på ture og picnics sammen. Det kunne være en tur til en nærliggende strand eller en cykeltur oppe i bjergene. For mange familier er weekenderne dedikeret til en bred vifte af forskellige sportsgrene. Tag med dem og få en ægte australsk oplevelse.

Yay, we’re on TikTok!

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: Januar, april, juli og oktober
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber
 • Visum: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: Ja, inkluderet. Se mere under Welcome Camp
 • Skoleåret: januar/februar til december
 • Skoledag: Normalt kl. 09.00–16.00
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Afhænger af regionen du er placeret i. Eksempler på ture kan være: Great Barrier Reef eller Ayers Rock (The Outback). Ekstra tilkøb
Jeg vil aldrig glemme, da jeg dykkede ved Great Barrier Reef / Yannis

Fritid i Australien

Australien er fuld af aktivitetsmuligheder i det fri, og det skyldes i høj grad det fantastiske klima. Grillaftener, sport og vandreture i ødemarken er nogle af de mest almindelige aktiviteter. Derudover må du ikke gå glip af alle de spændende vilde dyr. Har du nogensinde set en koalabjørn eller en kænguru? Hvis ikke, så er tiden inde nu.

Sportsgrene efter årstiden

Uanset om du er sportsinteresseret eller ej, vil den australske entusiasme sikkert gøre dig nysgerrig efter at afprøve eller måske bare se nogle af landets mest populære sportsgrene. Rugby, golf og australsk fodbold spilles om vinteren, og cricket, dykning, sejlsport, tennis og volleyball om sommeren. Kyststrækningerne er fulde af gode strande, perfekt til alle slags vandaktiviteter. Hvis du gerne vil stå på ski, er der også masser at sneklædte løjper i bjergene.

Din værtsfamilie kan give dig gode råd og oplyse dig om fitnesscentre, rideskoler, håndboldhold eller karatelektioner i lokalområdet. Du opdager derfor hurtigt, hvilke og hvor mange slags valgmuligheder du har efter skoletid i dit område.

Welcome Camp Australia

STS Welcome Camp er en fantastisk måde at starte dit australske eventyr på. Du vil lære en masse om landet, besøge en af storbyerne, møde de lokale og høre mere om den spændende kultur.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
4 Terms
Efterår
2024
Fra 125.500 kr.
2 Terms
Efterår
2025
Fra 109.500 kr.
4 Terms
Forår
2025
Fra 125.500 kr.
2 Terms
Efterår
2024
Fra 109.500 kr.
2 Terms
Forår
2025
Fra 109.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger