For elever i alderen 14 til 18
Oplev livet 'down under'

High School i Australien

Select
Alder 15-18

Australien er en industrialiseret og velstående nation med moderne bymiljøer. Med andre ord et moderne land med spændende storbyer. Men det er også et stort kontinent med fantastisk dyreliv, koralrev, snedækkede bjerge og store åbne vidder. Der er både ørkener og regnskov – to komplette modsætninger, som ret godt opsummerer, at Australien har det hele.

Vælg dit eventyr med Select

Et år i Australien bliver et år fyldt med nye oplevelser på den anden side af jorden.

Med High School Select i Australien kan du vælge, hvilken stat du gerne vil studere i. Så placerer staten dig i en passende skole alt efter dine interesser og ønsker. Læs mere nedenfor, og kontakt os, hvis du vil have mere information – vi kan hjælpe dig med at sammensætte det helt rigtige udvekslingsår!

Hvor i Australien vil du gerne hen?

High School Select

Når du vælger Australien som værtsland, får du et udvekslingsprogram, der er skræddersyet ud fra dine ønsker. Når du har fortalt os, hvad der er vigtigst for dit australske udvekslingsophold, hjælper vi dig med at finde den perfekte skole. Grib chancen, og tag med på et lærerigt eventyr.

Det bedste til dig

Hvilke skoler er de bedste? Det kommer an på dine interesser og din smag. I Australien kan du træffe beslutningen på baggrund af dit foretrukne område, hvor lang tid du ønsker at studere eller hvilke fag og aktiviteter du gerne vil følge på skolen. Nogle skoler er gode til en specifik sportsgren eller hobby. Andre tilbyder fag, du finder interessante såsom multimedie, surfing, havbiologi, drama eller kunst. Du finder hurtigt den skole, der passer bedst til dig.

Vælg din region

STS samarbejder med flere forskellige stater i Australien, hvilket giver dig mange muligheder at vælge imellem. Hver af disse stater består af unikke lokationer, seværdigheder og fantastiske akademiske muligheder. Hver stat kan give dig en uforglemmelig high school oplevelse.

New South Wales har beliggenhed i det østlige Australien, og er her finder du skønne byer, smukke strande, nationalparker og endda også skiresorts. Queensland - også kendt som ”The Sunshine State” - har idylliske strande, frodig regnskov og tropiske øer. South Australia tilbyder et fascinerende landskab, festivaler året rundt og et eksotisk dyreliv med koalaer, kænguruer og delfiner. Slutvis har vi staten Victoria, som har en smuk kystlinje, et varieret landskab og naturligvis byen Melbourne, som er en af landets mest spændende og elskede byer. Til sidst, har vi Tasmanien som er et naturligt vidunder. Øen har betagende bjerge, vilde kystlinjer, smukke vandrestier i skovene og ubeskrivelige vandfald.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Bestil vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Fuld fordybelse, mens du er på farten

Hvis du gerne vil prøve den berømte, australske high school-oplevelse, men ikke ønsker at være afsted for længe, så tilbyder vi nu kortere high school-ophold i det sydlige Australien! De varer bare 3 uger (start i juli) men giver dig hele high school-oplevelsen: Du bor hos en lokal værtsfamilie og går i en helt normal australsk high school-klasse sammen med de lokale elever. Det er den fulde high school-oplevelse, bare kortere.

Lær mere om rejsen til Queensland her

Tag med 'down under'

Det australske kontinent ligger på den modsatte side af jorden i forhold til Europa, hvilket betyder, at årstiderne er det modsatte af, hvad du er vant til. Når den europæiske sommer slutter, begynder den australske. Selv om du vil være så langt hjemmefra som muligt, finder du snart din plads i dette nye klima. Den multikulturelle befolkning er kendt for at være både venlig og afslappet. Australierne er kendt for at være imødekommende og nemme at være sammen med, hvilket giver dig god mulighed for at tilpasse dig deres afslappede livsstil. Landet 'down under' venter på, at du kommer ned og oplever en ny måde at leve på.

Areal: 7.692 km2
Befolkning: 24 mio.
Hovedstad: Canberra
Sprog: Engelsk
Største by: Sydney (4,9 mio.)
Landekode: +61

Skolelivet i Australien

Det australske uddannelsessystem anses som ét af de mest innovative i verden, og hvert år tilmelder tusindvis af udvekslingselever sig derfor australske high schools og universiteter. Du vil opleve, at skolerne som standard er moderne med veludstyrede klasselokaler.

Sommerferie i december

High school udgør de sidste fem år af de i alt 12 år i det australske skolesystem. De fleste udvekslingselever placeres i år 11, nogle i år 10 og ganske få i år 12. Da årstiderne er omvendte i forhold til Europa, har australierne deres to måneder lange ferie fra december til januar. Skoleåret begynder i januar og slutter i december. Som STS-udvekslingselev kan du starte din udveksling i enten januar, april, juli eller oktober. Der vil være Welcome Camp for de elever som starter i juli og januar.

Hvis du bliver placeret i 10. årgang, er de fleste af fagene obligatoriske og omfatter engelsk, matematik og geografi. I år 11 er kun engelsk normalt et obligatorisk fag. Resten er op til dig. Den unikke vifte af fag der udbydes såsom marinebiologi, multimediestudier, scenekunst, indonesisk og aboriginale studier, er utrolig spændende. Sideløbende med disse tilbydes spændende sportsgrene som surfing og dykning.

Hvad skal du have på i skole?

I de fleste australske high schools er det obligatorisk, at alle elever køber deres egen skoleuniform. Så du behøver ikke at tænke over, hvad du skal have på første skoledag. På med uniformen og hæng ud sammen med dine fantastiske, nye australske venner.

Varme og venlige familier

Australierne er hjertevarme, omsorgsfulde og imødekommende. Landet er multikulturelt, eftersom størstedelen af befolkningen er indvandret fra forskellige dele af verden. Dette har skabt en generelt set fordomsfri mentalitet. Din nøje udvalgte værtsfamilie vil formentlig være social, miljøvenlig og humoristisk. Du vil hurtigt opdage, at australierne holder meget af vittigheder – selv på egen bekostning.

Vores australske familier

Australske familier er normalt meget aktive, og I kan tage på ture og picnics sammen. Det kunne være en tur til en nærliggende strand eller en cykeltur oppe i bjergene. For mange familier er weekenderne dedikeret til en bred vifte af forskellige sportsgrene. Tag med dem og få en ægte australsk oplevelse.

Yay, we’re on TikTok!

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–18 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: Januar, april, juli og oktober
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber
 • Visum: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: Ja, inkluderet. Se mere under Welcome Camp
 • Skoleåret: januar/februar til december
 • Skoledag: Normalt kl. 09.00–16.00
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Afhænger af regionen du er placeret i. Eksempler på ture kan være: Great Barrier Reef eller Ayers Rock (The Outback). Ekstra tilkøb
Jeg vil aldrig glemme, da jeg dykkede ved Great Barrier Reef / Yannis

Fritid i Australien

Australien er fuld af aktivitetsmuligheder i det fri, og det skyldes i høj grad det fantastiske klima. Grillaftener, sport og vandreture i ødemarken er nogle af de mest almindelige aktiviteter. Derudover må du ikke gå glip af alle de spændende vilde dyr. Har du nogensinde set en koalabjørn eller en kænguru? Hvis ikke, så er tiden inde nu.

Sportsgrene efter årstiden

Uanset om du er sportsinteresseret eller ej, vil den australske entusiasme sikkert gøre dig nysgerrig efter at afprøve eller måske bare se nogle af landets mest populære sportsgrene. Rugby, golf og australsk fodbold spilles om vinteren, og cricket, dykning, sejlsport, tennis og volleyball om sommeren. Kyststrækningerne er fulde af gode strande, perfekt til alle slags vandaktiviteter. Hvis du gerne vil stå på ski, er der også masser at sneklædte løjper i bjergene.

Din værtsfamilie kan give dig gode råd og oplyse dig om fitnesscentre, rideskoler, håndboldhold eller karatelektioner i lokalområdet. Du opdager derfor hurtigt, hvilke og hvor mange slags valgmuligheder du har efter skoletid i dit område.

Ture i Australien

Hvis du opholder dig i Australien et helt år, har du mulighed for at tage med os på to fantastiske ekstra ture. I skoleferien i september pakker vi vores svømme- og sportsudstyr for at besøge Queensland og Great Barrier Reef. Aktiviteterne i fokus er primært strandliv og vandsport. I april er det tid til endnu en ferie og en ny tur, denne gang i to uger. Vi tager ud til den australske ødemark og udforsker Uluru (Ayers Rock), kører ad Great Ocean Road og foretager et stop i superspændende Sydney. Disse ture tilkøbes.

Welcome Camp Australia

STS Welcome Camp er en fantastisk måde at starte dit australske eventyr på. Du vil lære en masse om landet, besøge en af storbyerne, møde de lokale og høre mere om den spændende kultur.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur inklusive flyafgifter
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Ansøg

Om dig/eleven

Værger