For elever i alderen 14 til 18
Bliv værtsfamilie for STS – se vores elever her!
Højt nivau i Tyskland

High school i Tyskland

Classic
Værtsfamilie
Alder 15-17

Tyskland er det største land i EU med hensyn til befolkningsstørrelse. Det er også EU's største økonomi, hvilket du vil bemærke pga. den høje levestandard. Dette moderne, internationale land er et center for teknologi og innovation. Et varieret kulturliv og en stor kærlighed til koncerter og festivaler, tiltrækker folk fra hele verden.

High School Classic

Fra 58.995 kr.

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Tyskland, lige fra det nordligste punkt til Alperne i syd. Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Bestil vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Tænk stort

Denne store nation har virkelig det hele. Fra smuk natur og hyggelige landsbyer til moderne storbyer og charmerende julemarkeder. Blandingen af det gamle og ultramoderne er spændende i hovedstæder som Berlin, Hamborg og Köln. I området omkring München finder du drømmelignende slotte.

Tænker du stort i forhold til din high school-udveksling, så tænk Tyskland.

Areal: 375.000 km2
Befolkning: 82,5 mio.
Hovedstad: Berlin
Sprog: Tysk
National helligdag: 3. oktober
Landekode: +49

Høj skolestandard i Tyskland

Tyskland er en forbundsrepublik, og skolerne er en smule forskellige, afhængigt af hvor i landet du er placeret. Den laveste fællesnævner er, at det faglige niveau er højt. Du kan regne med god undervisning. Derudover ser tyske undervisere gerne, at du er aktiv i timerne. Ræk hånden op, stil spørgsmål og deltag i diskussionerne. Dette vil også give dine tyskfærdigheder et stort boost. De fleste af dine fag er obligatoriske, og undervisningen foregår på tysk. Der kræves to års forkundskaber i tysk for at kunne ansøge om et udvekslingsår i Tyskland.

Gymnasium i Tyskland

Skoleår 9-12, nogle gange 13, kaldes Gymnasium. Dette er den tyske high school, og det er her, du bliver placeret. Præcist hvilket klassetrin afhænger af din alder, dine karakterer og dit tyskniveau. Du kan se frem til at føle dig velkommen, da der er en generel interesse for internationale relationer og fremmede kulturer i dette åbne og multikulturelle land.

Weekender med værtsfamilien

Som en del af en tysk familie kommer du hurtigt tæt på sproget og kulturen. Familien er vigtig for tyskerne, og de tilbringer ofte weekenderne sammen, besøger familiemedlemmer eller bruger tid sammen udendørs. For mange tyske familier er søndagsfrokosten tidspunktet, hvor alle mødes og spiser sammen.

Tyskland er et stort land, og din familie vil sikkert gerne vise dig rundt i deres område. Hvad du får at se, vil afhænge af hvor i landet, du befinder dig. Du kan komme til at bo i nærheden af hyggelige markeder i gamle landsbyer, dybgrønne skove, smukke ådale eller en storby med masser af kultur og sightseeing.

Frihed under ansvar

Tyske teenagere er meget selvstændige og får ofte meget frihed, men de forventes også at vise en høj grad af ansvar. Et år i Tyskland er en fantastisk mulighed for at udvikle dig som person.

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–17,5 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: August/januar
 • Sprogkrav: 2 års tysk
 • Visum: Ingen
 • Valg af destination: Ja. Tilkøb
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet
 • Skoleåret: Juli-september–juni/august
 • Skoledag: Normalt kl. 08.00–16.00
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Rejser og udflugter. Tilkøb
Et år i udlandet er næsten umuligt at beskrive. Du er nødt til at opleve det selv. / Marie Chiara Pedretti

Nøgleordet er Verein

Du kan naturligvis tilbringe din fritid på en café, i biografen eller i et shoppingcenter, som unge mennesker over hele verden. Men her er et lille tip til, hvordan du kan bruge din fritid i Tyskland: Verein. Hvad betyder det?

Verein betyder klub på tysk, og mange udvekslingselever oplever hurtigt, at medlemskab af en eller anden form for gruppe eller klub er en god mulighed for at skabe nye venskaber og have det sjovt efter skoletid. Kan du lide kunst, dans, musik og drama? Bed din værtsfamilie om at hjælpe dig med at finde den Verein, der passer bedst til dig.

Aktive mennesker

Tyskerne er aktive mennesker, og mange skoler tilbyder forskellige sportsgrene, når undervisningen er slut. Fodbold er naturligvis blandt favoritterne. Som du sikkert ved, har det tyske landshold haft stor succes gennem årene. Andre populære sportsgrene er gymnastik, atletik og håndbold.

Rejs med os

Du kan også deltage i en af de ture, vi hvert år arrangerer. Vi tilbyder et tre-dages besøg i Berlin, en skitur i Alperne hen over nytår og en weekendtur i Hamborg. Din lokale kontaktperson vil give dig mere detaljerede oplysninger om priser og rejsedatoer efter ankomsten. Grib chancen og oplev mere af Tyskland sammen med STS.

STS Welcome Camp i London

Dit High School eventyr begynder på vores STS Welcome Camp i London. Sightseeing og workshops er kombineret på en sådan måde, at du får ny viden omkring dét at være udvekslingselev i et fremmede land. Dette er den bedste måde at starte dit udvekslingsår på!

Tilvalg

Hvis der er et særligt område i Tyskland, du godt kunne tænke dig at bo i, så husk at henvise til områdevalget i din ansøgning.

Dette indgår

 • Indkvartering hos en godkendt værtsfamilie
 • Halvpension mandag-fredag og helpension i weekender
 • Flybilletter tur/retur til værtsfamilien
 • Skoleplads på en lokal High School 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både i Danmark og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde + workshop i enten Århus, Odense eller København inden afrejse
 • STS leder med på flyvningerne (obs: gælder ikke alle destinationer)
 • Support på vores nødtelefon 24/7/365
 • Gratis interview
 • STS materiale til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk og t-shirt 
 • STS Diplom
 • STS Ambassadør klub

Priser

High School Classic

Varighed
Periode
Pris
5 måneder
Forår 2020
58.995 kr.
10 måneder
Efterår 2020
67.995 kr.
5 måneder
Efterår 2020
58.995 kr.

Bestil gratis interview

Hvornår vil du gerne rejse?

Om dig/eleven

Værger