For elever i alderen 14 til 18
Van harte welkom in Holland!

High School i Holland

Classic
Alder 15-17

De fleste kender tulipanmarkerne, vindmøllerne, det sindrige kanalsystem (fantastisk til skøjteløb om vinteren) og livlige byer som Amsterdam, Den Haag og Rotterdam. Vi taler selvfølgelig om Holland – et lille, men spændende land, med mere end bare disse traditionelle symboler.

High School Classic

High School Classic er det traditionelle high school udvekslingsprogram, som vælges af de fleste af vores studerende. Det er det perfekte program for dig, der længes efter en ægte high school-oplevelse i udlandet, og som er villig til at omfavne alle de overraskelser, det kan medføre. Det fungerer således: på baggrund af din profil/ansøgning matcher vi dig med en værtsfamilie og skole, og det bedste er, at det kan blive overalt i Holland, lige fra det smukke landidyl til de kulturelle og spændende storbyer! Hvis du er klar på nye eventyr og villig til at lade dig blive overrasket i løbet af dit udvekslingsår, er dette programmet for dig.

Tilmeld dig et inspirationsmøde

Download vores brochure

Bestil vores brochure nu, og læs alt om STS High School, vores destinationer og et helt specielt udlandsophold, som kan blive dit livs eventyr!

Hello Stranger

Holland er et af Europas mindste lande, men befolkningstætheden er stor. Landet er kendt og anerkendt for sin liberalisme og tolerance, især over for fremmede. Dine nye klassekammerater og folk i dit nye by vil gerne vise dig rundt.

At cykle er den bedste måde at komme rundt på Ja, det er sandt. Cyklen er faktisk det vigtigste transportmiddel her i landet. Du vil snart opdage, at næsten alle dine venner cykler til skole, hen til vennerne og til sportsklubberne.

Lidt historie

Mellem 1800 og 1949 var Indonesien en hollandsk koloni. Et lille stykke af denne del af historien eksisterer stadig i form af indonesiske restauranter. Amsterdam er især kendt for sin mad fra Indonesien og Surinam. Gå ikke glip af chancen for at spise et stort rijsttafel (hvilket betyder risbord), en frokostbuffet med mange lækre og krydrede retter.

Areal: 16.000 km2
Befolkning: 16,5 mio.
Styreform: Konstitutionelt monarki
Hovedstad: Amsterdam
Sprog: Hollandsk
National helligdag: 27. april (Koningsdag)

High school på den hollandske måde

I Holland er kontakten mellem undervisere og elever uformel og åben. Underviserne opfordrer eleverne til at stille spørgsmål i timerne og ser gerne, at eleverne selv søger oplysninger og drager deres egne konklusioner.

Det hollandske skolesystem

Hollandske elever kan vælge mellem to forskellige linier, når de begynder i high school. De kaldes henholdsvis VWO og HAVO, og adskiller sig i længde og studieområder. De fleste udvekslingselever vil blive placeret på den linie, der kaldes HAVO. High school starter i slutningen af august og består af tre semestre. Det første strækker sig fra august til jul. Det andet løber fra januar til påske, og det tredje fra april til juli. Mellem hvert semester er der en pause.

Primært obligatoriske fag

Skolerne i Holland har visse obligatoriske fag. Du har hollandsk, engelsk, et tredje sprog (fransk eller tysk), matematik, økonomi, fysik, historie, biologi, kemi og geografi. Du har også idræt og billedkunst.

Din hollandske værtsfamilie

Hollandske familier er ofte meget små, og har ét eller højst to børn. Det er almindeligt, at begge forældrene arbejder; især når børnene har nået skolealderen. Da du, dine værtssøskende og værtsforældre ikke er hjemme i løbet af dagen, er middagen ikke kun for madens skyld. Det er også en familieaktivitet og en måde at tilbringe tid sammen på.

Dit nye hjem

Holland er et lille land, når det gælder areal, og derfor har de mange høje bygninger. Bliv ikke overrasket, hvis dit nye hjem har mere end én etage. En typisk 4-værelses lejlighed kan have lige så mange etager.

I et hollandsk hjem hjælper alle til med pligterne, og det gælder selvfølgelig også dig. Ligesom derhjemme skal du sørge for, at dit værelse er pænt og ryddeligt. Din familie vil også elske det, hvis du en gang imellem tilbyder at hjælpe med madlavningen og laver retter fra dit hjemland.

Frihed under ansvar

Der er en åben og fri atmosfære mellem børn og voksne i familien. Du vil opdage, at du har meget frihed, men også et stort ansvar. Et år i en hollandsk familie vil uden tvivl få dig til at vokse som person.

Get the real stories from our students

Hurtige fakta

 • Hvem kan ansøge: 15–17,5 år ved ankomsten
 • Afrejsemåned: August
 • Sprogkrav: Gode engelskkundskaber, grundlæggende viden om det hollandske sprog
 • Visum: Ingen
 • Forberedelseskursus: STS Welcome Camp er inkluderet. Hollandsk sprogkursus vil være obligatorisk. Lektioner i små grupper og privatundervisning. Pris €430. (Ikke inkluderet i programgebyret).
 • Skoleåret: August–juni/juli
 • Skoledag: Normalt kl. 08.00-15.30
 • Fag: Obligatoriske og valgfag
 • Ture i landet: Rejser og udflugter. Tilkøb

Fritiden i dit studieår

Hvad har du lyst til at lave efter skoletid? Det er helt op til dig, og du kan tage med dine nye venner; måske på en café eller en tur i biografen. Om vinteren er kanalerne et godt sted at stå på skøjter.

Historie og kultur

Holland har en interessant historie, og har i mange hundrede år været en stor søfartsnation og kolonimagt. Hvis du er interesseret i historie, vil du nok blive fascineret af, hvor stor indflydelse dette lille land har haft ifølge historiebøgerne.

Hvis du er interesseret i kunst og kultur, ved du sikkert allerede, at mange berømte malere og kunstnere er af hollandsk oprindelse. Blandt de mest kendte er Rembrandt og van Gogh. To vidt forskellige kunstnere med to helt forskellige stilarter i to forskellige århundreder. Lær mere om disse kunstnere, mens du bor i deres hjemland.

Weekendture

Vi inviterer normalt alle vores udvekslingselever i Holland med på to weekendture; en om foråret og en om efteråret. Det er en glimrende mulighed for at møde andre elever og dele dine oplevelser fra din udveksling – og have det sjovt, naturligvis. Vi bor ofte på vandrehjem, og i løbet af dagene tager vi på sightseeing og udforsker en ny by. Da England ligger så tæt på, er det også muligt, at en af turerne går til London. Din lokale kontaktperson giver dig alle detaljerne såsom rejsedatoer, destination og omkostninger i forbindelse med rejsen efter ankomsten.

STS Welcome Camp i Europa

Din udveksling starter med vores sjove Welcome Camp i Europa! Vores Welcome Camp giver dig den bedste start på dit udvekslingsår, og tiden er pakket med sightseeing, undervisning, nye venskaber og masser af sjov.

Dette indgår

 • Rejse tur/retur
 • Ophold hos en værtsfamilie
 • Helpension hos en værtsfamilie
 • Skoleplads på en lokal high school 
 • Personlig hjælp. Du har din egen kontaktperson både hjemme og i værtslandet
 • STS Welcome Camp 
 • Afrejsemøde i dit hjemland
 • Support på vores nødtelefon 24/7
 • Gratis interview
 • Møder og materialer til at forberede dig og dine forældre
 • STS rygsæk
 • STS Diplom

Priser

Varighed
Periode
År
Pris
10 måneder
Efterår
2024
Fra 89.500 kr.
5 måneder
Efterår
2025
Fra 84.500 kr.
10 måneder
Efterår
2025
Fra 89.500 kr.
5 måneder
Efterår
2024
Fra 84.500 kr.

Ansøg

Om dig/eleven

Værger