For elever i alderen 14 til 18

Sprog og kultur

Uanset om du rejser indenfor Europa eller på den anden side af jorden, lærer du et nyt sprog flydende. Ved at være en del af en anden kultur, og udveksle oplevelser med nye mennesker, udvikler du dig også som person.

Nyt sprog og ny kultur

I starten kan det føles hårdt at lære en ny familie, nyt sprog og nye rutiner at kende. Du skal tilpasse dig nye regler, såsom altid at lade din værtsfamilie vide hvor du er, eller lade dem møde, og godkende, dine nye venner. Ligesom i dagligdagen derhjemme, kan du også rende ind i udfordringer i dit nye værtsland.

Mange af vores elever er generte før de tager af sted, men vender hjem med et åbent sind og kendskab til verden. Når du har fundet dig til rette med din nye dagligdag, og har lært sproget og rutinerne i dit værtsland, oplever du, at du har udviklet dig som person og har fået et mere nuanceret billede af verden.

Personlig udvikling

Hos STS tror vi på, at mennesker vokser mest gennem ansvar og klare regler. Du absorberer ny viden bedst når du er ung, og at bruge tid i udlandet hjælper dig med at udvikle dig i en anden retning, end du ville have gjort derhjemme i Danmark.

At være udvekslingselev handler ikke kun om hvem du er lige nu, men også om, hvem du bliver. For de fleste er den største udfordring at tage springet og overbevise sig selv om at tage af sted. Du bestemmer hvor, hvornår og hvordan.