For elever i alderen 14 til 18

Hvad får du ud af dit high school-år?

Når du er vendt hjem fra dit udvekslingsår, vil du opdage, at det har givet dig en masse at bo hos en værtsfamilie og studere i udlandet. Rejser vil udvide din horisont og give dig minder for livet. Føj dette til dit CV – international erfaring og sprogkundskaber er vigtige kvalifikationer at tage med sig i fremtiden.

Alt dette får du med dig hjem:

  • Erfaringer fra en anden kultur. Ved at blive en del af hverdagen i et fremmed land, får du et unikt indblik i en anden måde at leve på. Du har oplevet alt det bedste dit værtsland har at tilbyde, og du bringer nye udtryk, nye livretter og – vigtigst af alt – forståelse for andre måder at leve på, med dig hjem.
  • Et andet perspektiv på din egen kultur. Ved at betragte din egen kultur med nye øjne, lærer du en masse om dig selv. Hvad kan sætter du mest pris på ved Danmark? Hvad kan du ikke lide? Måske opdager du, hvor vigtige dine danske traditioner og værdier er for dig.
  • Personlig udvikling. At være nysgerrig og udfordre sig selv, beriger livet betydeligt. Det udvikler mange af de kompetencer, der efterspørges af arbejdsgivere, såsom modet til at påtage sig nye udfordringer, uafhængighed, sociale kompetencer, et åbent sind og sproglige færdigheder.
  • Sproglige kompetencer. At øve og lære et sprog i landet, hvor det tales, giver dig både en perfekt udtale og intonation, nye udtryk og gestik. Alt dette løfter dine sproglige evner op på et helt nyt niveau.
  • Et internationalt netværk af venner. Du får både en ekstra familie og nye tætte venner i et andet land. Bliv inspireret af dem, del dine tanker og idéer med dem og hold kontakten. Et internationalt netværk er guld værd, både privat og for din fremtidige karriere.