For elever i alderen 14 til 18

High school vs. efterskole

Hvad skal du efter 9.- eller 10. klasse? Har du overvejet efterskole eller High School i udlandet?

Du får muligheden for at tage på udveksling i 16 forskellige lande f.eks. inden for USA, Storbritannien, Tyskland eller Japan. Uanset hvor du rejser hen, vil du være en del af en anden kultur, du vil få en masse nye venner, samt udvikle dig som person - og kan man lære et sprog flydende på en bedre måde, end at rejse til det land hvor det tales?

Når du tager på High School, vil du bo hos en værtsfamilie som vil forsørge dig. Når du ikke er i skole eller har ferie, kan du tage ud med familien og udforske landet.

Det er en myte, at High School er meget dyrere end efterskole.

Priserne er mere eller mindre de samme. Vi tilbyder et high school-ophold på 10 måneder fra 62.995 til 125.995 kr. hvor et efterskoleophold koster fra ca. 30.000 kr. til ca. 95.000 kr. ekskl. transport til/fra hjemmet, rejser og ture i løbet af året samt lommepenge eller andre ekstraordinære udgifter i forbindelse med efterskoleåret. Men får du det samme udbytte af en efterskole som High School-år i udlandet? Det mener vi ikke hos STS.

5 grunde til at du skal tage på High School:

  1. Forbedre dine sprogkundskaber, da alt omkring dig vil forgå på et andet sprog.
  2. Få dit livs oplevelse og uforglemmelige minder.
  3. Få større selvstændighed.
  4. Få en masse nye venner for livet fra hele verden.
  5. Få en bedre kulturforståelse.

Citat fra tidligere elev

Du skal tage på udveksling, hvis du elsker at rejse, elsker nye udfordringer og hvis du elsker at prøve noget nyt og spændende. Samtidig er det også en unik mulighed for at lære om et andet land på nært hold. Du lærer ikke kun om kulturen, du lærer også at blive selvstændig, og du får venskaber for livet. Et godt råd ville være at være åben og udadvendt. I den første tid er det dig, som alle vil snakke med og er interesserede i. Derfor skal du være åben, og spørge ind til dem også. Komplimentér dem, smil og vær glad, så får du det bedste år.

Josephine Hansen, udvekslingselev USA