Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!
Journalistik og PR

Journalistik og PR

Mange lokkes af den voksende mediebranche, og den store interesse for området betyder, at arbejdsmarkedet bliver konkurrencebetonet. Pynt på CV'et med en journalist- eller PR-uddannelse i udlandet.

Journalistik, kommunikation og PR tilhører den stadigt voksende medieindustri. Studerende, som interesserer dig for disse fagområder er ofte nysgerrige på omverdenen, og så passer det jo perfekt at studere i udlandet. En rigtig dygtig journalist formår at sætte sig ind i alle tænkelige situationer og kan møde mennesker fra forskellige kulturer i øjenhøjde - sådan noget, som du lærer, når du læser i udlandet. Under en uddannelse i journalistik øver du dig i kritisk at analysere information, og du udvikler din evne til at finde interessante historier i de mest hverdagsagtige situationer.

Begrebet PR, public relations, skal ikke forveksles med reklame. Public relations handlerom at markedsføre en virksomheds brand i modsætning til reklamer, der som regel skal sælge specifikke varer eller ydelser. Med en PR-uddannelse vil du ofte blive ansat som konsulent for at hjælpe en virksomhed med at komme ud med sit budskab. Omverdenen skal kende til virksomhedens mål, visioner og værdier. PR-konsulenter arbejder både forebyggende, med at udvikle kommunikationsplaner, og når et firma står over for en krise, er du ofte den, direktøren ringer til for at få hjælp til at håndtere situationen.