Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Jeg ønskede at blive i San Diego et semester til

Mon Dec 14 2015

I efteråret 2014 havde jeg netop afsluttet mit første sabbatår. Jeg var endnu ikke sikker på hvad jeg ville læse, og følte mig derfor ikke klar til at begynde ”for alvor” på universitetet. Jeg havde brugt mit første sabbatår som fultidsmedarbejder i en tøjbutik i London, men kom hurtigt til at savne skolen og studielivet. Derfor besluttede jeg mig for at tage et semester i udlandet fra januar 2015.

Efter en smule research besluttede jeg mig hurtigt for San Diego Sate University i Californien. Jeg havde altid drømt om at komme til Californien, og jeg valgte San Diego pga. dens størrelse og dens uendelige muligheder. Byen har omkring 1,4 mio. indbyggere og er, efter min mening, derfor hverken for stor eller for lille. Den har et utal af forskellige strande, den har en stor bymidte med skyskrabere og så ligger den blot 2 timers kørsel fra LA og en halv time fra grænsen til Mexico.

Efter at have boet i San Diego i ca. en uge, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg havde valgt det hele rigtige sted at tilbringe mit ”spring semester”. Byen har simpelthen ALT. Der er konstant noget nyt at opleve og nye dele af byen at udforske.

For at nævne nogle få af mine egne oplevelser kan jeg nævne den verdensberømte San Diego Zoo, hvor der er mulighed for at se pandaer, koalabjørne samt massér dyreunger. Herudover arrangerede vi i samarbejde med vores IBS-repræsentant en ”Whale-watching-tur”, hvor vi alle fik lov til at opleve frie hvaler og delfiner på helt tæt hånd. Dette var en helt unik og uforglemmelig oplevelse.

I San Diego er der også rig mulighed for at få oplevelser som er helt gratis. Som tidligere nævnt har byen ekstremt mange (og meget) forskellige bydele. Bl.a. finder man i down town San Diego, Little Italy, hvor der er mulighed for at få ægte italiensk mad samt købe italienske madvarer. Selv har jeg ofte været på deres farmers market som bliver afholdt hver lørdag – her finder man alle de lækre traditionelle italienske madvarar, (bounsinfo: der er smagsprøver på alt!!) smykker, tøj og meget mere. Helt sikkert et besøg værd!

Old Town er også en bydel som man kan finde i San Diego. Denne bydel er ekstremt mexicansk præget og maden samt den sydamerikanske stemning er helt fantastisk.

Herudover er der i San Diego området uendelige muligheder for forskellige (og helt fantastiske!!) hikes. Sammen med roomates og venner har jeg bl.a. selv hiket Potato Chip Rock, Cowles Mountain og Devils Punch Bowl. Efter at have været i San Diego er hiking uden tvivl blevet min absolut ynglings form for motion!

Skolen San Diego State University ligger i helt utrolig smukke omgivelser og har både gratis motionscenter samt holdtræning og deres eget pool-område. På universitet er desuden også rig mulighed for at dyrke ALT slags sport – lige fra klatring til stand-up-paddeling og amerikansk fodbold. Så for sportsinteresserede er skolen helt perfekt.

Selv oplevede jeg den amerikanske kultur som meget anderledes fra den danske, dog på en ekstrem positiv måde. Amerikanerne er meget åbne, imødekommende og interesserede – det er derfor absolut intet problem at stifte nye venskaber. Skolen arrangerer endvidere et hav af forskellige arrangementer og workshops. Her er der er rig mulighed for nye studerende for at socialisere sig med både nye og gamle amerikanske – og internationale studerende. Disse arrangementer og events afholdes lige fra starten af skoleåret og forsætter gennem hele semesteret – det er derfor aldrig for sent at stifte nye bekendtskaber.

Selv har jeg på mit semester fået et hav af nye venskaber, både med de andre IBS-studerende, men også andre internationale og amerikanske studerende. Jeg fået en kæmpe indsigt i den amerikanske kultur, som man kun kan opleve hvis man bor i landet. Og sidst men ikke mindst har jeg fået så mange fantastiske oplevelser som jeg aldrig nogensinde vil glemme. Disse 6 måneder har uden tvivl været det bedste halve år i mit liv. Det eneste jeg fortryder ved mit semester i udlandet med IBS er, at jeg ikke tog et semester mere…..