Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Fra SBCC til Blonde Media

Tue Feb 07 2017

Adam Holm har læst et studieår med IBS på Santa Barbara City College (SBCC) og blev færdig i maj 2016. Siden da har Adam haft stor succes og er nu medstifter af mediebureauet Blonde Media. Vi har talt med Adam og spurgt ind til vejen til hans succes – og hvem ved, måske du får et godt råd med på vejen.

Hvorfor valgte du at studere på SBCC?

Jeg havde tænkt på at studere i Californien hele min gymnasietid. Jeg ville rigtig gerne til LA, da det er det største sted inden for filmindustrien. Men da jeg begyndte at researche, fandt jeg hurtig ud af at SBCC er det bedste city college inden for filmstudier – city college gør det nemmere at blive optaget og er billigere. Faciliteterne og det faglige var helt i top – og jeg har bestemt ikke fortrudt!

Jeg fandt ud af, det fungerede godt at starte småt (Santa Barbara) og så bygge op. Så blev jeg klar til LA.

Hvad studerede du på SBCC og levede skolen op til dine forventninger?

Jeg valgte stort set kun filmfag (film directing, editing, cimematography osv.). Derudover valgte jeg ’løb’ så jeg kunne holde mig i form. I gymnasiet fik jeg ikke helt så gode karakterer, så det føltes virkelig godt at kunne studere noget jeg interesserede mig for og ende med topkarakterer.

Studierne var over forventning – især første semester. Jeg var overrasket over hvor højt niveauet var og hvor meget ansvar man får. Der var nogle virkelig fede projekter og enormt dygtige undervisere. Det fedeste var, at underviserne arbejdede udover deres undervisning. Nogle af dem arbejdede i Hollywood, så de havde masser af praktisk viden og stort netværk. De havde også tidligere studerende på besøg som kunne fortælle om deres karriere. Det var mit indtryk, at alle som kom ud fra SBCC’s filmstudier havde klaret sig flot.

Jeg synes dog ikke alle de andre studerende havde helt så højt et niveau, men nogle vælger det også kun som et ’for sjovt fag’.

Hvad har du beskæftiget dig med siden du blev færdig på SBCC?

Jeg blev færdig i maj 2016. Herefter begyndte jeg at producere film med det samme. I september stiftet jeg selskabet, Blonde Media, med min partner Daniel. Siden da har vi lavet film for musikartister fra Sony Music. Derudover har vi interviewet Robbie Williams, arbejdet for Morten Breum, Rebull og laver ’teasers’ til masser af natklubber i København. Vi er altså et produktionsselskab for en række reklame- og marketingsbureauer. Så der sker en helt masse.

Hvad har uddannelsen på SBCC betydet for din nuværende karriere?

Det kan bestemt bruges i mit nuværende job. På SBCC lærte jeg alle de basale filmkundskaber (skydeplaner, produktionsplanlægning mm.), jeg nu kan bygge videre på. Derudover lærte jeg at håndtere mediemennesker – jeg gik i klasse med så mange der delte min interesse. Film blev min hverdag og det har uden tvivl været et springbræt til at starte mit eget.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Jeg drømmer om at gøre Blonde Media endnu større. Flere og større kunder. Vi vil gerne tilbyde mere end film – eksempelvis stillbilleder, hjemmesider, grafisk design, markedsføring. Og om nogle år, vil vi gerne rykke til LA.

Har du nogle råd til andre der kunne tænke sig at arbejde med film/medier?

  1. Fokusér på studiet og fokusér på én ting af gangen. Det er en god idé at forventningsafstemme med dig selv inden du tager af sted. Det skal være fedt at gå i skole og ikke være en pligt.
  2. Få så mange venner som muligt – også folk der ikke er fra dit eget hjemland. Netværk så meget som muligt. Det var rørende så mange mennesker som gerne ville hjælpe mig med projekter og lave ting sammen. Jeg har fået venner fra livet – venner som jeg i dag også arbejder sammen med. Når jeg skal til Californien, føles det som jeg skal hjem.

Læs mere om Adams virksomhed Blonde Media

Følg Adam på Instagram: adam.holm

Vil du også studere film, tv, medier el. andet på Santa Barbara City College? Læs mere her.