Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

All in Halloween – sådan fejrede vi det i USA

Thu Oct 29 2015

Halloween er en højtid med skræmmende ting der lyser op i efterårsmørket, specielt i USA. Her fortæller nogle IBS-studerende og STS-au pairs hvordan de fejrede Halloween på bedste amerikanske vis. Der er sikkert mange traditioner som du kender til, men måske ikke alle?

Pyntede huse og butikker

Emilie Ekman er au pair i San Fransisco og fejrede sin første Hallowen for et år siden. Hun mener, at USA er kendt for at gå ”all in” og siger, at Halloween ikke var nogen undtagelse.

-Hele San Francisco og Bay Area var udsmykket med orange og sort overalt, husker hun.

Sophie Sebelius, som var au pair udenfor Washington DC er enig. Hun beskriver huse som var overpyntet med spindelvæv, gravstene, kister med skeletter og nogle gange var der endda skræmmende lydindspilninger.

Alexandra Dering studerede i Santa Barbara og siger at butikkerne begyndte at skilte og sælge udklædninger allerede en måned i forvejen.

Hvad med Halloween maden?

Hanna Mattson som også studerede i Santa Barbara og er enig med Alexandras beskrivelse.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Supermarkederne var virkelig pyntet op og solgte alt fra tærter og mærkelige kager til dekorerede græskar.

Alle fire siger, at der ikke er en speciel madret som man spiser ved Halloween, men Alexandra husker at caféerne solgte en del bagte ting i form af spøgelser og edderkopper. I Emelies familie forsøgte de at få maden til at se skræmmende ud. Desuden spiser de vanvittigt meget slik.

”Trick or treat”

Sophie var inde i flere butikker hvor hele vægge var fyldte med Hallowen-slik i orange og sort. Hun forklarer at mange familier har et helt lager af små pakker slik, da man ikke må dele slik ud som ikke er pakket ind.

Slikket skal selvfølgelig deles ud under ”trick og treat”, noget som Sophie selv var med til med sine værtsbørn.

– Børnene synes at det var rigtigt sjovt at jeg var udklædt, og jeg følte mig 10 år igen når vi gik trick or treat, siger hun.

Mere eller mindre kendte traditioner

Både Alexandra og Hanna gik til traditionel Halloween-fest hvor de klædte sig ud.

– Jeg vil gerne indrømme at vi ikke var klædt meget ud sammenlignet med amerikanerne, som virkelig gik amok, siger Alexandra.

Begge au pairs nævner en tradition som måske er lidt mindre kendt. Sammen med deres familier tog de ud til store græskarmarker og plukkede deres egne græskar.

Emilie siger, at det var et kæmpe hit hos børnene når de fik skrevet deres navn ind i græskaret.