Empowering young people since 1958

At tænke ud af boksen

Thu Feb 22 2024

Okay, vi ved det godt! Når emnet "high school-udveksling" bliver diskuteret, tænker de fleste straks på at tage til USA. At bo et år i en amerikansk familie, gå i en amerikansk skole, føle high school-ånden og, med lidt held, deltage i et high school prom. Helt sikkert en vidunderlig oplevelse, men også, ja, at følge med mængden. Og måske er det ikke lige dig?

Du er måske en person, der finder dine egne veje, vælger dine egne eventyr og måder at leve på. Måske er du også allerede ret god til engelsk og ønsker at blive flydende på et andet sprog. Hvis det er sådan, så tag et kig på de 21 udvekslingslande, vi tilbyder. De fleste af dem ligger i Europa, meget tættere på hjemmet end USA. Og de fleste af dem er mulige at nå med tog, hvilket reducerer din miljøpåvirkning og gør Greta glad.

Her er nogle forslag

  • Elsker du at stå på ski og have naturen tæt på dit hjem? Så kan Schweiz være en perfekt destination for dig. Tæt på Frankrig, Italien, Tyskland og Østrig, og med Alperne i syd. Her taler man fire sprog, men du kommer til at bo i de tysktalende dele.
    Læs mere om Schweiz
  • Et lille land med kanaler, vindmøller, stor kunst og masser af cykler. Ja, vi tænker på Holland. Det hollandske sprog er beslægtet med tysk, men lyder ret anderledes. Det er et land med historie og kultur, tænk Rembrandt og van Gogh.
    Læs mere om Holland
  • Der er få lande, folk er så passionerede omkring som Italien. Forestil dig at bo der i et år med italiensk mad, kultur, fodbold og caféer, mens du øver dit italienske. Tænk også på at besøge berømte byer som Rom, Firenze, Venedig og Napoli. En drøm, der kan gå i opfyldelse.
    Læs mere om Italien
  • Du kan selvfølgelig også gøre dit engelsk perfekt i Europa, i Storbritannien eller i Irland. Kaldt "Emerald Isle" på grund af de store grønne områder på hele øen, og med en fantastisk musikalsk arv. Her kan du også lære lidt gælisk, det andet nationale sprog. Céad Mile Fáilte!
    Læs mere om Irland
  • Vores sidste forslag er lidt af en dark horse. Hvis vi siger sauna, et fantastisk dyreliv og tusind søer, forstår du måske, at vi henviser til Finland. Her finder du julemandens hjemland, men også et berømt uddannelsessystem. Det finske sprog kan dog være en udfordring.
    Læs mere om Finland

Det næste skridt

Er du blevet interesseret? Så er det nu, du skal fortsætte:

  1. Læs al info her på siden om de destinationer, der har vakt din interesse.
  2. Tilmeld dig et informationsmøde for at få flere fakta og svar på dine spørgsmål.
  3. Eller ring til os med det samme!