Historie

STS’ historie

Det hele begyndte i 1958 med én mands profetiske syn på, hvor verden var på vej hen, og hvad der var nødvendigt for at forbedre fremtiden for de kommende generationer. En fremtid, hvor god kommunikation, forståelse for diversitet og en følelse af forbundethed mellem mennesker var altafgørende for fred, fremdrift og udvikling. Lars Magnusson gjorde det til sit livs mission at forberede unge studerende på fremtiden. Han fik en revolutionerende idé – noget ingen anden virksomhed nogensinde havde gjort før i så stor en skala. Han besluttede at arrangere en rejse for unge studerende, så de kunne udforske verden uden deres forældre, hvor de kunne udvikle sig som mennesker, lære et sprog – og blive verdensborgere.

STS Education fyldte 65 år i foråret 2023. Følg historien fra den første sprogrejse til i dag!

Vi har ændret liv siden 1958

STS står for Student Travel Schools, og siden starten i 1958 har over en million unge eventyrere fået mulighed for at se nye steder, udforske nye kulturer og lære nye sprog sammen med os. På den tid har de fået nye venner over hele verden, tacklet personlige udfordringer, kommet sig over solskoldninger, delt glædestårer og overlevet følelsesladet afsked. Men først og fremmest: De har gjort det, mens de har lært om nye kulturer og fået fornemmelsen for et globalt samfund. Så hvordan nåede vi hertil?

Den første sprogrejse tog en lille gruppe unge svenskere til Mattsee i Østrig. De nød et par uger sammen i sommerferien og fik øvet sig på deres tyske. Rejsen var en succes, og året efter rejste over 600 studerende til England. Snart tog over 2.000 studerende på sprogrejse med STS hvert år. Den hurtige vækst gjorde, at vi i løbet af årene kunne udvide vores udvalg af destinationer.

STS er en familieejet virksomhed, der har eksisteret i to generationer, og i dag fokuserer vi på vores kerneprogrammer: sprogrejser og high school-ophold. Vi tror på, at det er de programmer, der giver unge mennesker flest fordele i dag. Vi er overbevist om, at erfaringsbaseret læring er den bedste måde at udvikle sig på, udfordre sig selv og forbedre sin selvtillid på.

I dag er vi aktive i 12 lande og sender tusindvis af unge mennesker til 20 lande over hele verden hvert år – på korte rejser og længere high school-ophold. Lars Magnusson havde ret, og hans originale mission er mere vigtig, relevant og nødvendig end nogensinde før. Vi har brug for en fremtid, hvor god kommunikation, forståelse for diversitet og en følelse af forbundethed mellem mennesker er altafgørende for fred, fremdrift og udvikling.

Vigtige milepæle

I de 65 år, vi har eksisteret, er der sket adskillige forandringer, og vi har oplevet stor vækst. Vi har udviklet os med tiden og tilpasset vores produkter og tjenester til en stadigt mere international verden. Her er nogle af de vigtigste milepæle i STS’ historie.


1958

The STS journey begynder Lars Magnusson begynder at organisere verdens første ungdoms sprogrejser. De unge rejste fra Göteborg i Sverige til Mattsee i Østrig via tog, og de tilbragte et par varme sommeruger, med at forbedre deres tyske sprogfærdigheder.


1959

Blot ét år senere blev sprogrejser til England introduceret, og efterspørgslen blev hurtig stor: 600 elever rejste med os dette år. På blot nogle få år steg antallet af unge rejsende til 2.000 elever hver sommer. STS’ grundlægger Lars Magnusson havde bevist sig som en pioner og STS blev verdens første sprogrejsevirksomhed.


1968

STS blev et internationalt firma og i 1968 havde kontorer i Norge, Denmark, Finland, Tyskland og Italien.


1971

Vi introducerede et nyt koncept: High School udveksling til USA. Den internationale interesse var høj og der var en efterspørgsel på nye former af uddannelsesrejser.


1976

England var den mest populære destination - specielt London og Sydkysten var populært. Alle ønskede at forbedre deres engelske og samtidigt bo hos en engelsk værtsfamilie. Sportskurser som golf, tennis, svømning og ridning blev også mere populært.


1980

I 1980 begyndte vi at tilbyde sprogrejser til England, Malta, Frankrig, Spanien, Tyskland, Østrig, Schweiz og USA, med flere end 50 forskellige programmer.


1982

Den amerikanske præsident skabte the Youth Exchange Initiative,
som bidrager til international forståelse gennem udveksling. I løbet af en årerække havde STS udvekslingselever mulighed for at møde flere amerikanske præsidenter.


1984

Vi kunne nu tilbyde europæiske udvekslingselever high school udveksling i USA, New Zealand og Australien. Elever fra disse tre lande blev så samtidigt tilbudt udveksling i Europa og i USA. De mest populære lande i Europa var Italien, Frankrig og Sverige


1995

World Athletics World Cup blev afholdt i Göteborg, Sverige. STS var hovedsponsor og Official Language Experts med 100 deltagende medarbejdere fra hele verden. Vi transporterede også alle de konkurrerende atleter rundt i Göteborg med originale røde London Dobbeltdækker busser .


2002

Vi udvidede meget i løbet af 1980'erne og 1990'erne, og i 2002 havde vi kontorer i 22 lande over hele verden, inklusiv Sydkorea og Kina.


2009

Efter 51 år i branchen, har vi betjent vores kunde nummer 1 million. Vi fejrede det ved at tilbyde legater, så vi derved kunne fremme international udveksling og læring.


2017

Alle vores kursus centre i Storbritannien modtag en akkreditering af the British Council, som er verdens mest anerkendte akkreditering indenfor sprogrejser.


2019

Som et tiltag for at gøre vores sprogrejser mere klimavenlige, re-introducerede vi sprogrejser via tog. Elever som skulle til Brighton i sommerferien, kunne nu vælge at rejse med tog i stedet for med fly - dette gjaldt fra en række lokationer i Europa.


NU

I dag fortsætter vi atter med at hjælpe til unge mennesker ud i verden, og vi arbejder altid på at gøre vores programmer bedre, hvorfor vi ofte introducerer nyt produkter og nye destinationer. Vi lytter til hvad vores kunder har af ønsker, så vi kan imødekomme kravene, fra vores stadig mere eventyrlystne, flittige og kræsne unge rejsende.