Empowering young people since 1958

Pak smart, og gør dig klar til det eventyr, det er at være udvekslingsstudent!

Wed Jul 12 2023

Wow, snart er det tid til at starte dit store eventyr som udvekslingsstudent! Det er virkelig noget at se frem til, og vi vil gerne hjælpe dig med at blive ordentligt forberedt. Her er en god liste over ting, du ikke må glemme at pakke i din taske, udover dit pas og eventuelle visa selvfølgelig!

Først og fremmest skal du prøve at pakke så let som muligt. Du kommer til at købe nyt tøj og andre sjove ting under dit ophold, så det er bedst at have lidt plads til det, når du kommer hjem. Men det vigtigste er selvfølgelig dit pas, eventuelle vaccinationsattester og visa. Skriv også kontaktoplysninger og adresse på din værtsfamilie og din lokale koordinator ned på et stykke papir. Hav denne seddel lige ved hånden i din håndbagage, så den altid er tilgængelig.

Andre vigtige ting at medbringe er receptpligtig medicin, i hvert fald i en periode, indtil du føler dig mere hjemme. Glem heller ikke hygiejneartikler. Hvis du bruger briller, kan det være en god idé at medbringe et ekstra par, hvis der skulle ske noget med dine almindelige briller.

Mix og match, og tag dine yndlingsting med

Når det gælder tøj, er det godt at pakke en basisgarderobe, men tjek først, hvordan klimaet vil være der, hvor du skal hen. Prøv at vælge tøj, der kan mikses og matches på forskellige måder, så du ikke behøver at pakke så meget. Afhængigt af, om du skal have skoleuniform på eller ej, kan det også påvirke, hvor meget du skal have med.

Mere oplagte ting er selvfølgelig din telefon, din computer og opladere. En adapter kan være nyttig, hvis stikkontakterne i dit værtsland er forskellige fra dem derhjemme.Og en bærbar powerbank er perfekt, når du er ude og rejse.Hvis du kan lide at tage billeder og har et kamera, kan det også være sjovt at have det med på rejsen.

Vi ved, at det kan være svært at efterlade alle sine ting derhjemme, så hvorfor ikke medbringe en lille yndlingsting, som du ikke kan leve uden? Og tænk på at medbringe en lille gave til din værtsfamilie.Det behøver virkelig ikke at være noget stort eller dyrt.En dåse med dit yndlingsslik eller en kogebog med opskrifter fra dit hjemland er gode gaver.Og husk, at når du kommer i kontakt med din værtsfamilie, kan du altid spørge dem om tips til, hvad du kan tage med. De har helt sikkert masser af gode ideer!

Nu gælder det bare om at glæde sig til dit fantastiske eventyr, og husk at være glad og positiv!Held og lykke til dig!