Empowering young people since 1958

Udforsk verden fra din egen stue!

Tue Jul 04 2023

Hvert år er vi vært for udvekslingsstuderende fra hele verden. Disse studerende er her for at lære om vores land, kultur og sprog. Måske har de lyttet til musik fra vores berømte kunstnere, genkendt vores sportsstjerner eller bare hørt en masse om os og er blevet nysgerrige. De er ivrige efter at opleve livet i vores samfund og vores lokale gymnasier. For udvekslingsstudenten er opholdet et eventyr i hverdagen.

For at gøre dette muligt har eleverne brug for et sted at bo, og vores værtsfamilier spiller en stor rolle i vores elevers oplevelse.

Den store oplevelse at være værtsfamilie

Åsa og Stefan, som har været værter for flere udvekslingsstuderende, fortæller: "At være vært for studerende har virkelig beriget vores familieliv og er en af de bedste beslutninger, vi nogensinde har truffet. Vores egne voksne børn betragter vores tidligere udvekslingsstuderende som deres bedste venner. Det er en oplysende oplevelse, der lærer dig om kulturforskelle og om dig selv."

Familien Kristiansson, som er værter for Jonas og Felix fra Tyskland, fortæller: "Vi synes, det er spændende at møde nye mennesker og kulturer, og vi elsker at rejse til forskellige dele af verden. Men vi har opdaget, at det kan være lige så spændende at byde en anden kultur velkommen i vores hjem. Vi kan varmt anbefale andre at tage skridtet til at blive værter og byde et nyt familiemedlem velkommen!"

Værtskab giver dig nye perspektiver

Som værtsfamilie får du ikke bare et nyt familiemedlem og en ven for livet, du får også indsigt i en anden kultur og lærer måske lidt af et andet sprog. Desuden vil du opleve din egen by, din egen måde at leve på og se dine egne værdier fra et nyt perspektiv. Du og din familie vil skabe vidunderlige minder sammen med jeres udvekslingsstudent. At være vært er en virkelig berigende oplevelse.

Erika Peterson, værtsmor for Philip, siger: "Allerede efter en uge fik vi et nyt syn på vores land og vores måde at leve på. Vi fik nye perspektiver på tingene og lærte en masse om os selv. Der var også en ny dynamik i familien, men alt sammen meget naturligt. Philip faldt let ind i familien, og vi delte madlavning, rengøring og tøjvask. Vores datter Clara, som gerne ville lære tysk, syntes, det var fantastisk, og jeg fik endelig en løbemakker!"

Familien Staberg, der var værtsfamilie for Lars, siger: "Det var så spændende at få indblik i et andet land. Børnene havde det sjovt, og Lars blev virkelig en ven for livet. Det her er for alvor!"

Familien Vogts, der har været værter for flere udvekslingsstudenter, siger: "De har beriget vores liv på en fantastisk måde. Man tager dem ikke bare ind i sit hus og sender dem hjem efter 10 måneder. De bliver en del af din familie. Og hver gang din familie vokser, kan den kun blive bedre!"

Værtsfamilierne

Værtsfamilier findes i alle former og størrelser. Vores værtsfamilier bor i villaer og lejligheder, i byer og på landet, med en partner eller alene, med eller uden børn, arbejdende eller pensionerede. Det vigtige er engagementet i unge mennesker og kulturel udveksling. Som værtsfamilie kan du selvfølgelig vælge, hvilken studerende du vil være vært for. Mange studerende ønsker at blive i et akademisk år, men man kan også være vært i tre måneder. En god måde at prøve livet som værtsfamilie på!

Hvis du er interesseret, kan du tilmelde dig et informationsmøde, ringe eller maile til os, så fortæller vi dig mere.

Fakta:

Alder på de studerende: 14-18 år

Elevernes oprindelse: Blandt andet USA, New Zealand, Brasilien, Japan, Tyskland, Finland og Italien.

Varighed af programmet: 3-10 måneder

Programstart: Generelt koordineret med skolestart i efteråret og foråret.

Sprog: Ud over deres modersmål har de fleste elever et godt kendskab til engelsk.

6 grunde til at blive værtsfamilie:

  1. Du ønsker at berige din familie med et nyt familiemedlem fra en anden del af verden.
  2. Du er nysgerrig på andre kulturer.
  3. Du ønsker at få nye perspektiver.
  4. Du interesserer dig for andre sprog.
  5. Du ønsker at lære mere om kulturel udveksling.
  6. Du ønsker at støtte et ungt menneskes drøm om at bo i et andet land.