Empowering young people since 1958

5 grunde til, at du skal tage på udvekslingsår

Thu Oct 05 2023

Har du tænkt på at rejse til udlandet som udvekslingsstudent? Gå i gymnasiet i et andet land, bo hos en værtsfamilie, opleve nye ting, møde nye venner og udvikle dig som menneske? At studere i udlandet åbner op for en hel verden af muligheder. Ikke alene lærer du et nyt sprog, men du kommer også til at opleve en masse. Du vil skabe mange dejlige minder, lære en ny kultur at kende og blive mere selvsikker og uafhængig.

  1. Boost dit CV med international erfaring
    Et udvekslingsår giver dig en kæmpe fordel i fremtiden. Ved at have boet og studeret i udlandet og tale et andet sprog flydende, vil du virkelig skille dig ud, når du søger både uddannelse og job. Dette er din chance for at få et forspring og imponere!
  2. Udvikl dig personligt og bliv en mesterlig problemløser
    Nysgerrighed og udfordringer beriger livet på så mange måder. Ved at være åben og turde tage springet udvikler du kvaliteter, der er eftertragtede i arbejdslivet, såsom uafhængighed, initiativ og sociale færdigheder. Desuden øger eksponeringen for forskellige perspektiver og kulturer din kreativitet og problemløsningsevne. Giv dig selv chancen for at vokse og blive en mesterlig problemløser!
  3. Få et nyt syn på verden og din egen kultur
    Ved at studere i et andet land vil du få en dybere forståelse af forskellige kulturer og møde skolekammerater med forskellige baggrunde. Du vil se verden og din egen kultur med nye øjne, samtidig med at du lærer en masse om dig selv. Det er også dejligt at kunne dele traditioner og værdier fra sin egen kultur. Forskning viser endda, at studier i udlandet gør folk mere åbne over for at udforske nye ideer og oplevelser, selv når de er hjemme igen. Tag springet og omfavn åbenheden over for verden!
  4. Opbyg et internationalt netværk af venner
    I løbet af dit udvekslingsår vil du ikke kun få en ekstra familie, men også nye venner i et andet land. Sørg for at holde kontakten, for det er et stort aktiv at have venner over hele verden. Desuden giver et internationalt netværk dig uvurderlige muligheder både personligt og i din fremtidige karriere. Når du begiver dig ud på dit udvekslingseventyr, vil du også udvikle din tillid til andre og få mulighed for at opleve den venlighed, som mennesker over hele verden har at tilbyde.
  5. Find lykken i oplevelser og eventyr
    Undersøgelser viser, at vi bliver mere lykkelige af at se frem til oplevelser, som f.eks. at rejse, end af at vente på materielle goder. Følelsen af at tælle dagene ned til et meningsfuldt eventyr er svær at sammenligne med noget andet. Så omfavn den lykke, der følger med at udforske verden og skabe minder for livet!