Empowering young people since 1958

Sådan kommer du godt ud af det med din værtsfamilie

Fri Sep 01 2023

At tage til udlandet og bo hos en anden familie kan føles mærkeligt i starten, især når alt er nyt. Du er vant til visse rutiner og regler hjemmefra, men din værtsfamilie kan have andre ideer om, hvordan tingene skal være. Men bare rolig, efter et stykke tid finder de fleste en god vej frem, som passer både dig og din værtsfamilie.

Det bedste råd er at tale med din værtsfamilie og finde ud af, hvad der forventes af dig, helst så hurtigt som muligt. I kommer fra forskellige steder, så der kan være forskellige måder at gøre tingene på. Hvordan gør de tingene i deres hus? Hvad er reglerne, og hvad kan du gøre for at hjælpe? Måske skal du være hjemme tidligere om aftenen, end du er vant til, eller måske skal du hjælpe med at gøre rent og vaske op.

Ved at tale med hinanden og respektere hinandens meninger og måder at tænke på, vil I hurtigt komme overens og finde en god vej frem, selv om reglerne ikke altid er de samme som derhjemme. Og glem ikke altid at sige, hvor du skal hen, og fortæl din værtsfamilie om dine nye venner - de vil blive glade for at møde dem!

Hver familie er forskellig, ligesom herhjemme. Der er dem, der elsker sport, og der er dem, der kan lide at bruge en masse tid på hus og have. Der er familier, der er involveret i forskellige former for frivilligt arbejde, eller de mødes med den lokale kirke. Familiesituationen kan også variere, f.eks. med eller uden børn. Men fælles for dem alle er, at de altid har en oprigtig interesse i deres elever, og snart vil det føles som din anden familie.

Så vær ikke genert, prøv nye ting og deltag i eventyret! Din værtsfamilie vil sætte pris på din deltagelse i forskellige aktiviteter og familietraditioner, men du vil selvfølgelig også have tid til dine egne fritidsaktiviteter. Det, du får tilbage, er et unikt indblik i en ny livsstil og kultur, som er forskellig fra din egen. Måske vil du opleve Thanksgiving i USA, afternoon tea i Storbritannien eller en stor fodboldkamp i Italien? Hvert land har sin egen charme, og vi kan love dig, at du og din værtsfamilie vil skabe masser af gode minder sammen!

Se også vores tips på Youtube