Empowering young people since 1958

5 grunde til at tage på en sprogrejse

Tue Apr 16 2024

Vil du gerne forbedre dine sprogfærdigheder, få nye venner og lære et andet land og en anden kultur at kende? Så skal du tage på en sprogrejse! At lære et sprog på et sted, hvor det tales, er meget mere effektivt og sjovt end i skolen. Desuden vokser man som menneske, når man rejser til udlandet uden sin familie, måske for første gang. Så ud over solskin og badning er der mange fordele ved at tage på en sprogrejse. Her er de allerbedste grunde til at vælge en sommerferie ud over det sædvanlige.

  1. Du bliver mere selvstændig og tryg
    Når du tager på sprogrejse og begiver dig ud på dit eget eventyr, er du simpelthen nødt til at tage ansvar. Det er en mulighed for at bevise, at du kan klare dig selv, for ikke nok med at du skal håndtere nye situationer, nye kulturer og et nyt sprog - du skal også tilpasse dig en helt ny gruppedynamik. At være på egen hånd gør dig mere moden og forbedrer din evne til at tage nye udfordringer op. Du bliver sikrere på dig selv og lærer at have et åbent sind.
  2. Du forbedrer dine sprogfærdigheder
    Selv om du studerer sprog i skolen, er der stor forskel på almindelig klasseundervisning, og hvordan du lærer sprog på en sprogrejse. At praktisere et sprog i et land, hvor det tales, giver dig et forspring, ikke kun med hensyn til grammatik eller ordforråd, men også udtryk, kropssprog og forståelse. Du hører sproget omkring dig, læser det overalt og bruger det, når du køber is, kaffe eller noget andet. Pludselig behøver du ikke at tænke, du taler bare.
  3. Du får venner fra hele verden
    På en sprogrejse får du nye internationale venner, uanset om du rejser alene eller sammen med en ven eller to. Du vil møde piger og drenge i forskellige aldre fra forskellige lande. Lad dig inspirere af dem, del dine tanker og ideer, og hold kontakten. Et internationalt netværk er uvurderligt, både derhjemme og når du studerer eller arbejder. Som næste gang du er ude at rejse og kan sove på en sofa hos en ven i stedet for på et hotel!
  4. Du lærer en ny kultur at kende
    Når du tager på en sprogrejse, kommer du til at opleve meget mere af landets kultur end på en almindelig ferie. Ved at se på din egen kultur med nye øjne lærer du meget om dig selv. Hvad kan du godt lide ved dit hjemland? Er der noget, der burde være anderledes? Hvad er forskelligt fra værtslandet? Du har også lokale lærere, som bringer deres kultur ind i klasseværelset, og du kan opleve nye måder at lære på.
  5. Du ser og oplever helt nye ting
    Når man tager på en sprogrejse, er der altid masser af sjove aktiviteter. Du kommer til at se spændende seværdigheder, interessante byer, tage på shoppingture og meget mere! Nogle steder kan du også vælge at lære noget nyt, som for eksempel at tage dykkercertifikat.

Er du interesseret i at tage på en sprogrejse? Har du nogle spørgsmål? Tøv ikke med at kontakte os - vi vil hjælpe dig med at få den bedste, sjoveste og mest eventyrlige sommer i dit liv!

Læs også vores indlæg om de oftest stillede spørgsmål om sprogrejser!