Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Rebecka fortæller om sin studietid på London College of Fashion

Fri May 19 2017

Navn: Rebecka Johansson

Alder: 23

Hjemby: Sundsvall, Sverige

Uddannelse: London College of Fashion, 14/15

Rebecka, du studerede på London College of Fashion i et år. Hvad var det bedste ved året?

Det bedste ved at flytte til denne populære multikulturelle by, med en masse skøn kultur og kreativitet var, at der var døre med nye muligheder som man ikke engang vidste eksisterede, som blev åbnet hele tiden. Du kan f.eks. gå ind i en butik og få anmodninger om at blive model for deres produkter eller være til en helt almindelig undervisning, hvor din lærer pludselig sender dig væk med billetter til London Fashion Week eller et fotoshoot med Canon. Der er nogle dage, hvor du tror det bliver en helt almindelig dag, men ender med at blive et minde for livet. Det er så fantastisk at være omgivet af folk, der deler samme interesse som en selv. Udvekslingen tog min viden til helt nye niveauer.

Hvordan var skolen? Var der en god blanding mellem praktisk og teoretisk undervisning?

Skolen var fantastisk. Alle lærere havde rigtig gode erfaringer i modebranchen, som gjorde dem enormt respekteret. Lærerne forventer, at eleverne gør sit absolut bedste og er dedikerede, til gengæld får de undervisere der gør en stor indsats for at give os gode lektioner og muligheder.

London College of Fashion er virkelig det perfekte sted for dig, der gerne vil se hvad det kræver i den hårde modebranche. Mulighederne for at prøve forskellige dele af modebranchen, såsom styling, foto, PR, produktudvikling mm. er enorme. Her får du virkelig et indblik i hvad der passer bedst til dig.

Lærerne laver ikke traditionelle eksamener, hvor du studerer super hårdt lige op til eksamen, bare for at glemme alt dagen efter. Deres metode var en fin blanding af praktisk og teoretisk undervisning, hvor de introducerede os til den virkelige modeverden. Der var ikke noget filter – de udsatte os både for de smukke og de mindre smukke sider af branchen. Skoleopgaver kan være alt fra at skabe en modehistorie ved at vælge en model, shopping, styling, placering, fotografering samt redigering til at arbejde med en butik, der har brug for at udvikle sit koncept og derved skabe butikkens nye design i en skoboks og forklare konceptet gennem en rapport.

Hvordan så en almindelig dag ud på LCF?

Skoletiden varierede hver dag. De fleste dage inkluderede 2-4 fag som var på 2 timer pr. fag, nogle fag var kortere, og nogle var længere. De fleste fag blev afholdt i hovedbygningen ved Oxford Circus, men også i Lime Grove og High Holborn osv., Hvilket betød, at du måtte rejse rundt om dagen.

Hvordan levede du?

Det første semester var jeg i en studiebolig i Waterloo sammen med 11 andre piger. Alle var skandinaver, der gennem STS, studerede på London College of Fashion. Huset havde to lejligheder med LCF-studerende og i alt var vi omkring 20 studerende. Man kan tro, at det lyder udmattende at leve 12 piger i en lejlighed, og det var det sikkert for nogle af dem, men jeg synes, ​​at det gik overraskende godt! Jeg delte et værelse med to andre piger, og jeg synes, at alle os i lejligheden havde en god tid sammen, og at vi respekterede hinanden, selvom vi havde mange krisemøder om, hvordan det så ud i køkkenet.

Waterloo er et turistområde, hvor du kan gå langs South Bank og se både Big Ben, London Eye og Buckingham Palace. At have disse seværdigheder på en daglig joggingtur er noget, jeg stadig blære mig med i dag.

Var det nemt at få venner?

Meget let, især da du boede med så mange mennesker. Alle var ivrige efter at lære nye mennesker at kende, da alle var udvekslingsstuderende. Det var utroligt rart at se, hvordan helt forskellige mennesker kunne have det så godt sammen, som vi havde.

I skolen studerede vi med folk fra forskellige nationaliteter og baggrunde. Da du havde flere kurser per semester og der var forskellige personer i hver klasse, blev du hurtigt fortrolig med mange mennesker på skolen. Især amerikanerne er meget venlige og gode til at holde fester mm.

Hvilke 5 tips vil du give til andre, der ønsker at studere mode i London?

  1. Vær åben for hvor dagen vil tage dig hen, dagen kan ende med at skabe minder for livet
  2. Tag dine studier seriøst, gør dit yderste og lær dine undervisere at kende. Du kan bygge en god karriere allerede som studerende.
  3. Spar penge op før du rejser, så du kan opleve byen fuldt ud. Du kommer måske ikke til at bo her igen, så tag på opdagelse og oplev alt hvad du kan, og har lyst til. Byen er dyr, men minderne er mere værdifulde end pengene.
  4. Glem ikke at opleve byen - lær byen at kende indefra og ud
  5. Søg efter et job eller tilmeld dig flere studier umiddelbart efter eksamen. Du er meget attraktiv på markedet.

Hvad er dine planer for fremtiden?

Jeg vil gerne være min egen chef og indtil da har jeg hensigt til at studere mere og lade min kreativitet blomstre og skabe et godt netværk både inden for mode og interiør. Under denne rejse vil jeg være åben for nye ideer og steder og konstant skabe muligheder for mig selv.

Vil du anbefale andre at studere i udlandet?

Absolut! De fleste mennesker tager afsted nervøse og alene. Men de fleste af dem vil komme hjem uafhængige, modne, beriget med ny viden, venner og frem for alt viden om sig selv. Hvis du tør tage skridtet og flytte, vil du aldrig fortryde det. Du vil udvikle dig på alle niveauer og komme hjem med nye øjne på verden og dets muligheder.

Wow! Vi er virkelig blevet inspireret af Rebecka og ønsker hende alt det bedste i fremtiden. Hvis du også ønsker at starte din karriere inden for mode, skal du ansøge til London College of Fashion før den 15. juni!

Læs mere:

Linnéas top 5 London tips