Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

New Zealand møder Skandinavien – 6 forskelle og ligheder

Thu Feb 04 2016

New Zealand er virkelig en verden væk fra Skandinavien, som let vækker nysgerrighed. Hvordan er det derovre i forhold til her hjemme? Her deler vores newzealandske kollega, Andrew, seks spændende forskelle og ligheder mellem kulturer.

Andrew, som nu arbejder på vores IBS-hovedkontor i Sverige, flyttede fra New Zealand for at studere i Sverige. Her deler han nogle indsigter, der gør, at resten af os hos IBS bliver nysgerrige efter at udforske hans spændende hjemland.

UDE ÅRET RUNDT
Folk i Skandinavien og New Zealand elsker udendørslivet. Den eneste forskel er, at der er lidt mere at forestage sig i New Zealand. Der er også flot natur i Skandinavien, men hjemme er der strande, skove og bjerge der virkelig er “out of this world.” Derudover er du altid tæt på kysten med fantastiske strande og kan lave vandsport hele året rundt.

VI HAR SKILØB PÅ VULKANER
Vi newzealændere, som også mange skandinaver, elsker at stå på ski. Men det var nyt for mig, at man gik skiløb på flad jord her. Jeg er vant til hjemmefra at stå på ski ned ad bakke. På Nordøen gik vi skiløb på vulkaner. Der er ingen typiske skilandsbyer som her, men det er bare dig og naturen. Absolut fantastisk! Og på Sydøen kan vi stå på ski i bjergene og surfe på stranden i løbet af same dag.

KAFFEN SMAGER BEDRE
Jeg kan godt lide, at der er en cafékultur her, men jeg savner kaffen hjemmefra. Der er ikke mange mennesker der ved det, men New Zealand producerer rigtig god kaffe. Italien, pas på, siger jeg bare.

FLINKE, NYSGERRIGE NEWZEALÆNDERE
Noget min svenske kæreste altid siger, når vi er i New Zealand er, hvor flinke og virkelig nysgerrige mennesker er. Da jeg kom til Sverige som studerende, troede jeg, det var lidt svært at komme til at kende folk. Det er ikke noget studerende, der tager til New Zealand skal bekymre sig om. Newzealænderne er nemme at snake med og ønsker virkelig at lære dig at kende.

STRUKTUREN AF UNIVERSITETSSTUDIER
Da jeg begyndte mine studier på universitetet i Sverige var det nyt for mig at tage fag i forskellige blokke. Jeg var vant til hjemmefra, at man læste fagene parallel. Personligt synes jeg man får mere ud af uddannelsen på den made, da det giver større forståelse for, hvordan stoffet hænger sammen.

DU FÅR TID TIL DIG SELV
Jeg føler nemt jeg kan få fred og ro og tid til mig selv når jeg har brug for det. Vores største by Auckland er lig med Stockholm, med et godt tempo. Jeg tror det er derfor mange newzealændere trives så godt i Skandinavien. Det er roligt og sikkert, men meget varmere i New Zealand. Jeg er overbevist om, at det ville hjælpe dig som skandinaviske studerende til at trives i min kære hjemland New Zealand. Oplev det for dig selv!

Vil du, ligesom os andre hos IBS, opdage mere af New Zealand? Kontakt os for at finde ud af mere om dine muligheder i dette spændende land. Dit eventyr er tættere på end du tror.