Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Natalie studerer i Australien

Thu Jan 04 2018

Hvorfor tog du afsted?

Jeg tog afsted fordi jeg ønskede et sabbatår, hvor jeg også fik brugt hjernen. Jeg ønskede at rejse samtidig med at studere, samt at skabe et netværk i et andet land. Desuden kunne jeg samtidig få merit fra min uddannelse i Australien, som jeg har mulighed for at skrive på en eventuel kvote 2 ansøgning til en uddannelse herhjemme.

Hvad er det mest spændende du har oplevet?

Det er svært at vælge et øjeblik som har været mest spændende ved at rejse. Når man bor så længe, samme sted, i et fremmed land lærer man kulturen at kende på et andet niveau end hvis man blot backpacker. Man får en masse internationale bekendtskaber og venner som man deler noget helt særligt med, fordi man alle er i samme båd.

Hvad har du fået ud af dit ophold rent fagligt?

Jeg har lært at skrive og udtrykke mig på engelsk på et akademisk fagligt niveau. Jeg er blevet væsentligt mere selvsikker i min tale og har endda fået mig en lille accent. Inden jeg rejste var jeg meget nervøs for om mit ’danske engelsk’ skulle være en hindring fagligt, men jeg oplevede ingen problemer, tværtimod har jeg klaret mig langt over egne forventninger!

Og rent socialt?

Jeg er bestemt blevet mere udadvendt under mit ophold. Universitetet og kollegiet er fyldt med sociale arrangementer, og det er svært ikke at møde nogle nye venner. Jeg har nu bekendtskaber i mange dele af verden, som jeg håber en dag at besøge.

Hvad er dit bedste råd til kommende studerende?

Til en kommende studerende er mit bedste råd at tage til alle de sociale arrangementer som bliver udbudt af universitetet og lokalområdet. Der bliver udbudt mange, og det er her jeg har fundet langt størstedelen af de venner, jeg har delt mit semester med!