Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Mit semester på San Diego State University

Thu Oct 22 2015

Den 7. januar 2015 sad jeg i flyvemaskinen på vej til San Diego for at studere et semester på San Diego State University. Det var en tur fyldt med nervøsitet og urolighed. Var det nu den rigtige beslutning, jeg havde taget og ville jeg nu blive glad for det? San Diego er en fantastisk by, som jeg kun kan anbefale at rejse til, og jeg vil helt sikkert sige, den er fuldstændig undervurderet. Efter vi afsluttede skolen, tog vi på roadtrip i Californien, hvor vi bl.a. også besøgte LA og San Francisco, men jeg vil helt klart stadig mene, at intet kommer I nærheden af San Diego. Byen har det hele; den har et helt fantastisk klima, der sikrer dig godt vejr stort set året rundt. Selv da jeg ankom i januar var en jakke ikke nødvendig og i mit halve år derhenne, tror jeg kun det har regnet cirka 10 gange.

Der er massevis af fantastiske strande, hvor der kan bades, surfes, sejles og hvor det fantastiske vejr selvfølgelig kan nydes. Værende den 7. største by I USA og den næststørste I Californien har man stadig også følelsen af at bo i en storby. Det kan specielt mærkes, hvis man tager downtown, hvor højhusene befinder sig, og hvor det summer af storbyliv. I San Diego og Californien generelt er der en helt fantastisk natur! Der er adskillige fantastiske områder med klipper og bjerge, og du er aldrig mere end en køretur væk fra en hike I bjergene eller fra at fange en solnedgang på Sunset Cliffs. Derudover er folk der og i USA generelt super laid back og åbne overfor nye mennesker. Amerikanerne er altid imødekommende og friske på at snakke med folk de ikke kender, i modsætning til i Danmark, hvor jeg føler, at folk er lidt mere reserverede på det punkt.

SDSU er en fantastisk skole og jeg kan med garanti sige, at jeg kommer til at savne at gå der. I starten var det meget overvældende og det tog da også et lille stykke tid at vænne sig til at studere på engelsk blandt amerikanere, men alt i alt var det en helt igennem fed oplevelse. At gå der føltes helt sikkert som at være med i en amerikansk film. Skolen er fantastisk smuk med en masse palmer, flotte bygninger og der er et kæmpestort fitnesscenter, og så bliver der på skolen afholdt en masse koncerter med nogle af de største artister. Mine fag var super interessante og jeg havde et par dedikerede lærere. F.eks. havde jeg en lærer, der havde været nomineret til en Emmy i et fag inden for TV, Film & New Media.

I dag er det to uger siden jeg sad i flyvemaskinen på vej hjem til Danmark igen. Fuldstændig grædefærdig over at mit eventyr var slut. Jeg kan uden at tøve sige at rejse til San Diego har været den bedste beslutning jeg nogensinde har taget, og at jeg har haft det bedste halve år i mit liv. Jeg har lært så meget om mig selv, stiftet bekendtskab med universitetslivet, fået en masse nye venner og forelsket mig i landet USA.