Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

"Jeg tog afsted fordi jeg gerne ville bruge mit sabbatår anderledes, end hvad de fleste gør."

Tue Oct 30 2018

Jasper var afsted med STS Study Abroad i efteråret 2017. Turen gik til solrige Californien, nærmere præcist: Santa Barbara. Vi har stilt ham 5 spørgsmål, omkring hans studier i USA - læs med herunder...

Hvorfor tog du afsted?
Jeg tog afsted fordi jeg gerne ville bruge mit sabbatår anderledes, end hvad de fleste gør. Alle mine venner skulle til at arbejde og jeg ville gerne skille ud. Samtidig så jeg muligheden for at udivkle mig selv, hvilken jeg i den grad gjorde.

Hvad var det mest spændende som du oplevelde?
Jeg vil ikke nævne en enkelt ting. For mig var hele oplevelsen spændende. For første gang boede jeg uden mine forældre. Jeg kom ind i et miljø med andre unge, hvor vi venskaber som jeg ikke vidste var mulige på så kort tid. At komme ind i college-kulturen var fantastisk, da den er meget anderledes end herhjemme. Man skal selv prøve det, for virkeligt at kunne forstå.

Hvad fik du ud af opholdet rent fagligt?
Det åbenlyse er selvfølgelig at jeg er blevet bedre til engelsk både skriftligt og i tale. Samtidig fik jeg en ny amerikansk vinkel på en række fag som f.eks. International Business. Det faglige var ikke mit hovedsagelige fokus, men endte faktisk med at være noget af det rigtig gode, jeg tog med mig hjem.

... og rent socialt?
Dette er klart det bedste. Jeg har skabt livsvarige venskaber på denne tur. Jeg har fået venner som bor i lande som Brasilien, USA, Sverige og Tyrkiet. Man bliver simpelthen bombaderet med kulturer - DET ER FANTASTISK. Det sociale er i fokus på SBCC. Man bruger stort set alt tiden uden for skolen med venner, enten på stranden, downtown eller bare hjemme hos hinanden. Desuden er roadtrips'ne noget af det vildeste!

Har du nogle gode råd til kommende studerende?
Vær åben! I din første tid på skolen skal du snakke med så mange som muligt. Jeg ved det kan virke skræmmende i starten, det var det også for mig. Men alle er i samme båd og alle vil gerne have nye venner. Så er der bare tilbage at sige glæd jer! det bliver den bedste tid i jeres liv!

Læs mere om Santa Barbara City College her.