Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Interview med Jenny, IBS-repræsentant i Santa Barbara

Mon Apr 04 2016

Studieophold i udlandet er en rejse på mange forskellige niveauer. Du forlader dit hjemland, du forlader din hverdag, du træder ind i en skoleverden, du måske ikke kender til. Ligesom på enhver anden rejse, bliver den altid bedst, hvis der medfølger en rigtig god guide. Derfor kan du altid finde IBS på din rejse, da vores IBS repræsentanter står klar på stedet.

Jenny Lind arbejder for IBS i Santa Barbara, Californien, hvor hun i hverdagen hjælper vores studerende på Santa Barbara City College og Antioch University. Vi har talt med Jenny for at få mere viden om, hvad hendes job indebærer.

Hej Jenny! Først og fremmest, hvad er det bedste ved dit job?

– At komme til at kende vores dejlige studerende og hjælpe dem, mens jeg følger deres fantastiske eventyr. Det er sjovt at være med, og se, hvordan de udvikler sig og vokser undervejs. Derudover er det da selvfølgelig også et stort plus at bo i det solrige Californien.

Hvordan er det at møde en ny gruppe af studerende?

– Det er rigtig sjovt, men jeg er altid en lidt nervøs. Jeg mødes med de studerende, når de ankommer til deres nye hjem og møder deres roommates for første gang. Jeg kan være lidt bekymret for, at der er nogen, der ikke vil være glade, men det plejer normalt at gå fint.

Hvor ofte møder du de studerende?

– Nogle møder jeg bare ved ankomsten, i den første uge, og så til nogle arrangementer som IBS holder. Andre studerende ønsker mere kontakt, så dem møder jeg hver anden uge. Man kan sige at alle er jo voksne, så det er op til dem at sige, om de vil have hjælp eller bare vil snakke og få en kop kaffe. Det er dog vigtigt for mig, at de ved, at jeg er her for dem!

Hvad kan du hjælpe med på stedet?

– Jeg hjælper med lidt af hvert. Nogle studerende beder mig om at tale med pedellen hvis der for eksempel er noget der er gået i stykker i deres lejlighed. Derudover har jeg altid fulgt vores elever til lægen hvis de har været syge. Nogle gange mødes jeg også med studerende, der ønsker at tale om, hvordan de har det med deres roomates, eller hvis de har hjemve så støtter jeg dem. Jeg kan også vejlede dem om studieteknik.

Hvilke aktiviteter organiserer du for de studerende?

– To store aktiviteter er mødet, vi holder i løbet af den første uge, for at få alle nye studerende rystet sammen, og derudover er der også IBS diplomfrokost som afslutter skoleåret (eller semesteret). Dette er normalt sjove begivenheder, der er værdsat af vores studerende, som får en god start og en dejlig afslutning. Under skoleåret, opfordrer vi de studerende til at komme med idéer og være med til at organisere aktiviteter. Nogle af de studerende er meget involveret og andre er ikke, det varierer.

Har du nogle særlige minder du har lyst til at dele?

– En af mine bedste minder er, da jeg skulle vise en flok nye studerende rundt på campus i deres første uge. Vi var nået helt op på toppen af campus med græsplænen og havet lige foran os, derefter kigger to af de studerende på hinanden, hvorefter de kaster sig ned og ruller rundt i græsset, mens de udbryder “græsset er virkelig så grønt som på billederne.” Det var så dejligt og ægte!

Har du nogen tips til dem, som ønsker at studere i USA? Hvordan kan de forberede sig?

– Det første skridt er at turde! Det kan føles overvældende med alle de dokumenter og det papirarbejde der er i forbindelse med en visumansøgning, men det er det hele værd.

Hvordan får jeg mest ud af tiden i USA?

– Når du er på plads, skal du turde at tale engelsk, møde nye mennesker og gribe muligheden for at opleve og udforske landet. Livet her i USA , vil være dit nye hjem, hvor du skal have det godt med gode minder og gode dage, det er jo det, der er en del af charmen ved at flytte til et andet land.

Har du et godt motto de kan tage med sig?

– Don’t sweat the small stuff and enjoy the journey!

Er der noget andet, du ønsker at sige til kommende studerende?

– Jeg ser frem til at se dig her i Santa Barbara og få chancen for at lære dig at kende!