Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Hvordan hilser vi verden over?

Tue May 05 2015

Det er din første dag på skolen og du ser frem til at møde nye og interessante mennesker. Du skal præsentere dig for nogle klassekammerater og finder hurtigt ud af, at der er mange måder at hilse på…

Ifølge Travel Forum findes der i dag 253 lande og mere end 5000 sprog verden over. Det nøjagtige antal sprog kan være svært at fastsætte, idet grænsen mellem sprog og dialekt er svært af definere. Vores kropssprog, når vi hilser på en ny person, ven eller familiemedlem, varierer også meget afhængigt af hvilket land du befinder dig i – nogle mere anderledes end andre.

1 ELLER 4 KINDKYS?

I Mellemøsten, Sydamerika og Sydeuropa er et kys på kinden den mest normale måde at hilse på. Dog varierer det hvor mange gange man kysser fra land til land – og måske også fra område til område i samme land. Eksempelvis kysser man i nogle regioner i Frankrig en gang, mens man i andre regioner kysser fire gange. Tre kys er standarden i Schweiz, Frankrig og Belgien. I Spanien, Portugal og England holder man sig ofte til to kys.

HÅNDTRYK

Hvis du møder en person som giver dig et håndtryk, befinder du dig ofte i Nordeuropa, USA eller Australien. Her anses det for at være den mest høflige måde at hilse på nye personer. Ifølge SKY News har britiske forskere fundet en sammenhæng mellem et fast håndtryk og et langt liv – så tag lidt hårdere fat næste gang du skal give et håndtryk.

INGEN KROPSKONTAKT

I dele af Asien, hovedsageligt Japan og Taiwan, er det ikke normalt med kropskontakt når man hilser. Her bukker man ofte i stedet for at vise sin ydmyghed.

Nu er du klar til at møde mennesker fra hele verden i alle verdens hjørner. Hvad venter du på? Verden venter på dig!