Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Gode råd til kommende Study Abroad studerende

Mon Jun 19 2017

Når man flytter til udlandet for at studere i et nyt land med et fremmedsprog, kan man føle sig lidt ensom! At forlade sin familie, venner og alle de caféer, man normalt er på. Det er helt normalt at føle sig lidt usikker og nervøs. Når man tager til udlandet og træder ud af sin komfortzone, kan det være et stort skridt for mange mennesker, men husk, når du tager afsted med STS har du altid en støtte undervejs. Vi har samlet nogle gode råd til dig som rejser til udlandet for at starte dit livs eventyr. Det bliver super sjovt!

Hvad du ikke lærer i skolen, lærer du i livet

At studere i udlandet betyder ikke bare, at du får ny akademisk viden, men også en masse nye livserfaringer, som vil være meget nyttige i din fremtidige karriere. Du lærer at stole på din mavefornemmelse i stressede situationer, at være uafhængig og tage initiativer. Der vil muligvis opstå sammenstød med andre kulturer, hvilket kan være lærerigt for dig, siden du lærer mere om dig selv og hvordan du tilpasser dig nye kulturer samt hvordan man er sammen med forskellige mennesker. Dette er rigtige gode kvalifikationer til dit fremtidige CV!

Fremmede er venner, som du ikke har mødt endnu

Er du nervøs for ikke at finde nye venner, som du har noget til fælles med? Det behøver du ikke at bekymre dig om – uanset sprog eller kulturelle forskelle, vil du studere med mennesker, som studere deres yndlingsfag ligesom dig. Du skal se det som en fantastisk mulighed for at skabe et netværk, træd ud af din komfortzone og sig ”hej” til en person i din nye klasse. Hvad mister du ved det?

Nyt land, nye oplevelser…

… og hvor er det fantastisk! I dit nye land vil du opleve en masse nye ting, som du aldrig ville opleve i Danmark. Du lærer måske at surfe, tager på vandreture i fascinerende omgivelser, møder studerende fra hele verden og meget mere. Uanset hvad du oplever, vil du have en fantastisk oplevelse. Tag JA-hatten på når du ankommer! Sig ”ja” til invitationerne til studenterfesterne, deltag i en studenterforening eller tag med dine nye venner på stranden, når muligheden opstår. Du vil med garanti møde studerende, som er i samme situation som dig, hvilket gør det nemt at få nye venner!

Husk på – at alt skal nok gå godt!

Tag et skridt ad gangen. Lav nogle rutiner, der passer til dig. Det kan godt være lidt overvældende de første par dage, når man er flyttet til et nyt land, men alt skal nok blive godt, når du har fået tilpasset dig! Start dit nye eventyr med at føle dig hjemme i dit nye land. Gå en tur igennem dit ny campus samt tag ud og lær byen at kende. Hvem ved, det kan være at du finder en fantastisk café, hvor du måske møder nogle nye venner? Eller deltag i noget hold-træning, hvor du finder dig en træningspartner!

Vi er her for dig

Husk – du er aldrig alene. Vi har STS-repræsentanter på næsten alle vores skoler og du kan til enhver tid kontakte dem.

Læs mere:
Tjek vores studeredes blogs