Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Et eventyr og et stykke papir

Tue Oct 20 2015

Hvorfor vælge et år i et helt nyt land med en ny kultur og uden sine venner? Hvorfor forlade det man har og begive sig ud i det ukendte? Ifølge mig kan det siges med ét ord: Eventyr. Den røde tråd gennem forløbet er blot et stykke papir.

Jeg arbejde i fotobranche i godt og vel et halvt årti uden nogen solid uddannelse. Er der noget jeg har lært, er det, at du kan få succes selv om du ikke har studeret. Men for min egen skyld har jeg altid gerne ville have et stykke papir – et bevis på det du arbejder med. Det lyder måske banalt, men uden noget rigtigt bevis at støtte sig opad, føler man sig usikker på jobbet. Derfor valgte jeg, at studere fotografi i Firenze i tre år.

Det slog mig hurtigt, at ingenting var som i Sverige. Alting tager længere tid og hvad der virker indlysende i Sverige, virker umuligt i Italien. Men på en måde fik man en bedre forståelse for den italienske kultur og lærte at omfavne den. Det er en perfekt kombination som svensk struktureret studerende at få lov til at kende den mere ustruktureret italienske kultur.

Den største lektie jeg tog med mig efter første år var, at tingene hellere skulle gøres i deres tempo og at man fik et bedre resultat ved at vente frem for at skynde sig.

At være ung studere blandt ambitiøse, engagerede og talentfulde mennesker er utrolig inspirerende og venner for livet er snarere en regel end en undtagelse. Allerede på mit første år, mødte jeg folk fra hele verden som jeg fremover altid vil se som nære venner.

Det bureaukratiske Italien kan dog også være utrolig vanskeligt. Mange gange fordi der ikke fandtes oplysninger på engelsk og tjenestemændene i Italien heller ikke beherske det engelske sprog.

At studere via IBS giver en tryghed i og med man ikke er på egen hånd. Man kan fokusere på at gøre sig klar til sin rejse og man ankommer næsten til et dækket bord hvor det eneste man skal gøre er, at finde fra boligen til skolen første dag.

Hvad fremtiden skal byde på ved jeg ikke, men jeg ved, at jeg er mange erfaringer og et stykke papir rigere.