Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Et eventyr i Melbourne

Tue Apr 19 2016

Emilie studerer til dagligt på CBS i København. Sommeren 2015 tog hun af sted til Australien for at studere et semester på RMIT Universitet som en del af hendes videregående uddannelse. Neden for kan I læse om Emilies studieophold og gode råd:

Hvorfor valgte du at studere på rmit?

Jeg var i gang med min bachelor på CBS og fandt ud af lidt sent at jeg gerne ville til udlandet og tage et enkelt semester. Jeg fandt frem til IBS på internettet og efter en god studievejledning fandt vi frem til at RMIT i Australien var det rigtige valg for mig – jeg havde ellers aldrig selv tænkt på Australien.

Hvilke fag læste du og var du tilfreds med dem?

Fagene skulle gerne matche min uddannelse i Danmark sammentid med, at jeg kunne gøre min profil lidt bredere. Jeg valgte derfor at læse nogle business- og finansielle fag.

Jeg var meget tilfreds med mine fag, og jeg kunne godt lide, at der var forskellige undervisningsformer – workshops, forelæsninger, diskussioner mm. Danmark blev ofte brugt som eksempel i forskellige sammenhænge så jeg blev ofte spurgt om ting hjemmefra. Ud over undervisningen gjorde jeg brug af RMIT’s lektiehjælp. Fra ca. 8-18 kan man få hjælp til lektierne – det var dejligt. Der blev taget hensyn til internationale studerende og underviserne var altid sikker på ’man var med’.

Hvordan var det generelt at studere på rmit?

Fantastisk! Faciliteterne er helt i top og man fik en varm velkomst. Jeg vil anbefale det!

Var det nemt at finde venner?

Ja! Man skal selvfølgelig have ’ja-hatten’ på og selv åbne munden. Jeg vil altid anbefale, at man SKAL deltage i skolens velkomstaktiviteter. Det er energikrævende i starten, da man skal være på, men det er det hele værd. Jeg fik en masse australske venner og også andre danske og internationale.

Gjorde du brug af din ibs-repræsentant?

Ja! Min IBS-repræsentant hed Maja og allerede fra starten viste hun mig byen og kunne give en masse gode tips. Vi mødte flere gange og var også på vandretur i regnskoven. Det var en dejlig hjælp!

Hvordan var melbourne som studieby?

Behagelig, sikker og hyggelig! Man følte sig hurtig hjemme og det var nemt at komme rundt. Der var lækre restauranter og folk var venlige.

Hvad lavede du i din fritid?

Melbourne er en fed studieby og har masser af kulur, så det udnyttede jeg.
Jeg rejste også rundt i Australien – til Sydney, Brisbane osv. Jeg nød generelt studielivet; gik i biografen, tog i byen, på stranden, i naturen, på vandreture, regnskov osv. – alt det Danmark ikke har.

Hvad kan du bruge dette studieophold til i din fremtid?

I alle aspekter; uddannelse, karriere, personligt – alt!
Det giver energi, gåpåmod og man får en fed oplevelse i bagagen jeg aldrig vil glemme. Jeg vil gerne af sted igen på kandidaten.

Vi takker Emilie for gode svar og tips og ønsker hende alt held og lykke med hendes videre eventyr.