Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

En typisk dag som fitnessstuderende i Australien

Mon Oct 19 2015

Mathilda bor på Sunshine Coast i Australien med sin kæreste Niklas. Hun studerer fitness på TAFE Queensland og han studerer på Univeristy of the Sunshine Coast. Sådan her ser en typisk torsdag ud for Mathilda.

06.30 – Vækkeuret ringer og jeg snoozer få minutter. Så står jeg op og spiser min daglige havregryn til morgenmad og sætter mig ved spisebordet på balkonen, så jeg kan se ud mod universitetet. Massevis af flotte fugle kvidrer udenfor og hvis man er heldig kan man til tider se en kænguru hoppe forbi. Det er det bedste ved at på her på Unicentral – det eneste sted man kan se vilde kænguruer så tæt på!

Efter jeg har spist min morgenmad og kosttilskud går jeg ind på værelset, pakker min taske og kysser min kæreste farvel. Jeg tager hen på TAFE og han begynder sin undervisning på universitetet et par timer senere.

08.10 – Bussen går fra stationen mod TAFE. Det tager ca. 20 minutter fra Unicentral hvor jeg bor til skolen.

08.30 – Første lektion begynder. Jeg fylder min vandflaske og går ind i klasseværelset. I dag har vi Marcus. Han gennemgår alle musklerne i kroppen og i dag er det den nedre del af kroppen der er i fokus. Den bedste lærer hvis du spørger mig! Jeg lærer så meget til hans undervisning. Det er det sværeste fag men også det sjoveste.

Jeg ser altid frem til torsdag når vi har anatomi. Marcus gennemgår det på en måde der gør det lettere at huske. Ved afslutningen af hver lektion skal alle i klassen svare på hans spørgsmål og udpege musklerne på en anatomidukke. Man må ikke forlade klasselokalet før man har klaret det. Hårdt, men SÅ godt!

11.00 – Frokost. De fitnessstuderende står i kø for at hente deres madpakker. Vi samler et par borde så vi alle kan side og snakke og sjæle lidt madidéer fra hinanden. Haha, det er nødvendigt når man mangler inspiration.

12.00 – Tid til næste lektion, ‘Client orientation and screening’. Lidt lettere end anatomi, ifølge min mening, men også meget lærerigt. Det handler om hvordan vi skal undersøge vores kunder for at få et klart billede af hvad der skal forbedres/ændres. I dag gennemgik vi en såkaldt ‘Thomas-test’. En test for at kunne se hvilke stramme muskelgrupperne man har. Vi arbejdede både med ‘hamstring’, ‘quads’ og ‘upper fiber’. Jeg skulle være et eksempel og havde stive ‘lats’.. ja ja, det var da meget sjovt. Nu har jeg noget at arbejde med.

14.00 – Lektionen sluttede og det er tid til at bevæge sig hjem – jeg går til busstoppestedet og hoppe på bus 618. Jeg benytter lejligheden til at handle på vejen hjem, idet bussen går forbi Woolworth, den lokale dagligvarebutik.

Når jeg kommer hjem skifter jeg til træningstøj og tager hen på universitetets fitnesscenter med min kæreste. Arme er på skemaet for i dag. Efter træning skynder vi os hjem for at gøre os klar for derefter at tage bussen til Sunshine Plaza, et indkøbscenter i området. Her på Sunshine Coast er torsdage shopping night, hvilke betyder, at butikkerne har åbent ind til kl. 21 så det blive til en del ture i butikkerne og en masse shopping.

Dagen afsluttes med en hyggeligt middag bare os to på en af de mange hyggelige restauranter. Bagefter tager vi hjem og lader batterierne op til næste dag som venter.