Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

“Jeg blev optaget, flyttede til Santa Barbara og kiggede mig aldrig tilbage!”

Fri Jan 12 2018

Anna besluttede sig for at skifte kolde Norge ud med solrige Californien, for at studere hendes drømmeuddannelse i Santa Barbara. Vi har talt med hende omkring det amerikanske skolesystem, hendes liv i USA og hendes planer for fremtiden.

Navn: Anna Anthun
Alder: 22
Hjemby: Bergen, Norway
Studie: Business and entrepreneurship

Hej Anna! Hvordan kan det være at du valgte at studere i Santa Barbara?

Det var faktisk temmelig tilfældigt at de lige blev Santa Barbara. Jeg havde aldrig været i Californien, og vidste egentlig intet om staten. Jeg fandt STS’ katalog i en vens hus og begyndte at kigge på de destinationer de tilbød. På dette tidspunkt var jeg næsten på vej til Sydney, hvor jeg skulle studere et semester – men jeg vidste ikke hvad skulle herefter. Som tiden gik i Australien, gik det op for mig at jeg elskede det varme klima og de nye oplevelser som kom med det, at flyttede til et nyt land med en anden kultur. Jeg har altid husket, hvad jeg læste om Santa Barbara i kataloget – så unde tøven, ansøgte jeg. Jeg havde en følelse af at det ville blive fantastisk, lige meget hvor længe jeg var afsted- Jeg blev optaget! Flyttede til Santa Barbara og kiggede mig aldrig tilbage.

Hvad studerer du?

Jeg studerer business and entrepreneurship på Antioch University, SB. Lad mig forklare dig, hvad der normalt sker når du studerer i Santa Barbara. Du vil højst sandsynligt gennemføre det første år på Santa Barbara City College, hvor du studerer lige hvad du har lyst til. Selvom du er en business major som mig, handler dit første år om generel uddannelse. På SBCC, studerede jeg terrorisme, marketing, vin (!), hotelledelse, etc. Det var superfedt! Hvis du herefter beslutter at du gerne vil fortsætte din uddannelse i Californien, kan du søge ind på Antioch University. Dette giver dig lov til at overføre de fag du har haft på SBCC, sådan at du opnår en Bachelor's degree på 3 år. (I USA tager en Bacheor normalt 4 år). Jeg har nu boet i SB i 2 år, og vil fuldføre min bachelor næste sommer.

Hvorfor valgte du at studere business and entrepreneurship?

Jeg studerer business, men det er faktisk bare et valgfag. Når du tager eksamen fra Antioch, får du en degree i Liberal Arts. Det betyder, at du vælger et valgfag som Business eller Psykologi, men du at du også skal færdiggøre de krævede fag som kultur, social retfærdighed og økologi. Personligt, søger jeg en karriere indenfor hotel, event eller marketing. Med min brede viden, hjælper det mig virkelig til at finde ud af, hvad det præcist er jeg brænder for.

Sigter du efter at tage hele din uddannelse i USA?

Jeg er pt igang med mit tredje år og vil enten tage et internship, eller starte min master lige efter (Jeg kan simpelthen ikke forstille mig, at forlade det her sted i den nærmeste fremtid). Når du fuldfører en uddannelse i USA, giver det dig mulighed for at arbejde i dit felt i et år. Dette er kaldet en OPT/1-year visa.

Hvad er det bedste ved livet I Santa Barbara?

Jeg husker tilbage på dengang jeg så ”The Bachelor” i Tv’et og spekulerede på, hvad alle disse mennesker mente når de sagde “I love my community and do my best to contribute”. Nu er jeg jo fra Norge, og der er man sjældent en del af samfundet, på samme måde som man er i USA. Santa Barbara er en ret lille by, og jeg elsker, hvordan jeg møder nye mennesker hver dag. Jeg elsker også at være en del af events og velgørenhedsarrangementer, som skaber netværk og et sammenhold. Det får mig virkelig til at have lyst til at være en del af det, og at komme ud af lejligheden. Og jeg vil også gerne tilføje: solen, palmetræerne og solnedgangene.

Santa Barbara er kendt for sit gode studeliv; kan du lide det?

Jeg mener virkelig, når jeg siger jeg elsker det her!

Hvad synes du om lærerne og skolesystemet?

På SBCC, er jeg ikke så glad for det. Nogle elsker det – men der er lidt for meget high school over det, til mig. Der er mange lektier og mange multiple choice quizzer. På Antioch, skriver du stile, giver præsentationer og deltager i klasse diskussioner. Dette system, elsker jeg!

Har du haft mulighed for at rejse lidt I Californien og USA?

Det har jeg! I løbet af mit første semester i Santa Barbara, var jeg meget fascineret af ”the L.A. lifestyle”. Jeg tog derned næste hver weekend, og havde det fantastisk. Det var fedt, så længe det varede., for jeg blev samtidigt gladere og gladere for Santa Barbara. De personer jeg har lært at kende her, er vigtigere at bruge tid på, end de fancy pancy Hollywood mennesker man møder hver uge i L.A. Måske handler det bare om, at jeg bliver mere og mere voksen? Jeg har set alt i Californien, og rejst til Florida og Colorado i løbet af de 2 år, jeg har været her.

Vil du anbefale andre at flytte til Santa Barbara for at studere?

Ja!

Hvad vil du huske mest, fra din studie tid i USA?

Jeg tror det må være min oplevelse med det STS hus jeg blev placeret i. Når du rejser med STS, kan du vælge bolig til. Jeg boede i et hus med 8 andre piger fra Skandinavien! Efter et par dage, var vi alle venner og ingen følte de rejste alene. Selvom vi kun er 3 piger tilbage, er det venskaber for livet med de piger.

Mange tak, Anna!

Read more about Santa Barbara City College.

“Jeg blev optaget, flyttede til Santa Barbara og kiggede mig aldrig tilbage!”