Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

All in Halloween – fejret med amerikansk stil

Thu Oct 27 2016

Halloween bringer lys og sjov til de mørke efterårsaftener især i USA. Vores IBS studerende og STS Au Pairs deler her nogle gode minder om hvordan de fejrede Halloween på ægte amerikansk stil. Det lyder helt fantastisk!

UHYGGELIGE HUSE

Emelie Ekman var Au Pair i San Francisco. Hun mener at USA er kendt for at gå “all in” på alt, og Halloween er ingen undtagelse.

– Hun husker det som, at hele San Francisco og bugt området var dekoreret i orange og sorte farver. Selv maden så uhyggelig ud.

Sophie Sebelius, som var Au Pair lige udenfor Washington DC, er enig. Hun beskriver husene som værende fuldstændigt dækket til af spindelvæv, gravstene, kister med skeletter og nogle huse havde endda uhyggelige lydeffekter.

“VORES AMERIKANSKE VENNER GIK ALL IN”

Hannah Mattson og Alexandra Dering studerede i Santa Barbara, hvor alle butikkerne begyndte at sælge Halloween kostumer en måned før, og cafeerne solgte kager formet som edderkopper og spøgelser.

– Jeg har aldrig set noget lignende. Alle supermarkeder var fyldt med dekorationer og solgte alt fra halloween kager til dekorerede græskar, fortæller Hannah.

Begge piger var til de traditionelle halloween kostumefester.

– Jeg må indrømme, at vores kostumer var beskedne, i forhold til vores amerikanske venner, som virkelig gik all in, siger Alexandra.

“TRICK OR TREAT”

Alle pigerne nævnte slikket, masser af slik.

Man må ikke give slik ud, som ikke har nogen indpakning. Mange familier købte derfor små pakker af indpakket slik, fortæller Sophie. Hun var i mange butikker hvor hylderne var fyldt med halloween slik i orange og sort indpakning.

Slikket var naturligvis til uddeling, når børnene kom forbi og sagde ”trick og treat”, noget Sophie også gjorde sammen med hendes værtsfamilie.

– Børnene synes det var så sjovt, at jeg var klædt ud. Jeg følte, at jeg var 10 år igen da vi skulle ud og ringe på dørene og sige ”trick or treat”, fortæller hun.

NU ER DET DIN TUR…

Alle fire piger er enige om, at det var magisk, at opleve en amerikansk halloween i USA. Vil du også gerne opleve forskellige højtider hvor traditioner virkelig kommer til udtryk? Verden venter på dig!