Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

5 favoritter i Firenze

Wed Nov 04 2015

Noget af det bedste ved at rejse er, at opleve nye byer og deres særheder. Ved hjælp af vores lokale IBS-repræsentant får du hurtigt indblik i din nye studieby. Bodil er vores IBS-repræsentant i Firenze og her deler hun sine favoritter ved en af Italiens fineste byer, Firenze.

  1. MADMARKEDET SANT’AMBROGIOI en af Firenzes mest charmerende kvarterer, Santa Croce, findes madmarkedetSant’Ambrogio med vegetabilske leverandører, slagtere, fiskehandlere og ostehandler. Uden for torvehallen bliver der solgt frugt, grøntsager, brød, tøj, tasker, sko og smykker. Jeg elsker at gå der tidligt om morgenen – duften af friskbagt brød, butikkerne og sludre lidt. Det er en god start på dagen – buonagiornata!
  2. BEDSTE IS PÅ PIAZZA DELLA PASSERABag Accademia Italiana er et lille torv, Piazza della Passera, som er byens bedstegelateria. De har vidunderlige hjemmelavet is med spændende og nyevarianter. Overfor ligger Cafe degli Artisti, kvarterets kulturcafé, hvor du kan spise din morgenmad – en cappuccino og en brioche – og møde venner før arbejde.
  3. CAPPELLA TORNABUONI Inden i den smukke kirke, Santa Maria Novella, er det smukkeste alter, CappellaTornabuoni, som der tilhører mine absolutte favoritter. Kirken er endomenikanerkirke, der er bygget i gotisk stil, men med en facade fra 1470’erne, dabyen Firenze var i renæssancenudvikling. Det var Michelangeos foretrukne kirke, oghan kaldte det “la mia sposa” (min brud).
  4. IL GIARDINO DI BOBOLIDenne smukke park ligger på den sydlige side af floden, lige bag Palazzo Pitti. Det er vidunderligt at vandre her – hyggelige stræder, skulpturer, springvand og smuktklippede buske og træer. Et must er at besøge orangeriet, hvor enorme citrontræerholdes i løbet af vinteren. Duften af citronblomster er unikke.
  5. LA FIORENTINA – FODBOLD ER ET MUSTEt absolut must er at se italiensk fodbold. Holdet i Firenze hedder La Fiorentina. En ægte florentiner er en sand “tifoso”, som taler om fodbold på baren, i bussen, i supermarkedet og ved frokosttid. Fodbold er helligt og tilhører allegenerationer, unge og ældre, kvinder og mænd. Jeg anbefaler derfor, at gå til en fodboldkamp og se Fiorentina spille. Hvis du vil høre den glæde og føle energien som er med til at forstå de mennesker og denne dejlige by.

Vil du opleve Italien med os? Ansøg om designstudier på Accademia Italiana!