Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

FAQ

Her kan du finde svar på nogle ofte stillede spørgsmål om udlandsstudier med STS Study Abroad. Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne.

 • Kan jeg overføre mine udlandsstudier til studiet hjemme i Danmark?

  Det vil altid være din uddannelsesinstituion i Danmark der vurderer om du kan få merit for dine udlandsstudier. Hvis du skal læse i udlandet som en del af din danske uddannelse, er det altid en fordel, at få forhåndsgodkendt dine fag inden du tager af sted. Du får typisk hvad der svarer til 30 ECTS-point per semester (lige som i Danmark). 

   

 • Kan jeg arbejde i min studietid i udlandet?

  Forskellige lande har forskellige love vedrørende arbejdstilladelsen for internationale studerende.

  USA
  I USA skal du normalt have en arbejdstilladelse, hvilket er vanskeligt at få. I nogle tilfælde kan du dog arbejde frivilligt på dit campus i dit første studieår, uden arbejdstilladelse. Arbejdet må ikke overstige 19,5 timer om ugen.

  Australien
  I Australien er en arbejdstilladelse en del af dit studievisum. Det vil sige, at du må arbejde 40 timer hver 14. dage ved siden af dine studier og fuld tid i ferien.

  New Zealand
  I New Zealand har du som studerende normalt mulighed for at arbejde 20 timer om ugen ved siden af dine studier og fuld tid i ferien. Dette gælder ikke hvis du studerer et enkelt semester/studieår - kun ved hele uddannelser.

  Europa
  I Italien og Storbritannien er der ingen regler for, hvor meget du må arbejde. Derimod plejer skolerne at anbefale, at du koncentrerer dig om dine studier i det første semester, og at du først tager et job ved siden af i andet semester.

 • Hvornår skal jeg betale min faktura til STS?

  Din første delbetaling, pålydende 5000 DKK, skal betales senest 15 dage efter du har modtaget dit foreløbige optagelsesbrev. Den resterende del betales ca. 4 uger inden studiestart. Ved studier længere end et semester kan betalingen deles op i to rater. 

  Læs mere: STS generelle betingelser

 • Skal jeg have en forsikring under opholdet?

  Ja, alle skoler som STS samarbejder med kræver, at de studerende har en godkendt rejseforsikring. Den skal være gældende under hele din studietid. 

  Bemærk, at din nuværende rejseforsikring måske ikke er gældende til længerevarende udlandsophold. Kontakt derfor dit forsikringsselskab og få dem til at vejlede dig bedst muligt. 

  I Australien skal du tilkøbe en Over Sea Health Cover-forsikring (OSCH) for at komme ind i landet. Du kan købe den via skolen. STS hjælper dig. 

  Visse skoler i USA har deres egen obligatoriske sundhedsforsikring. Den skal tilkøbes for at måtte starte studierne. STS hjælper dig med mere information.  

  For mere information om forsikringer: Kontakt STS

 • Hvor længe skal jeg være af sted?

  STS Study Abroad er meget fleksibel hvad angår studietid, og du kan for det meste selv vælge, hvor længe du vil studere i udlandet - lige fra et enkelt semester til en hel master´s degree. 

  De fleste STS-studerende vælger at studere et semester eller studieår, men det nøjagtige antal uger varierer meget fra skole til skole. .

  Hos STS hjælper vi dig med at finde den bedst mulige løsning, hvis du ønsker at gennemføre en fuld uddannelse i udlandet. I forbindelse med en hel uddannelse er du normalt af sted i tre eller fire år.

  Læs her for at se hvilke skoler, der tilbyder forskellige typer videregående uddannelser.

 • Hvordan kan jeg få mit eksamensbevis fra min gymnasiale uddannelse oversat til engelsk?

  For at søge ind på STS-udlandsuddannelser har du ofte brug for at få dit eksamensbevis fra din gymnasiale uddannelse oversat til engelsk. Den nemmeste måde at få dit eksamensbevis oversat på er ved at kontakte den skole, der har udfærdiget det. Det kan du også gøre, selvom det er nogle år siden du blev student. Du kan også kontakte en autoriseret oversætter.

 • Hvad er TOEFL og IELTS?

  TOEFL (Test of English as a Foreign Language) og IELTS (International English Language Testing System) er internationalt anerkendte sprogtest i engelsk. Nogle skoler har denne eller en del af denne test som optagelseskrav. Hvilket testresultat, der er påkrævet, varierer fra skole til skole.

  TOEFL-testen gennemføres på tre forskellige måder, papirbaseret (PBT), computerbaseret (CBT) og internetbaseret (IBT). Testen er udviklet i USA og den tester hovedsageligt amerikansk engelsk, med fokus på blandt andet læseforståelse, høreforståelse og skriftlig kommunikation. Et TOEFL-resultat er gyldigt i to år.

  IELTS administreres af British Council, IDP: IELTS Australia og Cambridge English Language Assessment. Testen findes i to udgaver, Academic og General Training, hvor den første anbefales til dem, som vil studere på et højere niveau i et engelsksproget land, og den sidste passer til dem, som vil arbejde eller bo i landet. Begge udgaver omfatter fire hovedområder: læse- og høreforståelse, mundtlig kommunikation og skriftlige færdigheder. Et IELTS-resultat er gyldigt i to år.

 • Hvad er optagelseskravene?

  Optagelseskrav varierer alt efter hvilket land og skole du søger ind på. Som udgangspunkt skal du gerne have et samlet karaktergennemsnit på mellem 4 og 7 for at komme i betragtning. Derudover ser de fleste skoler gerne at du har mindst 7 i engelsk (A-niveau) eller mindst 10 i engelsk (B-niveau) eller tager en engelsktest. 

  Hvis du søger ind på en hel bachelor- eller kandidatuddannelse kan der forekomme flere optagelseskrav (højere karakterer, erhvervserfaring, tests)

  Vil du vide mere?
  Kontakt os i dag

 • Jeg har indsendt min ansøgning, hvornår får jeg besked fra STS?

  Vi kontakter dig kort tid efter din ansøgning er indsendt. Vi behandler din ansøgning, når vi har modtaget dit tilmeldingsgebyr. Derefter vil du blive kontaktet med henblik på et interview med en af os hos STS. Efter interviewet går vi i gang med selve ansøgningspakken. Hvis du bliver optaget på uddannelsen, sender vi et foreløbig optagelsesbrev med vigtige oplysninger og detaljer om den uddannelse/skole, du har søgt ind på. Dit officielle optagelsesbrev fra skolen modtager du efter ca. 2-4 måneder, afhængigt af hvor og hvad du skal studere, og hvor hurtigt du indsender alle de dokumenter, vi beder om.

 • Hvor lang tid i forvejen kan/skal jeg ansøge?

  STS behandler ansøgninger løbende hele året rundt. Du kan derfor ansøge og få besked om du er blevet optaget inden den officielle ansøgningsfrist er udløbet. Hvis du vil se de aktuelle ansøgningsfrister, kan du læse mere om den skole og uddannelse, du vil søge ind på, og se STS´ generelle betingelser.

 • Hjælper STS mig med boligen?

  Med STS Study Abroad Plus + er bolig inkluderet på det første semester. Du bor som regel i en studiebolig i dobbeltværelse i en delt lejlighed. Nogle steder vil bolig være muligt på skolens eget campus. I Australien er det mest almindeligt at få et enkeltværelse. Hvis du vil bo i samme bolig på dit andet semester, er det ofte muligt at forlænge boligen gennem os.

 • Kan jeg ansøge om stipendier til udlandsstudier med Study Abroad?

  Ja, du har mulighed for at ansøge om et stipendie til udlandsstudier med STS. Vi har samlet nogle tips og råd til dem, der er interesserede i at ansøge om stipendier.

  Læs mere: Stipendier

 • Kan jeg søge SU til opholdet?

  Du kan medbringe din SU hvis Styrelsen for Videregående Uddannelser vurderer du er SU-berettiget. Som tommelfingerregel, er du ikke SU-berettiget ved sabbatårsstudier. Hvis du skal læse en hel bachelor- eller kandidatuddannelse eller et semester som en del af din danske uddannelse, vil du med stor sandsynlighed være SU-berettiget. 

  Læs mere: SU i udlandet

 • Jeg er klar til at ansøge, hvad gør jeg?

  STS gør processen fra du har fundet din drømmeuddannelse på din drømmedestination og frem til din afrejse ganske enkel. Det første, du skal gøre, er at ansøge direkte på hjemmesiden. Er der spørgsmål, du gerne vil have besvaret først? Det er ikke noget problem, kontakt STS, så besvarer vi alle dine spørgsmål.

  Læs mere: Sådan ansøger du

 • Hvorfor bør jeg studere i udlandet, og hvad får jeg ud af det?

  Udlandsstudier skiller dig ud fra mængden og forbedrer dit CV, når du begiver dig ud i det konkurrenceprægede erhvervsliv. Din studietid i udlandet giver dig også værdifulde erfaringer på et mere personligt plan.

  Når du studerer langt væk hjemmefra, skal du hver dag bevæge dig uden for din normale tryghedszone. Og på den måde lærer du at føle dig hjemme i ukendte og nye situationer, hvilket er noget, der styrker både din selvtillid og dit selvværd. Du vil komme til at forbedre din sociale kompetence, og din udlandserfaring viser dine fremtidige arbejdsgivere, at du er en person med ønsker, mod og ambitioner.

  Ud over det fag, du studerer, vil du dagligt have mulighed for at forbedre dine sprogkundskaber, eftersom du færdes i et internationalt miljø. Du vil lære både almindeligt sprog og fagudtryk, som er vigtige for lige netop din branche. De internationale omgivelser giver dig også mulighed for at skabe et verdensomspændende netværk, som kan blive værdifuldt i forbindelse med din senere karriere.

  Udlandsstudier skiller dig ud fra mængden. Tag chancen – få et konkurrencedygtigt CV og minder for livet.

  Læs mere: Vores studerende fortæller