Study Abroad – for dig over 18 år
Empowering young people since 1958!

Studievisum

Det kræver en del forberedelser at studere i udlandet. Udover at blive optaget og have et gyldigt pas, skal du til visse lande også ansøge om studievisum. Når den tid kommer, vejleder vi dig igennem hele forløbet, men her kan du også læse lidt om, hvordan det foregår for dig som skal udover Europas grænser:

Studievisum til USA

For at studere i USA skal du have et studievisum. For at få dit visum, skal alle ansøgere til et interview på den amerikanske ambassade i København.

Før besøget på den amerikanske ambassade er der flere blanketter og handlinger, der skal foretages, som du finder på ambassadens hjemmeside. Nedenfor følger instruktioner om hvad du skal foretage dig for at søge et studievisum til USA.

Hvordan søger jeg studievisum til USA?

 1. Bestil tid til interview på den amerikanske ambassade
 2. Sørg for, at du har dit visumdokument (I-20 form) klar. Visumdokumentet udfærdiges af skolen og vil ligge sammen med dit officielle optagelsesbrev fra STS. Forbered alle relevante handlinger samt betal visumafgift inden dit besøg.
 3. Interview på den amerikanske ambassade i København.
 4. Du må påregne at det tager ambassaden ca. 1-2 uger at udstede dit studievisum.

Kontaktinformation:

Nonimmigrant Visa Unit
American Embassy
Dag Hammarskjölds Allé 24
2100 København Ø
www.denmark.usembassy.gov/

Studievisum Australien

For at studere i Australien er det nødvendigt at ansøge om et studievisum. Visum til Australien søger du selv online på The Australian Government: Department of Immigration & Citizenships hjemmeside.

Det er en relativt enkel proces at søge om visum til Australien, idet den er helt digital. Du behøver ikke besøge nogen ambassade, men derimod afvente dit optagelsesbrev – CoE (Confirmation of enrollment), som udfærdiges af skolen og sendes til dig af STS.

Hvordan søger jeg studievisum til Australien?

 1. Afvent dit optagelsesbrev, CoE-formular.
 2. Ansøg online på www.immi.gov.au. Sørg for at have dit optagelsesbrev, pas og betalingskort i nærheden.
 3. Afvent udmelding fra The Australian Government. Typisk får du svar inden 48 timer, men det kan også tage længere end en måned.
 4. I tilfælde af du har rejst i udlandet sammenlagt 3 mdr. de sidste 5 år vil du blive bedt om at få foretaget en helbredsundersøgelse. Det kan koste omkring 2-4.000 kr. I visse tilfælde kan den koste mere alt efter hvor omfattende undersøgelsen er.

Studievisum New Zealand

For at studere i New Zealand er det nødvendigt at ansøge om et studievisum. Visum til New Zealand søger du ved at sende din ansøgning til New Zealands ambassade i Holland.

Dit visumgrundlag (Offer of Place) udfærdiges af skolen og sendes til dig af STS, sammen med dit officielle optagelsesbrev. Når du ansøger om studievisum til New Zealand får du først et “Student Visa” og ved ankomst til landet ændres din status til “Student Permit”.

Hvordan søger jeg studievisum til New Zealand?

 1. Afvent dit optagelsesbrev, dit ’Offer of Place’.
 2. Sørg for at klargøre og samle alle visumdokumenter.
 3. Send ansøgning og betal visumafgiften online.
 4. I tilfælde af du har rejst i udlandet sammenlagt 3 mdr. de sidste 5 år eller skal læse en hel uddannelse, vil du blive bedt om at få foretaget en helbredsundersøgelse. Det kan koste omkring 2-4.000 kr. I visse tilfælde kan den koste mere alt efter hvor omfattende undersøgelsen er.

Kontaktoplysninger:
Immigration New Zealand
Eisenhowerlaan 77
2517 KK The Hauge
The Netherlands
http://www.immigration.govt.nz