Gæsteblogger: Naja

Thu Dec 13 2018

Mit navn er Naja. Jeg er 20 år gammel, og i 2014 var jeg på den fedeste sprogrejse med STS til San Diego. Denne rejse har været med til at give mig et unikt og specielt forhold til byen, som jeg stadig besøger den dag i dag. Her kommer min historie:

Det var sommer i Danmark, og jeg havde de vildeste sommerfugle i maven. Dagen var endelig kommet, hvor jeg skulle tage af sted til San Diego helt alene i hele 4 uger! Jeg var utrolig spændt, men også lidt nervøs. Mine forventninger var høje, og det kunne ikke gå hurtigt nok med at komme afsted! Vi mødtes i Københavns lufthavn med de andre elever fra Danmark og vores danske leder, som også skulle med til San Diego. Alle var lidt nervøse og generte. Ingen kendte rigtig hinanden, så vi var alle sammen i samme situation. Efter en lang rejse kom vi endelig frem til lufthavnen i San Diego. Et eventyr i byen San Diego også kaldet ”Sunny San Diego” kunne nu begynde. Vi blev alle sammen hentet af vores værtsfamilier uden for lufthavnen. Jeg havde hjemmefra emailet lidt med den familie jeg skulle bo hos. Det var rigtig dejligt, da jeg følte mig lidt mere tryg, og havde talt med dem på forhånd. Jeg blev hentet af manden i familie, og det viste sig, at jeg skulle bo med en pige fra Italien og en fra Finland, og det gjorde det bare endnu federe!

Næste morgen begyndte det hele. Vi blev kørt til skolen, hvor vi alle blev samlet med de andre STS grupper, som kom fra hele verden. De første par dage var stille og rolige, og man brugte lidt tid på at snakke med forskellige mennesker og få nye venner. Vejret var fantastisk, personalet søde, og alle eleverne var lige så glade og forventningsfulde, som jeg selv var. Hver dag efter skole var der planlagt en tur eller aktivitet. Det kunne f.eks. være, at man tog ned til det nærliggende shopping center Fashion Valley, eller at man skulle en tur på stranden, down town etc. Der var ikke en dag, der var kedelig! Hver dag bød på nye bekendtskaber og oplevelser.

Naja i San Diego - høj sol og blå himmel!

Ugerne gik så hurtigt, og pludselig havde jeg allerede været afsted i to uger. På det her tidspunkt ville man bare slet ikke hjem. Tanken om at der nu kun var to uger tilbage, det var ikke sjovt. At tilegne sig en anden familie, møde mennesker fra hele verden, snakke engelsk 24 timer i døgnet var så fedt! Jeg kunne virkelig mærke, at denne by ville jeg komme tilbage til meget hurtigt!

Hjemrejsen var lang. Man var både lidt spændt på at se sin familie, men også lidt ked af at skulle forlade denne fantastiske by og ikke mindst alle de mennesker, man havde mødt. Alle var enige om, at det var en tur, man ikke ville glemme, og faktisk har denne sprogrejse med STS gjort, at jeg den dag i dag er blevet meget mere selvsikker med det engelske sprog og har været på endnu et ophold i San Diego helt alene i en længere periode.

Den dag i dag har jeg været tilbage i San Diego 5 gange. Jeg kan bare ikke få nok. Jeg taler stadig med min værtsfamilie i dag, hvilket bare er fantastisk! Jeg har været tilbage i San Diego på ferie nogle gange, og så valgte jeg at læse engelsk derovre i 6 måneder fra september 2016 til marts 2017. Dette var også en kæmpe oplevelse for livet, som jeg tit tænker tilbage på. Jeg har skabt kontakter verden over og fået fantastiske venner, som jeg tit snakker med og deler disse minder med. Faktisk blev jeg sindssygt gode venner med to amerikanske ledere, som bor i San Diego. Disse to kvinder, besøger jeg hver gang, jeg er derovre, og de har mødt min familie. Man kan godt sige, at den ene er lidt som min amerikanske mor. San Diego vil altid være mit andet hjem takket være min sprogrejse i år 2014 med STS.

Godt råd på vejen, spring ud i det, gør det! Jeg var også nervøs, og det er helt normalt, men jeg lover dig en ting, du vil ikke fortryde det. Venskaber, engelsk, og oplevelser, er tre ting som har sat sit præg på mig, men man prøver også at bo langt væk hjemmefra i en længere periode, hvilket kan være med til at gøre dig til et mere selvsikkert og voksent menneske. Hvis jeg ikke var blevet for gammel, så var jeg hoppet afsted igen på endnu en tur! San Diego kan klart anbefales. Oplevelser og minder for livet du aldrig vil glemme.

Hvem ved, måske ender du ligesom mig. Jeg kan i hvert fald ikke få nok, og jeg er på udkig efter endnu en længerevarende rejse til San Diego snarest!