Linn sparede selv penge op til hendes sprogrejse, til Japan!

Mon Apr 10 2017

Vi havde en snak med Linn, der tog på en sprogrejse sammen med hendes ven i sommeren 2015. Hun gav os nogle råd om, hvordan man kan spare penge op til en sprogrejse, hvordan det var at studere japansk og hvordan du håndterer hjemve på den bedste måde!


Navn: Linn Ahlsgård
Alder: 18
Hjemby: Nässjö, Sverige
Tog på sprogrejse til: Tokyo, Japan
Youtube: Livet som Linn

Hej Linn! Super fedt at du rejste til Japan, hvordan var det at rejse så langt væk?

Faktisk, var jeg spændt og nervøs! Da jeg var barn, havde jeg det svært ved at sove hos andre, men det er jeg vokset fra, men det var stadig et stort skidt. Jeg gik lidt i panik, da jeg var ombord på flyet og tænkte, ”hvad har jeg rodet mig ud i”, men jeg fortryder intet. Det er blandt de bedste ting, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Og det er okay at have hjemve, tror at mange som tager på sådan en rejse vil få det, men du oplever bare så meget og vokser som person i sidste ende.

Hvorfor valgte du at tage til Japan?

For et par år siden, begyndte jeg at se anime, læse manga bøger og se japanske tv-serier og film, da jeg var fascineret af sproget og tænkte, at det ville være fedt at kunne læse, tale og forstå sproget. Så jeg begyndte at koncentrere mig fuldt ud på sproget, når jeg så anime og manga. Jeg søgte på nettet efter japanske grammatikbøger og købte dem. En ven og jeg havde tidligere talt om at gå til Japansk, og da hun fortalte mig, hun ville tage på en sprogrejse, sagde jeg ”så vil jeg med!”.

Du nævner på Youtube, du har sparet op til din rejse og havde ansøgt om forskellige legater. Super godt klaret! Har du nogen tips til det med at spare op?

Et råd er at se efter et ekstra job. For eksempel solgte jeg en stor svensk avis, hver weekend i en time, det gav mig lidt ekstra penge hver måned, som jeg kunne spare op med. Lav et budget forhvor meget turen vil koste (herunder lommepenge). Man må prioritere sin drøm over andre ting. I stedet for at købe pizza til frokost, så spare man pengene til sin rejse. Og de penge du får til din fødselsdag samt jul, spar også dem op. Hver lille mønt hjælper i sidste ende.

Jeg var også på udkig efter stipendier, som var en smule tricky. Jeg fandt et firma, der havde en kampagne, hvor mennesker hver uge kunne vinde penge til deres drøm. Jeg søgte i flere uger og prøvede at motivere, hvorfor jeg skulle vinde, jeg gav ikke op og så fik jeg det endelig! Jeg sendte også en anmodning til Lions Club, som også gav mig et bidrag, så det er også et lille råd til dig.

Hvad var det bedste ved Japan?

Den bedste del var min forbløffende værts mor, som jeg stadig er i kontakt med. Og så oplevede jeg deres fyrværkeri festival, sammen med mine to fantastiske venner (det var en magisk aften!). Kamakura og øen Enoshima, var også helt fantastiske! Det bedste, var også de erfaringer jeg fik - Endelig at have en lærer, der lærte mig sproget og for at have nogen til at svare på alle mine spørgsmål!

Hvad var det værste ved Japan?

At der var så utroligt varmt, når man var udenfor! Misforstå mig ikke – jeg super glad for at gå, og det solrige vejr gjorde at omkring en, blev så meget smukkere, men nogen gange var det bare lidt for varmt, så man var nød til at have en flaske vand med sig hele tiden. Og nårh jo – tiden gik alt for hurtigt! Kunne godt havde blevet der en uge ekstra, det ville ikke havde skadet nogen.

Var det svært at lære japansk?

Jeg kunne allerede lidt japansk, før jeg tog afsted. Jeg gik i en klasse for let øvet, men der var også en klasse for begyndere for folk, hvor sproget var helt nyt for dem. Men når man er omgivet af sproget, på alle tidspunkter på døgnet, er det lidt lettere at lære. Og hvis du vælger at bo hos en værtsfamilie og forsøge at tale så meget japansk med dem, øger du også dine chancer for at lære mere. For lige pludselig forstår du reklamer på toget, hvilket er ret cool!

Hvordan oplevede du den støtte og service fra STS?

Den var rigtig god! Før turen, får du al den information du har brug for og du kan altid komme i kontakt med dem og stille de spørgsmål man burde have. På selve turen, kan du altid trække lederen til side, hvis der er noget som går der på, som du gerne vil tale om. Og hvis du bor hos en værtsfamilie, har du også dem at snakke med samt få hjælp af.

Hvad vil du gerne sige til folk, der overvejer at tage på en sprogrejse?

Gør det! Tag afsted! Du vil ikke fortryde det! Du lære så meget om andre mennesker samt dig selv. Du lærer at tage ansvar og du vokser som person. Er du bekymret for at få hjemve? Så er det helt i orden! Det var jeg også. Og græd hvis du har brug for det eller ring hjem til din familie, men nogen gange er det bedre at lade vær og være i nuet. Gå og udforsk byen i din fritid! Sørg for at få STS Explorer Pass, det er så godt! Få så meget erfaring som muligt, under dit ophold.

Og frem for alt, rejs til det sted du ønsker, og få så meget sjov ud af det som muligt. Jeg tog til Japan, fordi det var det jeg virkelig ønskede. Og på et eller andet tidspunkt vil jeg rejse tilbage igen, for at genopleve de gamle steder og opdage nye!

Har du en sprogrejse historie, du gerne vil dele? Så send venligst en e-mail på engelsk til [email protected]